Boligrenovering: Fem ting du skal have styr på, før du begynder

Der er mange danske boligejere, der kaster sig frygtløst ud i boligrenovering uden at have gjort sig de nødvendige tanker. Vil du gerne undgå, at dit renoveringsprojekt bliver en katastrofe, vil der som minimum være fem ting, du skal have styr på.

Tilladelse – er det nødvendigt?

Det første du skal undersøge er, om du skal søge tilladelse. Skal du ombygge eller renovere din bolig, skal du som udgangspunkt ikke søge tilladelse. Der er dog visse undtagelser, som du skal tage højde for. Hvis du enten foretager markante ændringer på boligens ydre eller udvider etagearealet, skal du typisk søge tilladelse.

Vil du være på den sikre side, før du bruger mange penge og ressourcer på boligrenovering, skal du kontakte din kommune. Du kan hurtigt finde svar på, om du skal anmode om tilladelse ved at sende en mail eller ringe til din kommune.

Skal jeg optage et lån?

Har du ikke selv den nødvendige kapital til at finansiere dit renoveringsprojekt, kan du optage et lån. Ligesom du kan låne penge til at købe bolig, kan du også låne penge til at renovere din bolig. Det kræver selvfølgelig, at du tager kontakt til din bank, så du kan blive introduceret for, hvilke lånemuligheder der er realistiske.

Se på Arbejdernes Landsbank, hvilke lånetyper du kan vælge mellem.

Skal jeg lave et budget?

Spørger du enhver fagperson, vil svaret være ja. Det er hensigtsmæssigt at lave et budget i forbindelse med boligrenovering. Skal du låne penge i banken, vil det være en stor fordel, hvis du har lavet et gennemarbejdet og overskueligt budget.

Et godt budget skal være overskueligt og realistisk, hvis det skal være brugbart. Skal du lægge et budget, kan du gøre klogt i at indhente tilbud fra flere forskellige byggefirmaer. Således får du en nogenlunde idé om, hvad det vil koste at gøre din renoveringsdrøm til virkelighed.

Hvordan og hvorledes med forsikring?

Er der ikke styr på forsikringspapirerne, kan det få katastrofale følger, hvis der går noget galt. Selvom du er ivrig efter at komme i gang med dit renoveringsprojekt, bør du give dig tid til at kontakte dit forsikringsselskab. Du skal f.eks. sikre dig, at din husforsikring dækker i tilfælde af storm, brand eller lignende. Hvis du foretager betydelige ændringer på din bolig, kan det muligvis betyde, at der skal laves ændringer i din nuværende husforsikring. Du kan klikke dig ind på www.kfforsikring.dk og læse mere om dine forsikringsmuligheder.

Hvordan holder jeg mine omkostninger nede?

Skal du holde dine omkostninger nede, kan du indhente tilbud og sammenligne priser på flere forskellige tilbud. Der er med sikkerhed mange lokale byggefirmaer, der kan hjælpe dig med dit renoveringsprojekt. Har du lagt en plan for dit kommende renoveringsprojekt, kan du tage kontakt til en række troværdige byggefirmaer.

Der kan spares penge på mange forskellige områder, men der er også en række områder, man ikke bør spare på. Det kan f.eks. være kritisk at gå på kompromis med isoleringen, som kan få stor indflydelse på boligens indeklima og ikke mindst din varmeregning.

Skriv en kommentar