Tagrenovering

Tagrenovering – Forlæng tagets holdbarhed

Med en tagrenovering er det muligt at forlænge tagets levetid med 15 til 20 år. I rigtig mange tilfælde kan det ikke betale sig at købe et nyt tag, hvis det nuværende ser slidt og gammelt ud – med en tagrenovering kan du få det nuværende tag til at fremstå som nyt og samtidig forlænge levetiden med 15 til 20 år.

Typisk er prisen på en tagrenovering 75% billigere end prisen på et nyt tag. Derfor er en renovering af taget i langt de fleste at foretrække, hvis du ønsker at spare en betydelig sum penge samtidig med, at dit tag kommer til at fremstå som nyt.

Hvem skal renovere dit tag?

Hvis du vil have udført en professionel og effektiv tagrenovering, skal du have et professionelt tagfirma til at hjælpe dig. I Danmark har vi firmaer, der er specialister i at renovere tage, så de fremstår nye og holdbare. Tagspecialisterne renoverer ikke kun dit tag, men sikrer dig også, at du undgår omfattende tagproblemer i den nære fremtid. Derfor er det værd at benytte sig af et professionelt tagfirma.

Skal du have renoveret dit tag? BedreByg.dk anbefaler

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tagrenovering

For at modtage de 3 tilbud skal du blot udfylde én formular, hvor du kort beskriver din opgave. Herefter kan du forvente at modtage tilbuddene inden der er gået 3 arbejdsdage.

Det er 100% gratis og uforpligtende. Vælg det billigste tilbud og få dit tag renoveret med det samme.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på renovering af dit tag her

Herunder kan du finde en masse nyttig viden om tagrenoveringer. Du kan bl.a. læse om priser på tagrenoveringer, hvorfor det er en god ide at renovere sit tag, hvordan en tagrenovering forløber osv. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til artiklen/tagrenoveringer, må du meget gerne benytte dig af kommentarfeltet nederst på siden.

Store fordele med et enernit- og betontag

Hvis du har et enernit- eller et betontag, så kan du se frem til en rigtig stor og positiv effekt af en tagrenovering. Disse to tagtyper er nemlig meget modtagelige over for en renovering og resultatet deraf vil kunne ses med det samme. Hvis du ikke har et af ovenstående typer tag, så skal du ikke være bekymret. En tagrenovering vil også have en positiv virkning herunder øget holdbarhed på andre tagtyper, men effekten af renoveringen er ikke ligeså stor som ved enernit- og betontag.

Tagrenovering Infografik

Denne infografik har både kostet tid og penge. Du er meget velkommen til at bruge den på din hjemmeside på den betingelse, at du linker tilbage til denne artikel. Hvis ikke der linkes tilbage skal du forvente at modtage en faktura for infografikken 🙂

Andre type tage kan også renoveres med et flot resultat til følge

Som tidligere beskrevet så opnår du den største effekt af en renovering på et eternit- og betontag, men dermed ikke sagt, at det ikke kan betale sig at renovere andre typer af tage. Alt andet lige så vil en tagrenovering altid være lig med et flottere og mere holdbart tag – hvad end der er tale om eksempelvis et betontag eller et kobbertag.

Disse tagtyper kan du med fordel renovere

Betontag – Decra – Eternittag – Grønnetage – Kobbertag – Lindabtag – Naturskifer – Skifertag – Ståltag – Tagpap – Tagplader – Tegltag – Zinktag

Pris på tagrenovering

Ligesom ved mange andre typer for renoveringer, så er det svært at give en konkret pris på en tagrenovering. Prisen afhænger i høj grad af hvor omfattende en renovering du skal have foretaget samt, hvilket firma du vælger at bestille hos. Der er ikke to tage som er 100% identiske. Derfor vil prisen variere afhængig af, hvilken tilstand dit nuværende tag er i.

BedreByg.dk har tjekket priser hos forskellige firmaer og er kommet frem til, at en tagrenovering typisk vil koste mellem 15.000 kr. og 60.000 kr. inkl. moms. Den endelige pris vil afhænge af overfladeareal, højde fra jorden og hvilken type tag du har. Hvis du gerne vil have 3 retvisende tilbud på lige netop din opgave, så anbefaler vi, at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud. Du kan indhente de gratis tilbud ved at klikke på linket i den stribede boks. Du finder boksen øverst på siden.

Vidste du? Hvis du kun skal have udført en algebehandling, kan du nøjes med at betale mellem 700 kr. og 1.500 kr. ex. moms pr. behandling. Dette er en billig og effektiv metode, hvis du ønsker at gøre dit tag mere modstandsdygtigt. Hvis du bor i nærheden af et landbrug, så er der ekstra kvælstof i luften. Derfor anbefales det kraftigt at få foretaget en algebehandling med jævne mellemrum, da kvælstof er det rene gødning for alger og mos!

VIDEO: Se A-Z tagteknik udføre en tagrenovering

Tagrenovering vs. nyt tag

Hvis dit tag er gammelt og slidt, kan en tagrenovering faktisk få det til at fremstå flot og nyt igen samt forlænge levetiden med adskillige år. Det er ikke altid, at et helt nyt tag er nødvendigt. Som husejer bør du undersøge nøje om et nyt tag er unødvendigt. For en tagrenovering vil nemlig være ca. 75 % billigere end et nyt tag. For mange danskere kan købet af et nyt tag være en udgift, der virkelig sætter sine spor på bankkontoen. Derfor kan det slet ikke betale sig at investere i et nyt tag, hvis du ved hjælp af en tagrenovering kan forlænge tagets levetid med 10-15 år.

Hvis du er i tvivl om det bedste for dig er et nyt tag eller en tagrenovering, så anbefales det at tage kontakt til en fagmand. Han/hun vil rådgive dig professionelt, så du er sikker på at få det bedste resultat.

Hvordan forløber en tagrenovering?

En tagrenovering består i sin grundform af fire indgreb. Hvis du vil have en mere detaljeret forklaring på, hvordan en renovering af taget forløber, kan du med fordele tage kontakt til en håndværker.

De fire indgreb:

1. Først og fremmest skal taget gennemgås for fejl og mangler. Hvis der eksempelvis er blevet fundet en flækket tagsten, skal denne repareres før trin 2 kan indfries.

2. Nu skal taget renses for snavs, smuds og andre urenheder. Det er vigtigt at få fjernet alt det forstyrrende snavs, så behandlingen får den bedste effekt.

3. Efter rensningen skal taget have en algebehandling. En algebehandling har til formål at fjerne alger og mos fra taget. Hvis ikke det bliver fjernet, vil fugten fra alger og mosen trænge ned i taget og skabe yderligere skade. Alger og mos ser heller ikke ligefrem godt ud på et tag, hvorfor det også fjernes.

4. Når algebehandlingen er overstået, er det blevet tid til at male taget. Med en professionel tagmaling bliver taget malet med henblik på at få det til at fremstå nyt og lækkert, men også at gør det mere holdbart og modstandsdygtigt overfor snavs og urenheder.

tagrenovering
Selvom taget er så slidt som på billedet, kan det stadig komme til at se ud som nyt med en tagrenovering.

Et godt tip: Hvis du gerne vil spare lidt penge på tagrenoveringen, så kan du male taget selv og derved undgår du at skulle betale for ekstra håndværkertimer.

Et andet godt tip: Brug RIGELIGT med tagmaling. Det er tagmalingen, der sikrer taget en stærk og flot overflade. Malingen til taget bidrager i høj grad også til den forlængede levetid, hvorfor det er vigtigt ikke at spare på den. Malingen er ydermere en fantastisk beskytter mod fugt fra alger og mos – så hellere en spand maling for meget end for lidt.

 

 

Hvor lang tid tager en tagrenovering?

Afhængig af hvor stort et tag, der skal renoveres, så tager det typisk et par dage. Du kan trygt tage på arbejde, løbe en tur eller hvad du nu skal imens renoveringen finder sted – du behøver nemlig ikke at være hjemme.

Fordele ved at få renoveret taget

Flottere tag = flottere hus – Med en tagrenovering kan du se frem til et markant smukkere tag. Det smukke tag smitter af på resten af huset, og du kan med stolthed vise dit hus frem til venner og bekendte.

Forlængelse af levetiden – Det er muligt at forlænge dit tags levetid med 10-20 år afhængig af tagtype. Dette er en fantastisk fordel, da du slipper for at skulle investere i et nyt tag til mange tusind kroner.

Øger husets værdi – Med en tagrenovering øger du husets værdi. Dette kan være meget smart, hvis du eksempelvis gerne vil sælge dit hus. Og et flot og stærk tag sælger alt andet lige bedre end et slidt og svagt tag.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24047″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en tagrenovering[/button]

Hvor tit skal mit tag renoveres?

Blandt håndværkere og tagfirmaer siger man, at taget skal renoveres ca. hvert 20. år. Det kan dog variere afhængig af, hvor udsat taget er.

Hvad udsættes taget for?

Først og fremmest udsættes taget for klimaet. Her i Danmark har vi ikke just det mest optimale klima i forhold til vores tage. Den kolde vinter er især med til at slide på taget. Bor du i et område, hvor luften indeholder meget salt, kan dette også have en negativ effekt på taget. Taget kan også blive angrebet af alger og mos, hvilket ikke er så alvorligt – det ser bare sjusket og grimt ud. Dog kan et større angreb af alger og mos betyde, at fugten fra algerne og mosen vil trænge ned i taget – og det kan være meget alvorligt. Derfor anbefales det jævnligt at få foretaget en algebehandling.

Med tiden vil nogle af dine tagsten/plader måske begynde at flække, og det er alvorligt. Hvis stenene/pladerne ikke er intakte, betyder det, at de ikke skærmer og beskytter dit hus på den mest optimale måde. Hvis du vil have bugt med de flækkede tagsten/plader, anbefales det at få foretaget en tagrenovering.

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne artikel, så er du mere end velkommen til at benytte dig af nedenstående kommentarfelt. Du må også meget gerne benytte dig af kommentarfeltet, hvis du vil fortælle om dine tidligere erfaringer med tagrenoveringer. BedreByg.dk ser frem til at høre fra dig.

Læs også om:

Tagmaling

Tagrender