Start arbejdsdagen med en kop kaffe

Det ligger i den danske kulturarv at drikke kaffe, og vi er da også et af de lande i verden, der drikker allermest kaffe per indbygger. Der kan være mange svar på, hvorfor det står sådan til med vores kaffevaner her til lands, men en af dem er helt sikker, som nævnt før, at det er tradition og ligger i vores kultur. Det kan også være på grund af de mange kolde og mørke morgener, vi ofte oplever. Der er i hvert fald ikke mange kaffedrikkere, der kan nægte, at en arbejdsdag midt om vinteren bare bliver en smule bedre og nemmere at overskue, hvis man starter morgenen med en lækker og varm kop kaffe.

Erstat den gamle maskine

Desværre forfalder de fleste stadig bare til den meget traditionelle kaffemaskine, vi alle har set i vores bedsteforældres køkken. Som markedet er blevet større og mere internationalt findes der imidlertid en masse langt bedre muligheder for kaffe i dagligdagen, som ikke tager meget længere tid, og som heller ikke er særligt meget dyrere. Ofte er det altså bare af ren vane, at den gamle filtermaskine stadig står i køkkenet.

Hvis du får dig selv til at investere i en lidt bedre og lidt dyrere kaffemaskine, vil du dog næsten med garanti takke dig selv bagefter. Jo bedre kaffen er, jo bedre har morgenen det også med at blive. Du vil trods alt gerne drikke kaffen på grund af varmen og den gode smag og ikke bare på grund af de store mængder koffein i kaffen. Hvis du virkelig gerne vil have god kaffe, som du vil glæde dig til at drikke hver eneste morgen, så bør du investere i en maskine med en helt ny bryggeteknik.

Få mest muligt ud af bønnerne

Om ikke andet, bør du i hvert fald investere i en kaffekværn. Humlen af det hele er nemlig, at jo længere tid kaffen er i sin hele bønneform, inden den bliver brygget, jo bedre er den, og jo mere smag har den. Grunden til at mange afskyr den bitre smag af kaffe, er fordi pulveret har fået lov til at stå alt for længe. Kværner man i stedet bønnerne lige inden de bliver brygget, får man en meget mere fyldig og frisk smag. Hvis du hidtil ikke har drukket kaffe på grund af smagen, men godt kunne tænke dig at nyde alle fordelene ved at være kaffedrikker såsom gode og varme morgener, så bør du derfor investere i en kaffekværn. Du vil ikke blive skuffet.

Hvis du godt kunne tænke dig at gå skridtet videre og få den fulde oplevelse, kan det være, at du endda skal investere i en lidt mere højteknologisk kaffemaskine. For eksempel findes der kaffemaskiner, der kan brygge kaffen for dig, så længe du giver den pulver og et tidspunkt. Det betyder i praksis, at du kan vågne til duften af friskbrygget kaffe, og findes der nogen bedre morgen?

Skriv en kommentar