Forside - Hus - Container – Hvad koster det at leje en container?
Container – Hvad koster det at leje en container?

Container – Hvad koster det at leje en container?

Vi kender det alle sammen, man er ved at ordne et eller andet i hytten, have nyt tag grave ud til omfangsdræn eller noget helt andet. Affaldsbunken bliver større og større, samtidigt synes traileren at blive mindre og mindre. Uanset om det er haveaffald, byggeaffald eller blandet affald så er der mulighed for at leje en container og komme af med det på den måde. I denne her artikel vil jeg kigge nærmere på dine muligheder for at få en container parkeret ved fortovskanten, som du så i ro og mag kan fylde.

Leje af container

Sådan en container er ikke særlig køn, så med mindre man har et meget diskret sted, at stille den når den ikke er i brug, så giver det absolut ikke nogen mening af købe sin egen. Det giver derimod rigtig god mening at leje en container, her bliver den nemlig leveret til dig efter dit ønske, og afhentet igen når du er færdig.

Hvilket muligheder findes der så?

Her er et kig på de muligheder der findes for, at leje en container, mulighederne er primært fokuseret på

 • Nordsjælland
 • Storkøbenhavn
 • Sjælland
 • Sydjylland
 • Vestjylland
 • Fyn

Grusdirekte

Grusdirekte ejes af DSV, som i mange år har været en stor spiller på markedet og der er derfor stor erfaring med logistik, håndtering og kørsel.

Priserne er faste, og der er derfor fuldstændig gennemsigtighed i prisen på leje, når du lejer en container har får du både afhentning og levering med i prisen. Du har ret til at have containeren stående i hele 3 uger og har derfor god tid til at fylde den. Den slag synes jeg er fedt, fordi man så ikke behøver først at lave en bunke i indkørslen og derefter bestille containeren, for så igen at håndtere affaldet op i containeren.

lad os prøve med nogen forskellige eksempler for at illustrere muligheder for og priser.

Pris for leje af container til haveaffald

I Nordsjælland, storkøbenhavn, sydjylland og vestjylland er prisen den samme, hvilket kun er 2395,- DKK. Bor du derimod på fyn er prisen for en container til haveaffald en anelse større, her må du slippe 3070,-. Priserne er baseret på en 22m3 containeren og afhænger af hvilket postnummer man bor i, du kan finde din præcise pris på en container til haveaffald her.

 • Nordsjælland – 2395,- DKK
 • Storkøbenhavn – 2395,- DKK
 • Sjælland – 2395,- DKK
 • Sydjylland – 2395,- DKK
 • Vestjylland – 2395,- DKK
 • Fyn – 3070,- DKK

Hvad koster en container til blandet affald / blandet byggeaffald.

Blandet affald er det absolutdyreste at komme af med, det skyldes ganske enkelt at det bliver sorteret når det bliver afleveret til deponi. Man skal altså også betale for håndtering ved sortering. Det er i mine øjne en fair løsning, og i nogen tilfælde kan det være en fordel at gøre det på den måde.

Nedenfor er listet eksempler på priser i de forskellige områder af landet, men der kan være lokale ændringer i både positiv og negativ retning, hop derfor over til Grusdirekte og se din præcise pris er. Priserne i nedenfor er baseret på 12m3 container leje.

 • Nordsjælland – 6100,- DKK
 • Storkøbenhavn – 6100,- DKK
 • Sjælland – 6100,- DKK
 • Sydjylland – 6100,- DKK
 • Vestjylland – 6100,- DKK
 • Fyn – 6100,- DKK

Hvad er blandet affald egentlig?
Tænk det på den måde du ville sortere affaldet på din lokale genbrugsplads, kan de ting du kommer i containeren ikke afleveres i en container på genbrugspladsen, så er det blandet affald.

Container til affald

Prisen for aflevering af affaldet afhænger af typen, nogen typer affald for vognmanden nemlig penge for. Det kunne fx være deponi af brændbart affald som kan afleveres direkte på forbrændingen. Oven for er listet eksempler på priser for forskellige typer affald, er din type affald ikke derimellem kan du hoppe direkte til GrusDirektes hjemmeside her, og finde prisen på det du ønsker.

 

Den lokale vognmand

Der plejer, at være meget fornuftig i at bruge lokale leverandører til lokale projekter, og de fleste lokalområder har en genbrugsstation eller et forbrændingsanlæg hvor affaldet kan afleveres. Ulempen ved at bruge en lokalvognmand er, at de er timelønnet. Den vognmand jeg har været i kontakt med i forbindelse med artiklen her oplyser følgende om priser på leje af container samt levering og afhentning.

 • 595,- + moms pr arbejdstime
  Jeg har ikke noget i mod, at betale for den tid folk bruger, men jeg spurgte indtil det mulige tidsforbrug for, at få en god indikation af prisen. Svaret var: ”Det afhænger meget af køen der hvor jeg henter containeren, køen på affaldsdepotet og køen i trafikken på vejen. Det er altså særdeles uklart hvor mange timer der bliver brugt.
 • Affaldet afregnet efter vægt

Vognmanden kunne igen ikke give et klart svar på prisen, fordi hans lastbil vejes når han køre ind og ud af affaldsdepotet, og herefter afregnes der for differensen i vægten og typen af affald.

 • Pris for leje af container igennem vognmanden
  Desværre er svaret igen uklart, fordi det afhænger af hvor mange dage man vælger at leje den.

Hvad koster det at leje en container til affald?

Det er meningen ovenstående beskrivelser skulle give dig indsigt i muligheder og priser, men konklusion må være, at det afhænger af hvad der skal i containeren, og om du har sorteret det til en type af affald eller vælger at blande det i containeren. Priserne svinger fra 1995,- til 6100,- afhængigt af hvad der skal i containeren i hvilket postnummer du bor.

Udlejning af container

Er du ikke til nogen af ovenstående løsninger, så findes der også firmaer der står alene for udlejning af containere, desværre er det lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige løsninger, fordi nogen udlejer kun til opbevaring, imens fra kun udlejer til affaldssløsninger. Andre har valgt at gå allin og tilbyde det hele. Nedenfor er listet et par eksempler på firmaer der står for udlejning.

 • Dancontainer
 • Vm-larsen
 • Blueboxstorage
 • Alphacontainers
 • Junkbusters

Bigbag til affald?

Er der slet ikke nok affald til at fylde en hel container, så findes der også mindre løsninger. De kaldes populært for bigbags, og er en forholdsvis stor sæk. Mange kender måske bigbags fra levering af granitskærver, grus eller lignende. Det er netop den type sæk man kan fylde med affald og så få afhentet. Her er priserne faktisk en anelse mere ensrettet end når vi taler containere. Man kan få leveret en bigbag enden med posten eller sammen med ordre med noget andre fra Grusdirekte, og så få den afhentet igen for en samlet pris på lige omkring 1000,- DKK Her taler vi blandet affald.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Container – Hvad koster det at leje en container?, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

2 kommentarer

 1. Vi står og ska ha lavet vores have om ca 150 m2 haveaffald og tynd jordlag ..
  Vi ved ik hva str container der ska bruges ?
  Og evt en pris ?
  På forhånd tak
  Laila

  • Hej Laila.

   Det er svært at sige hvor meget affald der kommer ud af projektet. Umiddelbart lyder det som haveaffald, men hvis der er terrasser eller andet med, så kan der også komme beton affald. Størrelsen er også svær at vurdere, det kommer igen an på hvad i har i haven. Priser og bestilling kan du få ved at hoppe gennem linket til Grusdirekte.

   Tim

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*