Bordrundsav eller Kapsav og geringssav

Hvis du har handy tendenser og er spækket med idéer, så er det en sand fornøjelse også at kunne have muligheden for at lade idéerne blive til virkelighed, men har du ikke den håndværksmæssige baggrund, så kan det være svært at vide hvilket værktøj, der vil være det bedste at benytte.

Hav det rette værktøj ved hånden

Det er helt sikkert at der skal anvendes en form for værktøj, når man først får kriblende fingre og ønsker at få idéerne til at blive en faktisk ting. Men det kan være svært at vide hvad det er for noget værktøj der skal benyttes til de forskellige projekter, hvis man er helt ny indenfor, gør det selv området. Heldigvis kan man blive klogere på nettet.

Ofte kommer man langt med en sav, en hammer en skruemaskine og nogle skruer, hvis der er tale om noget arbejde i træ. Det er en god start for enhver, men det kan selvfølgelig altid gøres lidt lettere og især når der er udviklet på den teknologiske del. F.eks. kan der være en del arbejde der bliver langt lettere hvis du har en bordrundsav eller en Kapsav og geringssav, i stedet for en helt almindelig sav, som man brugte dengang man havde sløjd i skolen.

Vurder projektets omfang med en sav

Men skal man så vælge en bordrundsav eller en kap-/geringssav til projektet? Det afhænger meget af hvad det er for et projekt du har tænkt dig at lave og i det hele taget skal du vurdere om det er nok med den helt almindelige sav du allerede har eller om det er et must for dit projekt at du har en maskine til at klare jobbet med at save for dig.

Om du skal vælge at investere i en bordrundsav eller en kap-/geringssav afhænger meget af i hvilket omfang du skal save. Er der tale om 2 brædder der skal saves over, så kan det godt være at det vil være lidt overkill at investere i en maskine der kan klare jobbet for dig, men hvis du f.eks. vil bygge et legehus til børnene, så er det nok ikke en helt så tosset idé.

Vælg den rette maskine

Hvis du kan se at du har et større projekt og gerne vil investere i nogle maskiner til at klare det hårde arbejde for dig, så kan det store spørgsmål være om det skal være en bordrundsav eller om du vil få mest glæde af en kap-/geringssav.

En bordrundsav er fantastisk i forhold til at lave hurtige og lige snit og er det mest oplagte at benytte sig af, hvis der er tale om en masse materialer der bare skal skæres lige over, men i langt de fleste projekter er der et behov for at der også kan skæres nogle lidt skrå snit for at få alle enderne til at passe sammen.

Er der tale om flere snit med vinkler end andet, så er det helt klart en kap-/geringssav som du vil finde størst glæde ved at benytte dig af. Maskinerne kan i første omgang virke lidt dyre at anskaffe, men du vil hurtigt finde ud af at det er det hele værd, hvis du prøver dig frem med en almindelig sav først.

Skriv en kommentar