Indret dit hjem til at læse flere bøger

Vi hørte et tidspunkt en snakke om, at han var begyndt at læse færre bøger, og det var også, fordi han ikke længere havde tid. Da vi her på siden altid tænker over, hvordan vores hjem et bygget til forskellige formål, tænkte vi på, hvordan man kan indrette et hjem, som er baseret på læsning.

Vi tror ikke på, at du ikke kan læse mere, hvis det er det, som du gerne vil. Det handler i sidste ende om, at du har fravalgt at gøre det. Måske ikke bevidst, men fordi dit hjem er blevet optimeret til at være online på din computer eller se den nyeste serie på Netflix.

Denne guide er til dig, som gerne vil indrette dit hjem til at læse flere bøger.

Byg en bogreol

Det bedste, du kan gøre, er at få en bogreol. Selvfølgelig behøver du ikke bygge den selv, men da vi er en byggeside, så vil vi selvfølgelig anbefale dig, at du kigger mod denne mulighed.

Her er det en god idé at lave din fjernsynsstue om til en bogstue. Dvs. du promoverer pludselig din bogreol frem for dit fjernsyn. Det betyder ikke, at du aldrig må se fjernsyn. Men giv fjernsynet en sekundær betydning for dit hjem.

På den måde ender du altid med at læse i en bog, når du ikke ved, hvad du skal lave.

Læs i dit soveværelse

Hvis du gerne vil læse mere, så skal du tænke over, hvordan du kan læse mere i alle rum. Her er soveværelset vigtigt, da mange læser inden de skal sove. En bog har den fordel, at den gør dig træt, hvor fjernsynets lys kan gøre dig mindre frisk, og du ender med at være oppe i længere tid, end du havde lyst til.

Derfor er det en god idé at bygge dit soveværelse til at øge din læsning. Vi vil sige, at det ofte handler om, at du får en elevationsseng, så du ikke får ondt i nakken, når du læser. Med en god seng glæder mange sig til at komme i seng, så de kan læse fremfor at lave alt muligt andet. En god seng er altid første skridt.

Det er også en god idé at have noget godt lys, så du ikke ender med at få ondt i øjnene. Vi vil anbefale dig, at du læser i bøger eller på en e-reader, da det er bedre for dine øjne.

Mini-bogreoler

Vil du have din læsning op på et helt andet niveau, så skal du få bøger til at være alle steder i dit hjem. På den måde tænker du altid over, at du burde læse. Vi anbefaler, at du har en mini-bogreol i alle rum, hvor du kan have bøger liggende. På den måde kan du hele tiden tage den bog med rundt, som du er i gang med at læse i.

Der er ingen undskyldning for, at du ikke læser bøger, men i sidste ende handler det om, at du skal træffe en beslutning for, om du har lyst til at læse bøger eller ej. Der er intet galt med, hvis du hellere vil se fjernsyn, men du kan sagtens indrette dit hjem til at læse mere.

Skriv en kommentar