Højt til loftet og dårlig akustik? Invester i akustiklofter

Det er for mange helt fantastisk at have et rum, hvor der er højt til loftet og den moderne stil er blevet mere minimalistisk end nogensinde før. Det betyder desværre også i de flestes tilfælde at rumakustikken bliver helt uudholdelig, og hvad gør man så?

Den bedste rumakustik i det moderne hjem

Vi ser den ikke, men det er vigtigere end rigtig mange andre ting, at have for øje når man bygger og indretter sit hjem. Rumakustikken kan være altafgørende for om dine rumme bliver veludført for er rumakustikken dårlig, kan du ganske enkelt ikke holde ud at opholde dig for længe ad gangen, og hvad hjælper det så at det hele bare spiller for øjnene af dig?

Lydac Akustik har gennem mange år undersøgt hvad der er den perfekte rumakustik og hvordan man bedst mulig skaber denne. Vi mindes måske store akustikpaneler og lofter der været sprunget i øjnene på os når vi har bevæget os i den moderne børnehave eller lignende steder og mange forbinder materialer til at forbedre akustik med erhvervslokaler og tænker ganske enkelt ikke videre over at det også kan gøres til gavn i de private hjem.

I de gode gamle dage…

For 50 år siden, var det ikke som sådan et problem i vores indretning med dårlig akustik. Boligerne var dengang med det mere praktiske for øje og hvis der var højt til loftet, var det mere i boldgaden som herskabsvilla. Men oveni om der var højt til loftet eller ej, så havde man også en helt anden stil dengang.

Går man bare 50 år tilbage og ser på et typisk dansk hjem, så var materialevalg og indretning en helt anden end den er nu. Vi har i dag forelsket os i den mere minimalistiske indretning, hvor alle tingene er gemt væk i skuffer og selv møbler i den billige ende af prisklassen ligner spinkle designmøbler. Gardinerne er skiftet ud med lameller eller rullegardiner og der er ikke noget at sige til at rumakustikken for 50 år siden ikke var nær så stort et problem som den er i dag.

Lyde er som en vild hoppebold og stopper først når noget stopper den

Det er nemlig sådan at den gode rumakustik kommer sig af, at lydene blive bremset så den ikke kan blive ved med at flyve rundt og fylde i rummet. Man kan forestille sig en lille hoppebold som er en lyd. Man kaster det ind i et rum uden noget på væggene, uden møbler på gulvene og uden tæpper eller nogle som helst andre bløde effekter. Hoppebolden vil kunne hoppe længe rundt før den ligger stille igen.

Kaster du hoppebolden ind i det samme rum, som nu i stedet har fået nogle andre flader på væggene og lofterne, som gør at hoppebolden rammer noget blødere, så vil du opleve at bolden stopper relativt hurtigt – altså lyden stopper med at blive kastet rundt og give den efterlyd som vi forbinder med støj.

Det er støjen der skal sorteres fra

Det er nemlig den efterlyd af snak og lyde, der skal sorteres fra, for at skabe den gode rumakustik. Her har Lydac Akustik haft det for øje, at rigtig mange hjem går efter den mere minimalistiske indretning. De har derfor set på hvordan man integrerer akustiklofter og paneler bedst muligt, uden at man vil opdage at der er tale om akustikløsninger.

Der findes flere løsninger til at forbedre din akustik i hjemmet, og én af de mest diskrete er akustiklofterne, som kan gå i ét med resten af rummet. Man kan med fordel placere nogle over arbejdsområderne, f.eks. i køkkenet. Også løsningen hvor akustikpladen bliver mere synlig i form af et stykke kunst eller et foto du elsker, er helt perfekt for pladen bliver på denne måde stadig integreret.

Skriv en kommentar