Tagrender – Se dine muligheder for nye tagrender

Tagrender findes i mange forskellige typer. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke der er gode og dårlige for netop dit hus. På denne side har vi skrevet om de forskellige typer tagrender for at hjælpe dig til at vælge den rigtige løsning. Rul ned på siden og find svar på dine spørgsmål.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nye tagrender

Er du på jagt efter nye tagrender og gerne vil slippe for at skulle indhente tilbud fra forskellige leverandører? Så benyt dig af 3byggetilbud.dks service.

Udfyld én formular og forvent at have tre tilbud på tagrender inden, der er gået tre arbejdsdage. Det har aldrig været lettere at indhente tilbud.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagrender her

Typer af tagrender

Plast tagrender

Tagrender af plast er blevet brugt af flere hundredetusinder danskere gennem de sidste mange år. Det gode ved plast er, at det ikke bliver påvirket af saltholdig luft og eventuel luftforurening. Plast er kendetegnet ved at være stabile og holdbare.

Hvilke materialer?

Plast tagrender er laves typisk af hård (indeholder ikke blødgører) polyvinylklorid, der oven i købet er blyfri. En fordel ved dette materiale er, at det ikke ruster eller forbinder med andre materialer.

Hvordan påvirker vejret?

Der er ingen tvivl om, at plast tagrender er meget holdbare. De tåler meget lave temperaturer uden der forekommer frostsprængninger. Tagrender af plast kan ydermere holde til store snebelastninger, hvilket er vigtigt her i Danmark, da vi tit og ofte rammes af sne om vinteren. Plast kan bruges lige meget hvor du bor.

Hvordan skal det opbevares?

En huskeregel er, at du ikke må placere dine indpakkede tagrender direkte i solen. Du skal ydermere huske at fjerne det strapexbånd hurtigst muligt, der omgiver renderne, når de bliver leveret

Aluzink tagrender

Hvis du er på udkig efter en type tagrende, der har en blank meleret overfalde, så er det aluzink du skal have fat i. Denne type tagrende er meget modstandsdygtig – især mod korrosion. Hvis der skulle forekomme små ridser i overfladen på renden, så har zinken faktisk en evne til at udbedre disse ridser.

Hvilke materialer?

Tagrenderne er lavet af 0,7 millimeter af stål af høj kvalitet. Dette stål er belagt med aluzink. Kombinationen af aluminium og zink giver både renderne styrke samt beskyttelse. Generelt så er denne type tagrende meget solid. Hvis du en dag får lyst til at rense din tagrende, så kan du snildt stille en stige op ad renden uden, at den bliver ødelagt.

Hvordan påvirker vejret?

Generelt kan aluzink render klarer de største udfordringer. Hvis du bor i et kystområde, hvor luften godt kan være lidt saltholdig, er der risiko for rust – og rusten forkorter levetiden på din tagrende.

Hvordan skal det opbevares?

Det anbefales at placere dine tagrender inden døre før du skal opsætte dem. Ved at placere dem indendøre minimere du risikoen for hvidrust. Hvidrust dannes primært af kondensvand fra emballagen. Hvis du ikke har plads indenfor, så skal du pakke dine tagrender ud og placere dem særskilt i en lodret position.

Stål tagrender

Galvaniserede stål tagrender er kendt for at være meget solide og holdbare. Så solid at det er meget svært at påføre ridser og buler. Mange forbinder en galvaniseret ståltagrende med flot håndværk. Med tiden får denne type tagrende et flot og mat udtryk. Det frarådes at opsætte denne type rende, hvis du bor i nærheden af en kyst eller har tagsten, der er glaserede.

Hvilke materialer?

Ligesom med aluzink renden, så er den galvaniserede stål tagrende også lavet af 0,7 millimeter kvalitetsstål, der er galvaniseret. Grundet rendens solide støbning kan du med ro i sindet sagtens stille en stige op ad renden.

Hvordan påvirker vejret?

Denne type rende kan sagtens klare massive mængder regn og sne. Dog kan saltholdig luft i områder nær kysten, øge risikoen for rust. Denne type stål tåler ej heller forurenet luft – denne luft findes typisk i områder med meget fremstillingsindustri.

Hvordan skal det opbevares?

Ligesom med aluzink skal denne type tagrende også opbevares indenfor, hvis ikke de bliver monteret. Dette mindsker nemlig risikoen for hvidrust betydeligt. Du skal ikke være bekymret, hvis der kommer en lille smule hvidrust på dine rør – du kan bare tørre det af med en klud. Dog bør du ikke opsætte render, der er kraftig angrebne af hvidrust. Hvis du er i tvivl, så anbefales det at spørge en professionel til råds.

Zink tagrender

Denne type tagrende bliver med tiden rigtig smuk. Zink tagrender får nemlig en flot patina, der er vellidt blandt de fleste husejere. Zink udtrykker kvalitet og er samtidig meget modstandsdygtig over for vejr og vind.

Hvilke materialer?

0,7 millimeter titanzink er blevet brugt til at producere denne type tagrende. I starten er zink meget blank, men med tiden kommer det flotte patina udtryk til skue grundet påvirkningen af ilt og vand. Og det er netop påvirkningen af ild og vand, der danner det flotte grå lag – der faktisk også virker beskyttende. Du skal ikke være bekymret, hvis der pludselig kommer mørke pletter på din rende – det er såmænd bare patineringen, der er startet.

Hvordan påvirker vejret?

Zink er meget modstandsdygtig over for forskellige klimaforhold. Ingen gang kystområder og forurenet luft kan skade denne type rende.

Hvordan skal det opbevares?

Zink er et relativ følsomt materiale. Derfor skal det også beskyttes så meget som muligt inden monteringen. Opbevar gerne dine rør indenfor. Kan dette ikke lade sig gøre, skal du udpakke dine render og stille dem særskilt i en lodret position – ligesom med stål rør.

Kobber tagrender

Kobber er den eksklusive tagrende. Denne tagrende er en luksuriøs rende, der med tiden får en ir-grøn farve. Ikke nok med at denne ir-farve er flot, den giver også beskyttelse til røret og en lang levetid. Det er bl.a. derfor, at denne type rør er så modstandsdygtig over for vejr og vind.

Hvilke materialer?

Kobber tagrender er lavet af en massiv kobber. Denne type materiale ændrer med tiden farve til ir-grøn. Det er forskellig fra rende til rende, hvornår farven ændrer sig – det afhænger i høj grad af klimaforhold og miljø. Ligesom med zink rør skal du ikke være bekymret, når der begynder at komme sorte pletter på din rende – dette er bare et tegn på, at farveændringen nu er begyndt.

Hvordan påvirker vejret?

Kobber er generelt meget modstandsdygtig. Uvejr og lignende er ikke noget, der påvirker kobber tagrender. Heller ikke saltholdig og-/eller forurenet luft har nogen negativ betydning for kobberet.

Hvordan skal det opbevares?

Ligeså snart du modtagerne dine render, så skal de pakkes ud med det samme. Inden de monteres skal rørene opbevares indenfor. Du kan også placere dem særskilt udenfor i en lodret position.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=25692″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på nye tagrender her[/button]

 Vil du vide mere?

Hvis du gerne vil vide mere om tagrender, så anbefaler BedreByg.dk at læse dette indlæg:

Værd at vide om tagrender

Spørgsmål eller kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne side, må du hellere end gerne benytte dig af kommentarfeltet herunder. Vi bestræber os på at svare dig hurtigst muligt. Hvis du hellere vil sende os en mail, kan du gøre det her.