Husstandsvindmøller

Bor du i et område, hvor vinden jævnligt rører på sig, så kan en husstandsvindmølle vise sig at være en rigtig fornuftig investering. Med en husstandsvindmølle kan du spare en masse penge på din el-regning. Gratis og miljøvenlig energi er, hvad du kan forvente af en privat vindmølle.

Hvad er en husstandsvindmølle?

Vindmøller til private

En husstandsvindmølle er en privat mølle (typisk ikke så stor som en industrimølle), der er opsat på en privatejet grund. Ved at anskaffe dig en privat vindmølle, så har du mulighed for at lade din elmåler løbe baglæns. Dette kan du af den grund, at du har mulighed for at lave mere el til din husstand end du rent faktisk har brug for – det overskydende el går blot tilbage til el-nettet.

Kan alle få en husstandsvindmølle?

Nej, det er ikke alle mennesker/husstand, der kan få en vindmølle til at stå i deres baghave. For at kunne opsætte en mølle på ejendommen, kræves der visse tilladelser fra kommunen – og der er samtidig nogle krav, der skal overholdes. Det er bl.a. derfor, at mange private vælger at installere solceller i stedet for. Hvis ikke der var så mange tilladelser og svartiden fra kommunen var betydeligt kortere, så ville langt flere danskere have en husstandsvindmølle i baghaven.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en husstandsvindmølle

Det eneste du skal gøre for at få de tre tilbud er at beskrive din opgave, så leverandørerne har en ide om, hvor omfattende opgaven er. Herefter får du tre tilbud på en husstandsmølle.

Hvis ikke du finder tilbuddene interessante, kan du med god samvittighed indhente tilbud andetsteds.

Klik her og gå til tilbud på husstandsmøller

En husstandsmølle er en meget fornuftig investeringKrav til en husstandsvindmølle

Alle husstandsvindmøller er underlagt byggelovens love og regler. Det betyder, at du er nødsaget til at få en byggetilladelse fra din kommune før du må opsætte en mølle på din ejendom. Har din private vindmølle en rotoraksel på under en kvadratmeter og en roter-diameter på max. 1,13 meter, så er en byggetilladelse ikke nødvendig.

Udover ovenstående krav skal du også være opmærksom på, hvor meget støj din vindmølle laver. Hvis det blæser med 8 meter i sekundet må din mølle ikke larme mere end 44 dBa. Og ved 6 meter i sekundet må den maksimale støjbelastning max. være 44 dBa. Hvis du placerer din vindmølle ca. 50-70 meter fra dine naboer, så burde du ikke få sure naboer i røret hele tiden, der klager over for meget larm. Har du ikke mulighed for at placere din mølle 50-70 meter fra dine nærmeste naboer, så bliver du nødt til at anskaffe dig en privat vindmølle med et minimalt støjniveau.

I dag er det ikke noget problem at finde en husstandsvindmølle, der har en meget lav støjbelastning. Udviklingen inden for vindmølleindustrien er i en rivende fart, hvorfor møllerne bliver bedre og bedre for hver dag, der går. Der bliver ofret rigtig mange millioner af kroner i vindmølleindustrien, og det er bl.a. derfor, at udviklingen går så stærkt.

Husstandsvindmølle pris

En nøjagtig pris for en husstandsvindmølle er meget svær at give, da det i bund og grund afhænger af, hvor stor en styrke møllen skal besidde samt den leverandør du vælger at bestille hos. Dog kan du som hovedregel gå ud fra, at møllen vil koste i omegnen af hvad et solcelleanlæg vil koste –også alligevel ikke, da det er muligt at købe møller, der overstiger prisen på et solcelleanlæg med mange tusind kroner. Prisen på en husstandsvindmølle vil ca. være fra 30.000 – 200.000. Dog findes der også typer af møller, der er endnu dyrere.

Ovenstående cirkapris inkluderer typisk også opsætning og fremtidig service af vindmøllen. Det er en god ide at tjekke møllen årligt med henblik på at optimere og effektivisere.

Opsummering: Prisen på en mølle afhænger meget af møllens styrke samt valg af leverandør.

Er det muligt at sammenligne priser på husstandsvindmøller?

Mulighederne for at kunne sammenligne priser på møller er pt. meget begrænsede. Da markedet for husstandsvindmøller endnu ikke er så stort og omfattende i Danmark, findes der af den grund heller ikke særligt mange udbydere – hvilket besværliggøre ønsket om sammenligning.

Dog har du stadig en glimrende mulighed for at sammenligne tre udbydere af husstandsvindmøller. Ved at benytte dig af nedenstående knap, får du tre gratis og uforpligtende tilbud på en husstandsvindmølle fra forskellige leverandører. Det gør dig i stand til at vælge det tilbud, der passer bedst på dine krav og ønsker. Og synes du ikke de fremsendte tilbud er gode nok, så kan du med god samvittighed glemme tilbuddene og finde en anden leverandør.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24843″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en husstandsvindmølle[/button]

Logo SKATHvad med SKAT?

Overvejer at du investere i en husstandsvindmølle, så bør du læse med nu. Der er nemlig nogle bestemte skatteregler du skal følge, hvis du anskaffer dig en mølle.

De skatteregler, der gælder private vindmøller, er faktisk de samme som ved køb af solceller. Sælger du for over 50.000 kr. el, skal du momsregistreres med en virksomhed. Dog er det i meget sjældne tilfælde, at privatpersoner skal momsregistreres grundet en produktion af el på over 50.000 kr.

De indtægter der måtte være ved drift af vindmøllen er skattepligtige på ligefod med andre indtægter.

Den skematiske regel

Du kan som vindmølleejer vælge at regne din indkomst ved drift af vindmølle med i den skattepligtige personlig indkomst ud fra denne opgørelse:

Den del af din bruttoindtægt fra husstandsvindmøllen (indtægten fra elværket), som er højere end 3000 kr.(bundfradragsbeløbet), skal der medregnes 60% til den skattepligtige indkomst (den personlige).

Den indtægt, der er skattepligtig, skal du tillægge til den personlige skattepligtige indkomst fra dit arbejde. Du har selvfølgelig mulighed for at fratrække de udgifter, der måtte være forbundet med drift af din vindmølle. Hvis din husstandsvindmølle ikke opfylder nedenstående krav, så skal du ikke betale skat, og du kan samtidig heller ikke få fradrag for dine udgifter.

  • Du skal være ejer af vindmøllen. Ejer du møllen med andre, skal resultatet deles mellem ejerne.
  • Din vindmølle skal være tilsluttet din helårsbolig eller dit sommerhus.
  • Din vindmølle skal være tilsluttet el- og/eller varmenettet
  • Vindmøller, der både bruger vedvarende energi og andre former for energi, er ikke omfattet
  • Vindmøller, der er lejede eller leasede er heller ikke omfattet.

Hvorfor vælge en husstandsvindmølle?

Husstandsvindmøller er værd at foretrække fremfor et solcelleanlæg, da vindmøllen kan producere mindst ligeså meget som solceller. Samtidig vil du med en vindmølle få en mere jævn energiproduktion, da vinden blæser året rundt. Solceller er som bekendt afhængige af solen, og det er ikke altid, at der er sol i Danmark. Og om natten er møllen også langt mest effektiv, da der jo ikke er sol om natten.

Du skal vælge en husstandsvindmølle, fordi den er uhyre nem at vedligeholde. Når først møllen er sat op, er det begrænset hvor meget vedligeholdelse den har brug for. Dog kan det være en meget god ide at få en fagkyndig ud at tjekke møllen årligt.

VIDEO: Se en husstandsvindmølle i aktion

I videoen herunder kan du se en 6 kW vindmølle i aktion

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne artikel om husstandsvindmøller, så benyt dig gerne af kommentarfeltet herunder eller benyt dig af kontaktformularen på om-siden. Tak fordi du læste med.

Du må også hjertens gerne skrive, hvis du selv har erfaringer med køb/opsætning af husstandsvindmøller. Del gerne ud af din viden til andre, der overvejer at investere i en privat vindmølle.