Omfugning giver huset en ny og flot facade

Er dine fuger begyndt at smuldre? Synes du dit hus trænger til en kærlig hånd, fordi det ser gammelt og trist ud? Så er en omfugning noget for dig.

Med omfugninger af facaden kan du igen få dit hus til at blomstre. Professionelle håndværkere får dit hus til at fremstå nyt og indbydende – og hvem ønsker ikke det? Hvis du eksempelvis lige er flyttet ind i et ældre hus, så kan det i mange tilfælde være en god ide at få tjekket fugerne rundt omkring – det kunne jo være nogle af fugerne var ved at smuldre. Jo hurtigere du kan få foretaget en omfugning, jo mindre er risikoen for, at noget af væggen falder af.

Typer af omfugninger

Omfugning af

Murværk – er dine mursten begyndt at smuldre? Så ret op på det med en omfugning af murværket. Har fugerne i dit murværk set bedre dage, enten fordi de smuldrer eller fordi der simpelthen ikke er særlig meget af fugerne tilbage, så er det ikke kun for synets skyld, at du skal overveje at få lavet en omfugning – men fordi at dit murværk risikerer at falde sammen. Det skyldes, at murstenene bæres af den mørtelfuge som er imellem dem, og forsvinder en del af den mørtelfuge, vil murstenene jo ikke have noget bærelag. I værste fald vil du se murværket ligge nede på jorden. Det er dog i sjældne tilfælde, at det går så galt – men få hellere ordnet fugerne i god tid.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en omfugning

Da en omfugning typisk sviner lidt og kræver snilde, anbefales det at tage kontakt til et professionelt murerfirma. Professionelle murer kan udføre opgaven på bedste vis, hvilket giver dig det bedste resultat.

Indhent tre tilbud via 3byggetilbud.dk og vær sikker på, at du får en professionel håndværker.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på omfugning her

Skorsten – er din skorsten ved at miste sin glans? Få den omfuget så den fremstår som ny.

Badeværelse – med en omfugning af badeværelset sikrer du, at du i fremtiden også vil have et pænt og præsentabelt badeværelse. Hvis dine fuger i badekabinen revner eller de er begyndt at smuldre, så er det en god idé at få dem fuget om. Udover at det ikke ser pænt ud, kan du risikere, at der kommer fugtskader i væggen. Har du en revne i væggen og membranen ikke er helt tæt , vil du på et tidspunkt få skader i væggen som fx skimmelsvamp. At få omfuget badeværelset er slet ikke lige så omkostningsfuldt som at få omfuget sit murværk. Det skyldes også, at man ikke har nær så mange kvadratmeter badeværelse i forhold til murværk. Prisen ligger typisk mellem 3-400 kr. ex. moms pr. m2.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24059″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en omfugning[/button]

omfugning af facadeGenerelt om priser på omfugning

Det er svært at give en nøjagtig pris på, hvad en omfugning koster. Prisen afhænger meget af valg af leverandør samt hvilken type omfugning du skal have foretaget. Prisen afhænger ydermere af, hvor omfattende en omfugning du skal have lavet. Det anbefales at tage kontakt til forskellige firmaer for at få en ide af, hvad markeder tilbyder og til hvilke priser.

At få lavet en omfugning af dit murværk er en tidskrævende proces. Først skal fugen kradses ud til en bestemt dybde, og da der er rigtig meget fuge pr. m2, tager det sin tid. Når fugen er kradset ud, skal der smørres eller sprøjtes ind i fugeåbningen med gift mod hvepse og bier. Det skyldes, at de kan gemme sig i fugen og når man så har lukket med den nye fuge, kan de på et tidspunkt arbejde sig ud igennem fugerne og derved skade dit murværk. Til sidst ligger man så en ny fuge og dit murværk er færdigt. Netop for ikke at skade murværket for meget og risikere skader, vælger man at omfuge et lille felt ad gangen – alt dette lagt sammen bliver det en meget tidskrævende proces.

Prisen afhænger bl.a. af facadens højde

Selve prisen på en omfugning af et murværk afhænger bl.a. af højden og om facaden er nem at gå til. Som tommelfingerregel kan du regne med en pris på 5-600 kr. ex moms pr. m2 murværk op til 2,5 m. Har du en gavl med murværk helt op til kippen, vil prisen være lidt højere for den del, da man skal have opsat et højere stillads.

Det kan ikke betale sig at vente med at få udført en omfugning. Med en omfugning af murværket får du dit hus til at fremstå som helt nyt. Dette er især at foretrække, hvis du står og skal sælge dit hus inden for nærmeste fremtid. Ved at ofre lidt penge på en omfugning, er det meget sandsynligt at huset også stiger i værdi, hvilket er ekstra godt til, når du skal sælge det. Der er nogle vejrmæssige forhold, der skal være i orden før det kan lade sig gøre at udføre en tilfredsstillende omfugning. Disse vejrforhold ved din håndværker alt om, så det behøver du ikke at bekymre dig om.

Del dine erfaringer

Har du nogle erfaringer vedrørende omfugninger, må du meget gerne dele dem i kommentarfeltet herunder. Måske har du en succeshistorie du gerne vil dele med andre, der eventuelt står i samme situation som du selv har stået i.

Har du spørgsmål eller andet, må du selvfølgelig også gerne benytte dig af kommentarfeltet. Tak på forhånd.