Spar penge med energivinduer

Der er mulighed for at spare mange penge, hvis du skifter dine nuværende vinduer ud med energivinduer. Energivenlige vinduer holder nemlig meget mere på varmen end normale vinduer, hvilket betyder, at din varmeregning bliver reduceret betydeligt – og det er rigtig smart. Læs med her og bliv klogere på, hvad energivinduer er og hvorfor det er så smart at have.

Hvad er energivinduer?

Som tidligere nævnt så er det en type af vinduer, der holder meget bedre på varmen end ”normale” vinduer. Den store forskel på energivenlige vinduer og almindelige er, at der bliver brugt en speciel energiglas i de energivenlige vinduer. Dette specielle energiglas tilfører dit hus mere varme, end der slipper ud – og det er der en rigtig god forretning i.

Energivinduernes ramme skiller sig også markant ud fra de normale vinduer. Rammen på de energivenlige vinduer er blevet konstrueret på en sådan måde, at kuldebroerne er blevet minimeret markant. Typisk er kanten på vinduer lavet af aluminium, men dette er ikke tilfældet med energivinduer. Her er kanten nemlig lavet af et andet rustfrit materiale eller kunststof for at minimere indtrængningen af kulde. Ved aluminiums kanter har kulden meget lettere ved at trænge ind, da alu er meget kuldeledende.

Fordele ved energirigtige vinduer

  • Holder meget bedre på varmen ift. ”normale” vinduer
  • Reducerer din varmeregning
  • Giver et meget bedre indeklima

Ulemper ved lavenergivinduer

Der er ikke så mange ulemper forbundet med energivinduer. Dog er denne type for vinduer relativ dyr, men de tjener sig hurtigt hjem igen grundet deres sublime evne til at holde på varmen.

Vil du vide mere om nye vinduer?

Hvis du vil vide mere om vinduer generelt herunder typer, materialer, mærker m.m., så klik her.

Priser på lavenergivinduer

Det koster i omegnen af 1200 kr. pr. m2 rude, hvis du gerne vil have udskiftet en gammel rude med energiglas. Dog kan prisen godt variere afhængig af, hvilken leverandør du bruger samt omfanget af din opgave. Det er vigtigt at huske på, at nye energiruder hurtigt vil tjene sig selv hjem igen, da din varmeregning bliver reduceret betydeligt (ca. 7% hvis dine nuværende vinduer er meget utætte).

Billige energivinduer

I enkelte tilfælde kan du være heldig at få mulighed for at købe billige energivinduer, hvis din vinduesforhandler eksempelvis kører med et godt kampagnetilbud. Hvis du er på jagt efter gode priser, anbefales det, at du holder øje med producenternes kataloger og kampagner, så du hele tiden er opdateret på prislister osv.

En anden mulighed du kan benytte dig af, hvis du er på jagt efter et godt køb er at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det gør dig i stand til at se prisen på energivenlige vinduer uden, at du behøver at sige ja tak til tilbuddet. Og du får samtidig mulighed for at se, hvilke leverandører der er billigst, hvilket kan være en klar fordel, hvis du på et senere tidspunkt har brug for flere vinduer, der er energivenlige.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24062″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på energivinduer her[/button]

Vidste du? 7% af Danmarks samlede forbrug af energi går til spilde grundet utætte vinduer. Hvis hele Danmarks befolkning havde energivinduer (A-mærket), ville Danmarks varmeregning blive 7% mindre.

Del dine erfaringer med ligesindede

Har du selv energivinduer, og har du lyst til at dele dine erfaringer, så skal du være hjertelig velkommen til at benytte dig af nedenstående kommentarfelt. Det kunne bl.a. være spændende at høre om, hvor penge du har sparet efter du har skiftet til energivinduer, og hvor lang tid det tog at tjene de nye vinduer hjem igen.

Har du spørgsmål eller kommentarer til energivinduer, må du selvfølgelig også meget gerne benytte dig af kommentarfeltet.