Sådan vælger du gardiner til hjemmet

Annonce

Trænger dit hjem til et nyt look? Har du ikke lyst til at indrette på ny? Lyder nye møbler for besværligt? Så kan det være, at du skal prøve at vælge nogle nye gardiner til hjemmet i stedet for. Gardiner kan have en overraskende stor effekt på vores hjem, så du skal vælge de helt rette til formålet.

Gardiner er vigtige

Gardiner kan påvirke et værelse meget mere, end man lige går og tror. Det er ikke kun værelsets udseende, det handler om, men også værelsets funktion. Dog kommer det jo meget an på det enkelte værelses formål. Fordi gardiner kan have forskellige formål i forskellige værelser, findes der derfor rigtig mange forskellige variationer af gardiner. Det betyder, at der er et kæmpe sortiment, så du kan finde gardiner i alle størrelser, farver, materialer og stile, så du kan finde de gardiner, der passer lige præcis til dit hjem.

Til soveværelset

Gardiner til hjemmet betyder blandt andet gardiner til soveværelset. Gardinerne til soveværelset vil ofte have nogle lidt andre krav end til andre værelser, netop fordi det er her, man sover. Derfor gælder det altså både soveværelse og gæsteværelse. Mennesker bliver nemlig naturligt mere trætte, når det er mørkt, og naturligt mere friske, når det er lyst. Men vi lever ikke i et samfund, hvor vi kan gå i seng med og stå op med solen. Derfor er du nødt til at have gardiner i soveværelset, der giver dig kontrol over det naturlige lys, der kommer ind af vinduerne. Ellers kan du risikere, at lyset forstyrrer din dyrebare nattesøvn.

Til stuen

Til stuen er mørklægningsgardiner ikke nødvendige. Generelt behøver de fleste gardiner til hjemmet ikke at være mørklægningsgardiner, da man jo kun sover i soveværelset, og derfor ikke er nødvendigt i de andre rum. I stuen kan du derfor frit vælge gardiner, som du synes er flotte. Dog er der alligevel et par ting, du kan have i baghovedet, når du vælger gardiner til hjemmet. Blandt andet skal gardinerne ikke være så gennemsigtige, at solen skinner igennem dem. Den slags er kun til pynt og har ingen funktion. Om sommeren bliver dit alligevel ophedet med den slags gardiner, og solen kan også skinne på fjernsynsskærmen, så det bliver svært at se noget.

Til børneværelset

I børneværelset skal der være plads til leg, sjov og spas. Der skal være plads til at være barn. Selvfølgelig er det også en god idé at prioritere mørklægningsgardiner, men det kan også være en god idé at tænke ekstra meget over gardinets udseende. Man kan garanteret få gardiner med motiver af dit barns yndlingssuperhelt, eller hvad end dit barn nu er interesseret i. Det vil gøre dem rigtig glade for deres værelse!

Dit hjem

Hvilke gardiner til hjemmet vil du gerne have? Det giver ikke rigtig mening at have de samme gardiner i alle værelser, da alle værelser har forskellige formål. Fokuser på, hvad værelsets formål er, og vælg gardiner, der passer til det. Selvfølgelig må de også gerne se pæne ud; det skader jo aldrig.

Skriv en kommentar