Sådan skaber du hygge på terrassen/altanen til efteråret

Selvom sommeren er ved at vinke farvel, kan du sagtens benytte dig af terrassen/altanen i næste sæson. Efteråret byder godt nok på køligere temperaturer og mørkere vejr, men disse elementer har også charme. Både terrassen og altanen kan ligeledes indrettes på en sådan måde, at du vil få lyst til at sætte dig ud i det kølige vejr efter en hård dag på arbejdet eller nyde en weekendaften i hyggeligt selskab under åben himmel. Hermed kommer en række tips til, hvordan du kan indrette terrassen/altanen til efterårssæsonen.

Udendørslamper og lyskæder

Når mørket falder på, er der intet bedre at kunne kigge på en eller flere flotte lamper samt smukke lyskæder ude på altanen eller terrassen. Lys i alle former skaber hurtigt en varm fornemmelse ude i mørket, så kulden ikke rammer dig med det samme. Jensen-Company.dk tilbyder forskellige udendørslamper, som hver især bringer et unikt element med ud på terrassen/altanen. Efter du har fået fat på din nye flotte udendørslampe, skal du heller ikke glemme et par søde lyskæder. Lyskæderne kan hænges op i den overdækkede terrasses tag, sættes rundt om altanens gelænder eller blot lægges på havebordet som en smuk og glødende dekoration. Levende lys på bordet og i både store og små lanterner vil desuden sætte prikken over i’et på efterårsterrassen/altanen.

Krukker med flotte efterårsplanter

Sensommerens og efterårets plantefarver emmer af varme og glød. Blade med diverse strukturer og kulører, interessante frugter og smukke bær i skønne farver venter på at dukke frem på altanen eller terrassen i de kølige temperaturer. Mange efterårsplanter kan desuden sagtens klare det lunefulde efterårsvejr, og en del af planterne tåler ligeledes vinterens kolde temperaturer. Eksempler på perfekte planter til krukkerne på terrassen lyder blandt andet på alunrod og påskeklokke. Alunrod hører iblandt sensommerens og vinterens stjerner og har flotte bladplanter i et væld af forskellige nuancer. Påskeklokken er samtidig beslægtet med julerosen og er en staude, som blomstrer naturligt i vinterhalvåret, men hvis blade allerede dukker frem i efteråret. Denne plantes farvekombinationer er ligeledes fantastiske, hvor både hvide og mørke nuancer findes.

Masser af puder og tæpper

Ingen terrasse eller altan uden et væld af skønne puder og tæpper – især i efterårsperioden. Vedrørende puderne og tæppernes design og farver findes der også her et kæmpe udvalg, så du har mulighed for at finde den stil, som vil passe perfekt sammen med havemøblerne og resten af terrassen/altanens interiør. Søg eksempelvis inspiration i din boligs indretning, så du skaber en rød tråd imellem boligens indre og ydre. De mange puder og tæpper er endvidere perfekte at have liggende på terrassens/altanens stole og bænke, når gæsterne kommer på besøg. Så er der lagt op til mange hyggestunder på den nydekorerede altan/terrasse.

Skriv en kommentar