Isolering af gulv – Guide til effektiv gulvisolering

Vil du gerne undgå kolde fødder og influenza om vinteren? Så er isolering af gulv lige noget for dig. Ved at isolere dit gulv undgår du ikke kun sygdom, men du får samtidig også et varmere gulv, der sikrer dig et langt bedre indeklima samt en lavere varmeregning. At få foretaget en gulvisolering er på langt sigt en rigtig fornuftig investering.

Denne artikel vil guide og hjælpe dig på godt vej, hvis du overvejer at få isoleret dit gulv. Du kan i denne artikel finde en masse relevant information, der er værd at vide som boligejer. Hvis du er på jagt efter tilbud på gulvisolering, så kan vi også være behjælpelige. Du kan benytte linket i den stribede boks herunder og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvisolering via 3byggetilbud.dk. God fornøjelse med artiklen.

Hvorfor overveje isolering af gulv?

Langt de fleste vælger at få isoleret deres gulv, fordi de er godt træt af at skulle gå rundt med kolde fødder om vinteren. Kolde fødder hjælper ikke just på det gode humør (medmindre man sveder sine tæer), og leder tit og ofte til en influenza. Derfor vælger rigtig mange mennesker at få isoleret gulvet, fordi de gerne vil undgå sygdom.

Andre mennesker vælger også at få isoleret gulvet af økonomiske grunde. En effektiv isolering af gulvet vil sænke dit varmeforbrug, hvilket vil gøre din varmeregning betydeligt lavere. Samtidig vil indeklimaet også blive forbedret, da du slipper for at bruge ligeså meget gulvvarme som ved et gulv, der ikke er isoleret godt nok.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en gulvisolering

Hvis du er på jagt efter et tilbud på gulvisolering, så anbefaler vi, at du benytter dig af 3byggetilbud.dks service. Det eneste du skal er at udfylde én formular, hvor du kort beskriver din opgave.

Inden der er gået 3 arbejdsdage vil du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud på din opgave – som du frit kan vælge og vrage imellem.

Gå til tilbud på gulvisolering her

Er du ved at være træt af at gå rundt på et koldt gulv og hele tiden skrue op for gulvvarmen? Hvis ja, så bør du nok få isoleret dit gulv mere effektivt. Ved at isolere dit gulv, så stiger husets værdi også. Undgå kolde fødder og få flere penge i banken – det er da en WIN-WIN situation.

Sådan isolerer du dit gulv

Kan gulvisolering indblæses?

Når dit gulv skal isoleres foregår det typisk ved, at isoleringsmaterialet bliver blæst ind under dit gulv. Dette er en meget effektiv fremgangsmetode, da du er fri for at brække hele gulvet op og derved undgår du en masse svineri. Så svaret på spørgsmålet er ja.

Hvad er alternativet? Hvis du ikke ønsker, at isoleringen skal foregå via dit gulv, så har du faktisk et glimrende alternativ. Hvis du har en kælder, så kan du med fordel isolere kælderloftet for at få et varmere stuegulv. Ved at isolere kælderloftet undgår du, at varmen ikke forsvinder ned gennem loftet. Du undgår også, at den eventuelle kulde du måtte have i kælderen suser op i stuen gennem gulvet. Det er umiddelbart billigere at efterisolere et luft end det er at få blæst isoleringsmateriale ind under gulvet.

Vi går koldere vintre i møde

I takt med at konsekvenserne af den globale opvarmning tager fat, bliver vores vintre her i Danmark kun koldere. Derfor kan det ikke betale sig at vente 5 eller 10 år med at isolere dit hus. Du kan ligeså godt få isoleret ordentligt med det samme, så du kan få de store varmebesparelser.

Bor du i et hus, der er fra år 2000 eller før, så er det meget sandsynligt, at dit kælderloft ikke er isoleret. Derfor er det oplagt at få kælderloftet isoleret, da det vil bidrage til et meget bedre indeklima. Hvem vil ikke gerne have en lavere varmeregning samtidig med, at du lægger færre dage syg i sengen? Det er netop fordelen ved at få efterisoleret sit kælderloft.

Få tjekket din isolerings tilstrækkelighed

Mange mennesker går i den tro, at deres isolering intet fejler, fordi det er forholdsvist nyt. I mange tilfælde fejler isoleringen intet, men i nogle tilfælde gør den. Hvis din isolering er 200 millimeter eller mere, så skal du intet frygte. De 200 millimeter er nemlig kravet som bygningsreglementet har sat til gulve. For nogle år siden var en 100 millimeters isolering faktisk tilstrækkeligt. I dag bruges der typisk 300 millimeters isolering til nye huse. Der er altså sket en markant udvikling inden for branchen. En udvikling der heldigvis er til fordel for os husejere, der gerne vil spare penge på varmeregningen.

Hvilke isoleringsmaterialer kan bruges til gulvet?

Til gulvisoleringer bliver der typisk brugt følgende materialer:

  • Flamingo
  • Glasuld
  • Naturgranulat
  • Papiruld
  • Stenuld

Det er svært at sige, hvilket materiale der er bedst, da det afhænger 100% af dit behov. Dog bliver de forskellige uld-materialer brugt flittigt til de fleste gulvisoleringer. Det bedste du kan gøre er at forhøre en fagkyndig om, hvilket materiale der er bedst for lige netop dig. Prisen på de forskellige isoleringsmaterialer er næsten ens, så det behøver du ikke at bekymre dig synderligt om.

VIDEO: Se eksempel på gulvisolering/isolering af kælderloft

Pris på gulvisolering – hvad koster det?

Når du skal have isoleret dit gulv, så skal du regne med en pris fra 200 kr. til 400 kr. pr. kvadratmeter. Til den pris er det selvfølgelig en topprofessionel håndværker, der tager sig af arbejdet.

Sådan får du en billigere gulvisolering

Ligesom så mange andre ting, så afhænger prisen på en isolering af gulv meget af din opgave herunder isoleringsmetode, den valgte håndværker og gulvets type. Håndværkerens timeløn står ca. for halvdelen af udgiften til gulvisolering. Hvis du gerne vil spare penge på gulvisoleringen, så er det mere end oplagt at benytte dig af linket i den stribede boks øverst på siden.

Ved at benytte dig af linket i boksen øverst på siden får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på gulvisolering som du frit kan vælge og vrage mellem. Tilbudsgiverne ved, at de indbyrdes skal kæmpe om dig som kunde. Derfor er de nødt til at tilbyde lave priser for at få din opmærksomhed. På den måde kan du vælge den billigste håndværker og derved spare penge på din gulvisolering.

Besparelser og fordele ved isolering af gulv

Bedre indeklima

Med en ny isolering af gulv kan du se frem til et bedre indeklima. Forskere har påvist, at et bedre indeklima gør husets beboere mere glade og mindre syge. Med en effektiv gulvisolering slipper du også for kolde fødder om vinteren.

isolering af gulvLavere varmeregning

Med en forbedret isolering kan du se frem til en lavere varmeregning. Varmen holdes nu bedre indenfor og du slipper for at skulle skrue så meget op for varmeanlægget. Med en effektiv gulvisolering vil du typisk kunne se frem til en årlig varmebesparelse på mellem 3 og 5000 kr. Penge du måske kan bruge på en weekendtur med børnene, et nyt og lækkert TV eller noget helt tredje.

Gulvisolering i gammelt hus

Gulvisolering i et gammelt hus kan være meget fordelagtigt, hvis den nuværende isolering ikke er tilstrækkelig. Typisk kan du spare mellem 3.000 kroner og 5.000 kroner ved at få isoleret dit gulv i et gammelt hus. Så det er værd at overveje.

Isolering af gulv i kælder

Du kan også lave isolering af gulv via kælderen. Kælderloftet vil blive isoleret med gode materialer, hvilket sikrer, at varmen ikke siver ned gennem stuegulvet og at kulden fra kælderen ikke siver op i stuen.

Isolering af gulv i sommerhus

Har du et sommerhus, der ikke er så god til at holde på varmen og holde varmeregningen nede, så kan en gulvisolering være en rigtig fornuftig løsning. Dog kan en luft til luft varmepumpe også være dig behjælpelig med at hold varmeregningen nede i sommerhuset. Læs mere om varmepumper her.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24040″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en gulvisolering[/button]

Værd at vide inden du påbegynder en isolering

Husets værdi stiger med en gulvisolering

Hvis du får foretaget en gulvisolering, vil værdien af dit hus stige. Hvis du har brug for et lån for at få foretaget en gulvisolering, så har dette lån nemmere ved at blive godkendt grundet husets stigende værdi.

Forsikring

Et godt råd er at kontakte dit forsikringsselskaber inden du begynder gulvisolerings projektet. Hvis du uheldigvis skulle opleve en skade i forbindelse med projektet, så er det altid rart at have sit på rene med forsikringen. Derfor skal du tage kontakt til forsikringsselskabet og blive rådgivet korrekt.

Faste aftaler med din håndværker

Sørg for at få udarbejdet en kontrakt med din håndværker, så alt er på plads inden projektets påbegyndelse. Det er så træls at stå i en situation, hvor du og håndværker er uenige – og projektet samtidig ingen vegne kommer. Få alt skrevet ned, så både du og håndværkeren ved, hvad der skal foregå.

Opsummering

Få isolering af gulv, hvis du gerne vil undgå kolde fødder og en dyr varmeregning. En gulvisolering kan vise sig at være en rigtig fornuftig investering for dig, der har et gulv som ikke just er isoleret optimalt. Ved isolering af gulvet kan du opnå nogle gode besparelser både på varmen og din varmeregning.

Hvis du gerne vil spare penge på din gulvisolering, så anbefaler vi at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud via linket i boksen øverst på siden. På den måde kan du vælge den billigste gulvisolering.

Spørgsmål / Kommentarer

Har du spørgsmål om gulvisolering må du meget gerne stille dem i kommentarfeltet herunder. Så giver vi dig et kompetent svar hurtigst muligt. Hvis du har nogle erfaringer med gulvisolering herunder tips og tricks, så må du også meget gerne dele dem i kommentarfeltet. Vi ser frem til at høre fra dig.