Plantekasser i træ

Dette indhold er sponsoreret

 

Når det gode vejr nærmer sig, kan man dufte nyslået græs, når man vader gennem villakvarterer. I byen sker der også en udvikling, hvor byen begynder at føles grønnere og mere ren i luften. De gode følelser, som det grønne vækker i os, kan man med fordel fremkalde i sit eget hjem. I de måneder, hvor vi er mest udenfor, er det guld værd at møde grønne planter og farverige blomster, om det er på altanen eller på terrassen. Plantekasser er en god måde at integrere planter i den udendørs indretning, og giver liv til for eksempelvis grå fliser.

Forskellige varianter

Mangler din terrasse eller altan et eller andet, kan plantekasser med planter meget muligt være prikken over i’et. Der findes imidlertid et utal af forskellige plantekasser, og du kan eksempelvis få flotte og stilrene plantekasser af traller, som med garanti vil pynte på dine udendørsarealer. Plantekasser af traller har den helt store fordel, at enhver tralle er unik, hvilket kommer til at afspejle sig i kassernes udtryk. Plantekasser af traller er derfor langt fra de masseproducerede plantekasser, som kan købes i diverse boligforeninger. Der findes også forskellige størrelser af plantekasser af traller, og hvis du er ved at indrette en altan, kan du med fordel gå efter en mindre størrelse, så du ikke skal gå for meget på kompromis med pladsen.

Krydderurter til altanen

Friske krydderurter i madretter kan løfte et måltid til nye højder. De krydderurter, man holder i køkkenet, er dog svære at holde, da de ofte hverken får nok sol eller har nok plads til at vokse i. Det kan derfor være en god idé at plante sine krydderurter i større plantekasser udenfor, hvor betingelserne for planterne er bedre. Krydderurter kan også vokse på altaner, hvilket også gælder dé altaner, som står meget i skygge. Persille og timian er gode eksempler på krydderurter, der kan klare sig med minimal sollys. En plantekasse med krydderurter på altanen kan derfor meget nemt blive en realitet, og de friske urter vil med garanti optimere de fleste måltider. 

Skab ‘udendørs rum’ plantekasser

Altankasser er ikke blot en god måde at integrere grønne planter i sin udendørs indretning, for kasserne kan også bruges til at dele for eksempelvis en terrasse op i zoner. Med store plantekasser af traller kan du afskærme et område og dermed skabe et ‘udendørs rum’ på terrassen, som for eksempelvis kan bruges som en spisekrog. Samtidigt kan de planter, du planter i plantekassen, skabe en hyggelig og grøn stemning, som omfavner de spisende. 

 

Skriv en kommentar