Få en bid af Italien med din egen pizzaovn

Alle elsker pizza – og især duften af den italienske hofret. 

Om du får en pizza fra dit lokale pizzaria, fra frost eller en hjemmelavet, så har den altid den samme genkendelig duft. Men alligevel er der intet, som slår duften af en pizza, som kommer direkte fra en brandvarm stenovn. 

Derfor er der også flere og flere danskere, som får deres egen pizzaovn derhjemme. Med den kan de nemlig lave en lige så sprød, velduftende og lækker pizza – som hvis de sad på en fortovsrestaurant i Italien. 

 

Få en pizzaovn udendørs i haven

Med en pizzaovn får du mulighed for at nyde de lange og lune sommeraftener endnu mere. Nyd en kølig sommerdrink i haven med din familie og venner, imens den bliver tilberedt. 

Har du din pizzaovn tæt på din terasse, kan hele selskabet følge med i bageprocesse og nyde duften, som kommer fra pizzaovnen. Så snart pizzaen er klar, kan den komme direkte og brandvarm på bordet. 

Uanset hvilken årstid det er, så kan du bruge din pizzaovn året rundt, ligesom med en grill. Dog er det en god idé at dække den en smule til, når du ikke bruger den, så den bliver skånet for regn og slud. 

Klik her for at læse mere omkring en pizzaovn udendørs

 

Lav meget mere end pizza 

Udover at lave de bedste pizzaer, så kan du selvfølgelig bruge pizzaovnen til at tilberede en masse andre lækre retter. Lav brød, snobrød, kød, grøntsager eller retter i fad i din pizzaovn. 

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det vigtigste, du skal huske på, er, at det mad du vil lave, skal kunne tåle en høj temperatur. Men det er netop også de meget høje temperaturer, som giver dig de bedste pizzaer. 

Hvis du er all-in på den bedste og mest autentiske pizza-oplevelse, så skal du selvfølgelig bygge din helt egen stenovn, ligesom du kender den fra de italienske pizzeriaer.   

Byg din egen pizzaovn

Det er selvfølgelig ikke verdens nemmeste projekt at bygge sin egen pizzaovn. Men hvis du har tid og hænderne skruet rigtigt på, kan du sagtens bygge din egen. 

Der findes flere opskrifter, hvor du trin-for-trin kan se, hvordan du bygger din egen pizzaovn. Mange kræver kun få materialer og kan bygges på en weekend. Men det er selvfølgelig afhængigt af, hvilken kvalitet du går efter. 

Hvis du vil bygge din egen pizzaovn, kan du eventuelt starte med at lave en 3D-tegning for at få et bedre overblik. Derudover kan du med en 3D-tegning være sikker på, at mængden af materialer stemmer. Det er ikke særlig svært at bruge et 3D-tegneprogram, og der findes forskellige gratis programmer på nettet. 

Prøv et gratis tegneprogram lige her

 

 

 

Skriv en kommentar