Indretning af køkken med en egetræsbordplade

Står du og overvejer, hvordan dit nye køkken skal indrettes? Så overvej om ikke du skal vælge en egetræsbordplade. En egetræsbordplade bringer et stykke af naturen ind i hjemmet, samtidig med at det ser rigtig flot og eksklusivt ud. Den passer ind i både moderne, landlige og rustikke hjem. Egetræsbordpladen vidner om en nordisk og skandivask indretning, som er og har været meget populær i mange år både inen og uden for Skandinavien.

Skandinavisk indretningsstil

Den skandinaviske og nordiske indretningsstil er blevet meget populær i de seneste år, men den har i rigtig mange år været et sikkert og smukt indretningsvalg. Den bringer nemlig to af de flotteste indretningselementer sammen: natur og minimalisme. Forestil dig et hvidt og enkelt køkken med egetræsbordplader. Her er der både lyst og rent, mens egetræsbordpladen kan give noget personlighed og naturlig farve ind i køkkenet.

Egetræsbordpladen står rigtig godt til et hvidt interiør. Men den går faktisk også godt til rigtig mange naturlige farver så som grå, mørkeblå, grøn og rosa pastelfarver. Den vidner om, at man godt tør på at have nogle forskellige materialer og farver i sin køkken, så det hele ikke bare bliver hvidt på hvidt.

Den skandinaviske stil er let at genkende, men den giver også mulighed for, at man kan eksperimentere ud over den. Det skandinaviske køkken med egetræsbordplade kan altså fungere i rigtig mange forskellige stilarter. Det er derimod svært, hvis man vælger et helt rødt eller mønstret køkken. Så er der altså ikke meget at stille op, når man bliver træt af den farve. Egetræsbordpladen er neutral og passer med rigtig mange stile og farver. Så selv om ens stil ændrer sig med tiden, så passer egetræsbordpladen næsten altid ind.

Egetræsbordplade i køkkenet

Man kan måske være bange for, at egetræsbordpladen ikke er så modstandsdygtig som andre materialer. Men egetræ er faktisk et af de hårdeste trætyper, så det er meget modstandsdygtigt over for slid. Det anbefales at få egetræsbordpladen impreneret med en olie, så det heller ikke tager i mod farve.

Men jo, træ er selvfølgelig ikke lige så slidstærkt som plastik for eksempel. Men det er jo netop også det, man får med, når man køber en egetræsbordplade til køkkenet. En bordplade der ser mere naturlig ud med alt, hvad det bringer med sig af såkaldte ”uperfektheder”. Disse ”uperfektheder” er jo netop det, der giver bordpladen karakter og personlighed.

En egetræsbordplade er ikke 100 % ensfarvet, og man skal passe på den ved for eksempel at bruge skærebræt, når man skærer noget ud med kniv. Men det er alt sammen en del af det mere naturlige og rustikke look. Samtidig giver det også en ekslusivitet, fordi man ikke bare lige kaster rundt med rødbedesaft i køkkenet, som man kan, hvis man har en plastik bordplade. En egetræsbordplade er for dem, der gerne vil købe noget af kvalitet, fordi de passer på deres ting.

Skriv en kommentar