Få pæne gulve på ny med en gulvafslibning

Mange boligejere, især dem med en ældre bolig, drømmer om at renovere, og skabe et hjem, der passer til deres stil og behov. Der er mange ting man kan gøre for at få boligen i stand, men noget der virkelig gør en stor forskel er en gulvafslibning. Gulvet er noget af det første, man lægger mærke til i et rum. Man kan med en afslibning forvandle et nedslidt og grimt gulv til noget, der ser pænt og helt nyt ud.

Praktiske oplysninger vedrørende gulvafslibning

En gulvafslibning foretages ved at man sliber det øverste af trægulvets overflade væk, og dermed fjerner skader, ridser og hakker i det øverste lag. Til sidst giver man gulvet en omgang med lud, lak eller olie, for at efterbehandle det.

Priserne for en gulvafslibning svinger meget, og ligger for lamelgulve på 6.300 til 10.000 kr. for 50 kvm, alt efter hvilken efterbehandling, der bruges. Dette bliver ca. 1.000 kr. dyrere, hvis det er et massivt trægulv. Det kan være svært at finde rundt i junglen af udbydere og priser, og derfor kan det være en god idé at bruge internettet og sider som Gulvafslibningpriser.dk, når man skal indhente et godt tilbud.

Det kan ligeledes være svært at vurdere, præcis hvor lang tid en afslibning tager, og det kræver at en gulvmand kommer ud og ser på gulvet, for at vurdere hvor hurtigt arbejdet kan udføres.

Når først behandlingen er blevet gennemført, så må man ikke træde på gulvet umiddelbart efter. Det kommer an på, hvilken overfladebehandling der er blevet anvendt. Ved lak må man betræde gulvet allerede efter et par timer, men hvis der anvendes olie eller lud kan man først gå på det dagen efter.

Gulvafhøvling eller gulvafslibning – hvad trænger gulvet til?

En ting er sikkert: Gulvet trænger til en kærlig hånd, og beslutningen er taget om at få det lavet hos en professionel. Men kan opgaven klares med en gulvafslibning, eller er det nødvendigt at foretage en gulvafhøvling?

Der er stor forskel på disse, og det kan være svært som menigmand at vurdere, hvad der er behov for. En afhøvling er den metode, der går mest i dybden, og samtidig også den, der slider mest på trægulvet. Det kan være nødvendigt at anvende denne metode, hvis der er fernis, spartelmasse eller malingrester på gulvet. Man høvler med en maskine, der tager ca. 2-4 mm af selve træet. Det betyder også, at det ikke er alle gulve der kan klare en afhøvling. Efter afhøvlingen skal man stadig lave en gulvafslibning, for at få et smukt resultat, og derpå en overfladebehandling.

I langt de fleste tilfælde vil en gulvafslibning være nok. Langt de fleste ridser og skader sidder i overfladen, og kan nemt slibes væk. En afslibning foregår med slibepapir, og er derfor mere skånsom end en afhøvling. Først fjernes den gamle overfladebehandling, og når afslibningen er færdig, står man med et smukt og ensartet resultat, der ser helt nyt ud. Så er man allerede et skridt tættere på at skabe det personlige og hyggelige hjem, man går og drømmer om

Skriv en kommentar