Nyt tag – Hvad koster et nyt tag, og hvilke muligheder findes der?

Trænger dit tag til at blive skiftet ud med et nyt og mere energivenligt og hårdført et af slagsen? Er du i tvivl om, hvad du bør give for dit nye tag herunder hvordan du får den bedste pris? Vil du gerne vide mere om de forskellige tagtyper som findes?

I så fald kan du med fordel læse med her på siden, hvor du kan få bl.a. kan få svar på ovenstående spørgsmål omkring et nyt tag.

Hvad koster et nyt tag?

Når du skal have et nyt tag, så er der en lang række faktorer du skal tænke på med henblik på en nogenlunde præcis prisberegning. Faktorer som antal kvadratmeter, tagtype, valg af tagfirma, din bopæl osv. er bl.a. noget, der skal være fastlagt, inden du kan få udregnet en pris på lige netop din situation.

Beregn gratis og uforpligtende prisen på et nyt tag

Med beregningen for du 100% overblik over udgifterne til dit nye tag. Det er gratis og nemt at finde prisen på taget.

Brug prisberegneren her og find ud af, hvad dit nye tag koster – nemt, enkelt og gratis

Det er oplagt at bruge en prisberegner, hvis du gerne vil have en ca. pris på, hvad dit nye tag kommer til at koste. I den forbindelse kan du med fordel bruge prisberegneren hos X.dk. Den er gratis og uhyre nem at bruge – og giver et ganske godt billede af, hvor dyrt eller billigt du skal forvente dit nye tag kommer til at koste dig.

Tag typer

Herunder kan du læse meget mere om de forskellige tagtyper, der er yderst populære på markedet lige nu. Du kan læse om fordele og ulemper ved de forskellige tagtyper, hvilket giver dig en god fornemmelse af, hvilken tagtype der er bedst for dig og dit behov.

Tegltag

En af de absolut største fordele ved et tegltag er, at det er uhyre holdbart. Det er bestemt ikke utænkeligt, at dit nyt tegltag kan holde i minimum 70 år. Derfor er denne tagtype værd at vælge, hvis du gerne vil undgå at skulle lægge tag på din bolig igen.

Ulemperne ved denne tagtype er, at den er ganske dyr i forhold til så mange andre tagtyper. Derudover er den ret så kompleks at lægge, hvorfor du må forvente, at udgiften til tagfirmaet bliver en anelse dyrere.

Ståltag

Den helt store fordel ved ståltag er, at det er uhyre billigt i forhold til de andre tagtyper. Derudover holder det i ekstremt lang tid i forhold til prisen. Ståltagets levetid er ca. 40-50 år afhængig af, hvor meget vind og blæst taget er udsat for.

Ulempen ved denne tagtype er, at kvaliteten ikke er nær så høj. Dog handler det typisk om smag og behag, når du står og skal vælge mellem stål og tegl, betontegl eller lignende.

Eternittag

Eternittaget er det oplagte valg for dig, der gerne vil have et stærkt tag, som ikke kræver det store vedligehold. Derudover er eternittaget kendt for at have en meget lang levetid, hvilket uden tvivl er noget du bør tænke nærmere over, når du skal vælge dit nye tag.

Den lange levetid er faktisk også tagets ulempe. For sammenligner du med tagtyper såsom betontegl og alm. tegl, så kan eternit ikke helt være med i den samme liga. Eternittag kan ca. holde i 20-25 år, hvorimod tegl er kendt for at holde i minimum 65 år.

Betonteglsten

Betonteglsten er et oplagt valg for dig, der gerne vil have høj kvalitet og et flot udseende til en fair pris. En anden stor fordel er også, at prisen er markant lavere i forhold til et tegltag. Derudover er denne tagtype kendt for at være ganske nem at vedligeholde. Ulempen er, at tagtypen er svær at lægge, hvorfor du må forvente en højere udgift til tagfirmaet.

Priser på nyt tag

Hvis du gerne vil have flere forskellige priser på dit nye tag fra forskellige leverandører, så kan du med fordel benytte dig af 3byggetilbud.dk. Denne tilbudstjeneste giver dig nemlig tre tilbud gratis og uforpligtende fra tre tagfirmaer – typisk fra dit nærområde.

Ved at bruge 3byggetilbud.dk kan du danne dig selv et super godt overblik over markedet og på den måde vælge det tilbud, der er bedst og billigst.

Tænk også over

Når du er i gang med at overveje om du skal have nyt tag, så er det også værd at tænke nærmere over skorsten, ovenlys, kviste og ikke mindst tagstige. Disse ting er nemlig noget langt de fleste har brug for at tænke med ind i deres planlægning af udførelsen af nyt tag.

Skorsten

I forbindelse med etableringen af nyt tag, så er det værd at gøre sig nogle tanker om din skorsten. Nu hvor taget skal skiftes, så er det måske oplagt også at få skiftet skorstenen af den ene eller anden årsag. Hvis du overvejer at skifte skorstenen, så er det vigtigt, at du får det sagt til det firma som skal sørge for at lave taget, så de kan tage det med i deres beregninger.

Ovenlys

I dag er det uhyre moderne at få lavet ovenlys i form af store og flotte vinduespartier. Derfor kan du med fordel overveje at få lavet det i samme omgang som du skiftet taget. Der findes ikke noget bedre end at opholde sig i et rum, der er naturligt oplyst af solen gennem flotte vinduespartier.

Prøv for eksempel at tage et hvilket som helst boligblad/magasin. I dette vil du med stor garanti kunne finde billeder af lofter med et hyggeligt ovenlys. På den måde kan du lade dig inspirere i din egen situation.

Kviste

Har du længe tænkt på at få lavet en kvist? Hvis ja, så kan du med fordel gøre det i samme omgang som du skifter taget. Det er nemlig både billigere, hurtigere og nemmere at få lavet en kvist samtidig med, at taget skal skiftes. Og i langt de fleste tilfælde kan tagfirmaet også hjælpe dig med at få lavet en kvist, hvilket alt andet lige vil give dig et bedre tilbud.

Tagstige

Det er i øvrigt en super god ide at få købt og opsat en tagstige i samme øjeblik som taget står færdigt. Skorstensfejeren og lignende har nemlig behov for en tagstige, når skorstenen skal renses. Derudover er den også rar at have, hvis du for eksempel en dag vil behandle dit tag mod alger eller lignende.