Regnvandsanlæg – Få mest muligt ud af dit regnvand

Med et regnvandsanlæg kan du opsamle regnvand med henblik på at genbruge det – eksempelvis til toiletskyl, havevanding osv. Regnvand er det reneste vand, der findes i den danske natur. Du finder ingen bakterier, pesticider, okker eller tungmetaller i regnvandet, hvilket gør et regnvandsanlæg meget attraktivt at investere i.

Med et godt regnvandsanlæg og dertilhørende tank, er det faktisk muligt at sikre den gode vandkvalitet i et godt stykke tid. Det betyder, at du kan ”spare vand op” og bruge på senere tidspunkter.

Forøg husets værdi med et regnvandsanlæg

Regnvandsanlæg
Med et regnvandsanlæg bliver regnvejr pludselig til en positiv ting.

Der er en masse fordele ved at investere i et anlæg, der kan genbruge vandet. Først og fremmest giver du naturen en stor og hjælpende hånd – det er meget miljøvenligt at benytte sig af regnvand. Rent økonomisk kan det også betale sig. Mange mener faktisk, at det er bedre at købe et nyt regnvandsanlæg end det er at købe nye vinduer, jordvarmeanlæg eller andet, da disse typisk tager mere end dobbelt så lang tid om at tjene sig hjem igen end et anlæg, der genbruger regnvandet.

Vidste du? De besparelser du opnår ved at genbruge regnvandet, øget husets værdi markant.

 

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et regnvandsanlæg

Vil du gerne spare en masse penge på dit vandforbrug?

Så indhent 3 gratis tilbud på et regnvandsanlæg.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på regnvandsanlæg her

Opsamling af regnvand

At opsamle regnvand for derefter at genbruge det, det er simpelthen genialt. Genbrug af regnvand giver mulighed for at spare en masse penge på vandregningen. Dog skal du være opmærksom på, hvad du vælger at bruge det genbrugte vand til.

Det skal du være opmærksom på

Du må bruge regnvand som du lyster. Du skal dog vide, at der ikke bliver ført nogen former for løbende kontrol med regnvandet. Derfor frarådes det at drikke vandet og bruge regnvandet i nærheden af eller til mad. I forbindelse med at regnvandet ikke bliver kontrolleret løbende, så må du heller ikke koble regnvandet til vandværksvand.

Typisk bruger folk et regnvandsanlæg til toiletskyl og tøjvask. Og til det er der brug for en speciel rørføring til toiletter og vaskemaskiner. I langt de fleste tilfælde er disse rør allerede installeret, hvilket betyder, at anlægget bare skal kobles til de eksisterende rør.

Se videoen herunder og bliv klogere på, hvordan et regnvandsanlæg fungerer. Videoen er lavet af GRAF.

Regnvandsanlæg pris

Det er svært at give et præcist bud på, hvad et regnvandsanlæg koster. Prisen afhænger meget af opgavens omfang, dit behov og valg af leverandør. Som hovedregel kan du regne med en pris på 20.000 kr. og op efter. Prisen afhænger i den grad også af tankens størrelse. Det anbefales, at du indhenter tilbud fra forskellige firmaer, så du har mulighed for at sammenligne ydelserne og dermed bedre kan vurdere, hvor det er bedst at henvende sig.

Producenter af anlæg

Du finder de bedste producenter af anlæg i Tyskland – og det er typisk også her de danske installatører køber deres varer fra. Tyskland har de bedste eksperter på området, hvorfor deres anlæg er i en klasse for sig. Tyskerne har i den grad taget tanken til sig om genbrug af regnvand – der nemlig solgt mere end 600.000 anlæg i det tyske land.

Tyskerne er meget bevidste om, hvad anlægget præcis skal bruges til. Det er bl.a. derfor, at de har delt regnvandsanlæg op i to forskellige kategorier. Nemlig et haveanlæg og et bolig regnvandsanlæg. Rent teknisk kan begge kategorier bruges til de samme formål. Dog er der større krav forbundet med et regnvandsanlæg, der skal bruges i huset. Der bliver bl.a. stillet større krav til kvaliteten og filtreringen af vandet. Det betyder, at bolig anlæggene er udstyret med et markant bedre filter end haveanlægget.

Genbrug af vand er meget miljøvenligt
Genbrug dit regnvand på en miljøvenlig måde

Regnvandsanlæg til huset

Der bliver solgt flest anlæg til huset af den simple grund, at de besidder flest fordele. Dog har anlæggenes succes været undervejes og er det stadig, da kritikere mente, at chancen for regnvandet blev blandet med drikkevandet var for stor grundet fejlinstallationer. Det har vist sig at kritikerne har taget gruelig fejl. Specielt i Tyskland er regnvandsanlæg blevet en bragende succes – og succesen fortsætter med at stige.

Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at installere et anlæg i nyere huse, da de som regel besidder de nødvendige rør, der skal føre regnvandet de rigtige steder hen. I lidt ældre huse kan det være noget mere besværligt på grund af for gamle rør. Derfor er det en god ide at få en professionel ud at undersøge dit hus og dertilhørende rør for at finde ud af om det kan betale sig at investere i et regnvandsanlæg.

 

Regnvand til toiletskyl

En installation af et anlæg, der kan genbruge regnvandet, kan vise sig at være en meget rentabel forretning. Især hvis du benytter regnvand til toiletskyl i stedet for ”almindeligt” vand. På ét toiletskyl går der ca. x liter til spilde. Forestil dig at denne liter bliver gratis.

Her er et eksempel på, hvor mange penge du kan spare pr. år ved at bruge regnvand til toiletskyl. Der tages udgangspunkt i et moderne 2-skyls toilet.

Har du et vandforbrug pr. år på ca. 10 m3, vil du skulle betale ca. 500 kr. til toilettets vandforbrug. Har du et ældre toilet betaler du typisk mellem 1000 kr. og 2000 kr. om året for toiletskyl. Ved at installere et regnvandsanlæg kan du bruge toilettet gratis og dermed minimere dit vandforbrug betragteligt.

Kilde: http://www.aarhusvand.dk/Hjalp-og-Kontakt/Drikkevand/Vandforbrug/

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=27272″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på et regnvandsanlæg[/button]

Regnvandsanlæg til haven

Et anlæg til haven kan også vise sig at være en rigtig fornuftig investering. Vidste du godt, at en gennemsnitlig havevanding bruger 25 liter i minuttet – det er 1500 liter pr. time? Det er altså en udgift på ca. 60 kr. pr. time, der vandes. Med et regnvandsanlæg til haven kan du vande haven helt gratis og miljøvenligt. Og hvis du eksempelvis også vasker bilen derhjemme, kan du spare yderligere af penge ved at benytte dig af et genbrugsanlæg.

Hvad er et regnvandsanlæg?

  • Et regnvandsanlæg genbruger dit regnvand, så du eksempelvis kan bruge det til toiletskyl og tøjvask
  • Anlægget består af en tank, der graves ned i haven. Der er typisk plads til to kubikmeter vand.
  • Vand fra tagrender og overfladevand bliver ført ned i tanken, hvorefter det føres via et mini vandværk tilbage til huset. Efter vandet er blevet brugt i huset, ender det som spildevand i kloakken.
  • Du skal søge om tilladelse til etablering af et regnvandsanlæg (enten hos din kommune eller hos din forsyning). Der skal muligvis påføres en måler på anlægget.
  • Prisen for et anlæg er ca. mellem 30.000 og 50.000 kr.

Spørgsmål / kommentarer?

Har du spørgsmål eller kommentarer til artiklen om regnvandsanlæg, så skal du være mere end velkommen til at benytte nedenstående kommentarfelt. Vi bestræber os på at svare så hurtigt som muligt.

Håber du kunne bruge artiklen.