El-gulvvarme er billigere end du tror

El-gulvvarme er den billigste måde at få lagt gulvvarme under f.eks. flisegulvet i badeværelset eller trægulvet i stuen. Samtidig har moderne el-gulvvarme en langt mere intelligent styring. Så er gulvet velisoleret, kan du holde udgifterne til el-gulvvarme på et minimum. Både ved etablering og drift. Læs med her, og bliv klogere på moderne el-gulvvarme.

Elvarme har med rette været en udskældt størrelse i mange år. For gammeldags el-radiatorer og el-gulvvarme var særdeles strømslugende. Derfor har den vandbaserede gulvvarme i mange år været den foretrukne løsning, når der skulle lægges gulvvarme – både i badeværelset og resten af boligen.

Men etableringsudgifterne til vandbaseret gulvvarme er oftest meget højere. For det kræver nemlig, at du støber gulvvarmeslangerne ind i betongulvet, hvis gulvvarmen skal ligge i badeværelset. Eller anskaffer nogle særlige fordelingsplader, der kan sprede varmen, hvis gulvvarmen skal ligge under et trægulv, der ligger på strøer.

Billigere at etablere el-gulvvarme

Vælger du i stedet at bruge el-gulvvarme, kan det lægges direkte oven på det eksisterende badeværelsesgulv. Eller rulles ud på net, hvis det skal monteres under et trægulv lagt på strøer.

Det gør arbejdet med at etablere gulvvarmen både meget lettere og meget hurtigere at få udført. Og kræver ikke, at du først bryder det gamle gulv op.

Samtidig kan du købe el-gulvvarme som færdige pakkeløsninger med både varmemåtter (hvor elvarmekablerne til el-gulvvarmen er monteret), intelligent styring og alt nødvendigt tilbehør.

Du kan også sammensætte løsningen af forskellige komponenter, der passer sammen. Det er nemmest at gøre, hvis du handler el-gulvvarme online. F.eks. hos webshoppen LavprisEL.dk.

Intelligent styring giver billigere el-gulvvarme

Grunden til, at el-gulvvarme igen er blevet værd at overveje til opvarmning af boligen, skyldes den langt mere intelligente styring, som du kan få i dag.

Styringen består typisk af en rumtermostat, som kan styre el-gulvvarmen i det enkelte rum. Termostaten tilpasser hele tiden varmen i gulvet til den temperatur, som du ønsker at have i lokalet. Så hvis I er mange mennesker samlet i lokalet, eller solen skinner ind gennem ruderne, og varmer lokalet op, sænker termostaten straks temperaturen i gulvet.

Samtidig har du mulighed for at opsætte f.eks. nat- og dagsænkning, så der skrues ned for varmen, når I enten sover eller er på arbejde og i skole. De mest intelligent modeller giver også mulighed for feriesænkning. Så er temperaturen lavere, når I er på ferie, og skues op, så der igen er dejligt varmt, når I kommer hjem.

De helt nye modeller kan tilsluttes hjemmets internetforbindelse, og styres ved hjælp af en app. Både når I er hjemme, og når I er ude.

Alt i alt giver det et meget lavere el-forbrug. Så er din bolig velisoleret, kan du nemt holde driftsudgiften til el-gulvvarme på et lige så lavt niveau som en vandbaseret gulvvarmeløsning.

Køb el-gulvvarme online

Som allerede nævnt finder du det største udvalg af el-gulvvarme på nettet. Her er prisen altid lavest, fordi webshoppen ikke har brug for et stort filialnet.

Bare husk at tjekke, hvorvidt webshoppen har en dansk adresse og dansk CVR-nummer, samt om den er e-mærket, og har gode anmeldelser hos TrustPilot.

Er du stadig i tvivl, kan du f.eks. tjekke om telefonen bliver taget, når du ringer. Og om de besvarer henvendelser på chat og mail hurtigt, når du skriver til dem.

På den måde kan du få el-gulvvarme til billigst pris.

Skriv en kommentar