Planlæg dit byggeprojekt med disse tips

Er du klar til at gå i gang med dit næste store byggeprojekt, bør du først og fremmest bruge tid på at planlægge det hele. Selvom planlægning ikke er den sjoveste aktivitet, bør det ikke være noget, man vælger at nedprioritere. Planlægningsfasen vil ofte tage lige så lang tid som udførelsesfasen, hvilket man må affinde sig med.

De vigtigste trin i planlægningsfasen

Der er flere forskellige trin, man skal koncentrere sig om i planlægningsfasen. Det omhandler bl.a. idé, byggetilladelse, projekt og økonomi, som er relevante elementer i forbindelse med ethvert byggeprojekt. Rækkefølgen er dog ikke helt underordnet, da det er vigtigt, at man først får styr på idéen til sit byggeprojekt.

Idé

Før du foretager dig yderligere, bør du beskrive din idé. Du skal bl.a. lægge vægt på behov, ønsker, krav og problemer. Ydermere skal der fastlægges en tidsramme, så du kan få en idé om, hvornår dit byggeprojekt er færdigt. I idéfasen skal du også undersøge forskellige løsninger og finde den løsning, der er mest passende.

Formår du at være detaljeret omkring din idé, kan du gøre det nemmere for dig selv og andre personer, der skal involveres i byggeprojektet.

Budget – Hvordan og hvorledes med finansiering?

Uden penge er det svært at komme i gang med et byggeprojekt. Lægger du et budget, kan du skabe dig et overblik over, hvor mange penge du skal skrabe sammen. Har du ikke nogen opsparing, kan du ansøge om et lån. Du kan f.eks. besøge hjemmesiden, https://moneybanker.com/dk/”, hvor du med sikkerhed kan finde dit ideelle lån. Har du sparet op, kan du være heldig at slippe for at låne penge.

Projekt

Skal du i gang med et større byggeprojekt, som kræver byggetilladelse, skal du indhente en byggetilladelse i god tid. Det kan du gøre ved at kontakte din kommune, som forventer, at du kommer med en grundig beskrivelse af, hvad du vil foretage dig. Det kan tage lang tid at behandle en ansøgning, hvorfor man skal være tålmodig.

I projektfasen bør du også skitsere den valgte løsning i tekst og tegninger. Føler du, at det er en stor udfordring, kan du eventuelt samarbejde med en arkitekt eller en byggesagkyndig.

Tilbud

Er det urealistisk, at du kan klare det planlagte byggeprojekt på egen hånd, kan du begynde at indhente tilbud fra håndværkere. Skal byggeprojektet blive en succes, kan det have afgørende betydning, om du vælger det ene eller det andet håndværkerfirma.

Vil du finde de bedste håndværkere til dit byggeprojekt, bør du kontakte flere håndværkerfirmaer, så du kan blive klogere på, hvad de kan tilbyde. Du skal selvfølgelig også være opmærksom på det økonomiske aspekt, så du ikke sprænger dit budget.

En kommentar til “Planlæg dit byggeprojekt med disse tips”

  1. Jeg oplevede virkelig at vores byggeprojekt blev en del dyrere end forventet. Andre gode ting at tænke over er også hvor man skal bo i mens man får renoveret sit hus, hvis dette er tilfældet, og hvor man skal opbevare sine ting. Vi kunne heldigvis bo hos mine forældre på mit gamle barndomsværelse, men vi blev nødt til at få opbevaret alle vores ting i et opbevaringscenter. Vi brugte Pelican Self storage, da de deres åbningstider passede med at vi nærmest ALTID kunne hente ting som mit paddleboard, campingudstyr og skifte garderoben ud fra sommer tøj til efterårstøj osv. Der er selfvølgelsig en masse andre udbydere, så tjek dem ud og se hvad der passer dig bedst, men her er ihvertfald et link til Pelican, hvis nogen er interesserede i at tjekke dem ud i københavn området. 🙂 https://pelicanselfstorage.dk/opbevaring-koebenhavn

    Svar

Skriv en kommentar