Skab naturlige forbindelser med en hæveskydedør

Der er mange muligheder, når du skal vælge en dør ud til din terrasse eller have. Men det er ikke altid at man lige har pladsen til den helt store dør. Derfor kan det være en god ide at søge efter andre alternativer, som ikke nødvendigvis kræver så meget plads. Det kan eksempelvis være en skydedør. Du kan læse mere om en hæveskydedør, her.

Hvad er en hæveskydedør?

En hæveskydedør er en dør, som består af to lige store glasfelter. Døren åbnes ved at at grebet hæver glasdøren en smule, hvorefter skydedøren glider ind til siden ind over sidepartier. En hæveskydedør er en funktionel og moderne dør, som sparer på pladsen og skaber en masse lys i boligen. Det gode ved skydedøren er, at glaspartiet kommer til at fungere som et stort vindue når skydedørspartiet er åbent. På den måde optager hæveskydedøren ingen plads – heller ikke når den er åben. Derfor er en hæveskydedør et perfekt alternativ, når man ikke har ret meget plads.

Den naturlige forbindelse mellem naturen og huset

Det er nemt at skabe en naturlig forbindelse mellem naturen og huset med hæveskydedøre. Den store døråbning gør, at du får et dejligt lys udefra, som giver et perfekt lysindfald til din bolig, og som er med til at udviske den forskel der er mellem ude og inde. Hæveskydedøren har desuden en bremse i håndtaget som gør, at du kan åbne døren op så meget som du har behov for, når du lufter ud i boligen.

En skydedør efter dine behov

Du kan få en hæveskydedør i alle mål og materialer. Det betyder, at du kan få den skydedør som netop passer til din bolig og dine mål. Hvis du gerne vil have et stort vinduesparti, eksempelvis ved en udestue, i forbindelse med skydedøren, så er det faktisk også muligt. Udover at du selv kan vælge vindue kombination, så kan du også selv vælge hvilken vej din skydedør skal åbne. Du kan altså selv vælge om din skydedør skal åbne til højre eller til venstre.

En anden fordel ved hæveskydedøren er, at du også selv kan vælge hvilket materiale skydedøren skal være i. Du kan vælge mellem tre typer af materiale til hæveskydedøren. De tre materialer er  træ, træ-alu og mahogni.

Et energirigtigt valg

Du kan også få din hæveskydedør, så den bliver energirigtig med 2- eller 3-lags glas. Inden du begynder at overveje hvilken glastype din skydedør skal have, så skal du først overveje hvor isoleret din bolig generelt er. Hvis din bolig i forvejen er dårlig isoleret, så er det ikke en god investering at vælge et energirigtigt 3-lags vindue, da varmen bare vil sive ud gennem taget og væggene. Men hvis dit hus er godt isoleret ved vægge og loft, så kan det være en kæmpe fordel at investere i en fremtidssikret og energirigtig løsning med 2 – eller 3-lags glas.

Vedligeholdelse af skydedøren

Vedligeholdelse af ting, som gerne skal holde langt ud i fremtiden, er vigtig. Ved denne skydedør er vedligeholdelsen ingen undtagelse. Men som alt andet, så skal skydedørene også vedligeholdes på den rigtige måde. Det er vigtigt at man gør det på den rigtige måde, så skydedøren bliver ved med at glide let og se flot ud.

Alle skydedøre kræver, at man smøre hæveskydedøren og dens skinner med anbefalet smøremidler, så de holder længst muligt. Hvis du vælger at få en hæveskydedør i enten træ eller mahogni, så skal du også male eller lakere døren, for at den holder længst muligt.

Skriv en kommentar