Tagmaling

Tagmaling – forlæng tagets levetid med 15 til 20 år

Det kan betale sig at give dit tag et nyt lag maling. Med en ny omgang tagmaling er det muligt at forlænge tagets levetid med 15 til 20 år. Tagmalingen giver dit tag en beskyttet og slidstærk overflade, hvilket forhindrer fugt fra alger og mos i at angribe tagbelægningen. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er så god en ide at male taget på ny.

Maling af tag: Sådan foretages en typisk tagmaling

Med tiden mister taget sin naturlige styrke og sit udseende. Derfor vælger nogen at få anlagt et helt nyt tag til mange tusind kroner. Faktisk er en tagrensning og tagmaling i mange tilfælde nok til at forlænge levetiden på taget med adskillige år – og det er langt billigere end at etablere et komplet nyt tag.

Hvordan foretages en tagmaling?

–       Først skal dit tag gennemgås for fejl og mangler.

–       Herefter udbedres disse eventuelle fejl.

–       Når fejlene er udbedret skal taget nu renses med udstyr, der er miljøgodkendt.

–       Efter rensningen udføres en algebehandling for at sikre taget bedst muligt.

–       Til sidst skal taget så males med en professionel tagmaling, der giver taget en stærk og beskyttet overflade.

Kan alle tage males?

Det er ikke alle tage, der kan males. Teglsten og naturskiffer kan ikke males. Dog er disse to typer for tag meget modtagelige for en afrensning og en imprægnering. Tagtyper som betontagsten, eternit og skifertage har tagmalerne rigtig gode erfaringer med at male – så har du sådan et tag, så tøv ikke med at få det malet.

BedreByg.dk anbefaler

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling

Hvis du ønsker at forlænge dit tags levetid, anbefales det at indhente tilbud fra professionelle tagfirmaer, der effektivt kan give dit tag et nyt lag maling.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dks service kan du på meget kort tid indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling. Det eneste du skal gøre er at udfylde én lille formular, hvor du kort beskriver opgaven – når det er gjort, kan du læne dig tilbage og forvente 3 svar inden for 3 arbejdsdage.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling her

Tagmaling pris

Prisen på tagmaling afhænger af din tagtype, tagets størrelse samt valg af leverandør. En tagmaling på et 200 m3 stort eternittag koster i omegnen af 20.000 kr. (denne pris er vejledende). BedreByg.dk anbefaler at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på tagmaling. På den måde kan du danne dig et indtryk af det generelle prisniveau, hvilket kan komme dig til gode, når du skal vælge et firma til at varetage din opgave.

Hvorfor skal jeg male mit tag?

Der er rigtig mange gode grunde til at få malet dit tag. Herunder kan du finde nogle af de største fordele.

Forlængelse af levetiden

Først og fremmest forlænger du levetiden på dit tag markant ved at give det en ny og beskyttende omgang maling. Da taget med tiden bliver slidt, er det nødvendigt med en vis renovering for at få det optimale ud af det.

Forøger husets markedsværdi

Ved at rense og male dit tag hæver du markedsværdien på dit hus. Hvis du eksempelvis har planer om at sælge dit hus inden for nærmeste fremtid, bør du overveje at få renoveret dit tag – det kan hjælpe dig med at tjene lidt ekstra på huset.

Beskytter mod sol, regn og frost

I Danmark har vi et klima, der bærer præg af en masse fugt og frost. Og dette er noget, der kan sætte sine spor på taget. Med tagmaling kan du holde dit tag sundt og stærkt i mange år uden, at det tager skade af Danmarks klima. Hvis ikke taget er beskyttet mod fugt, vil fugten med tiden trænge ind i selve tagstenen/planen, hvilket er yderst katastrofalt.

Spar mange penge ved at renovere dit eternittag

Der er mange penge at hente ved at få udført en tagrensning og tagmaling i stedet for at få anlagt nyt tag. Dette gælder især dig, der har eternittag. Hvis du eksempelvis har et hus med eternittag fra 70’erne og 80’erne, så kan en tagmaling faktisk forlænge dit tags levetid med adskillige år – også selvom det tag du har på nu ser slidt og gammelt ud.

Køb af nyt tag kan hurtigt løbe op i 100.000 – 200.000 kroner afhængig af dit behov og tagets omfang. Hvis du skal have renset og malet dit gamle eternittag på 200 m3 vil det kun koste omkring 20.000 – 25.000 afhængig af hvilken leverandør du vælger. Der er altså en betydelig forskel mellem et nyt tag og en simpel renovering, der kan forlænge tagets levetid markant. Og giver du også dit tag en algebehandling, kan taget holde endnu længere.

Sådan bevarer du et smukt tag

Det vigtigste skridt mod et sundt og stærkt tag er at holde alger og mos nede. For at gøre dette er en regelmæssig algebehandling nødvendig. Hvis tagets oprindelige overfladebehandling er ved at være væk, så bør du få udført en tagrensning og tagmaling – ellers er der risiko for frostsprængninger om vinteren, hvilket kan medføre alvorlige konsekvenser.

Vidste du? Det er 100% gratis at få en fagkyndig til at give dit tag et tagtjek. Så benyt dig af den fantastiske mulighed og få en kyndig person til at tjekke dit tags tilstand.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24061″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en tagmaling her[/button]

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til artiklen, må du meget gerne benytte dig af nedenstående kommentarfelt. Vi sidder klar til at hjælpe og guide dig om tagmaling.