Støbning af fundament

Skal du i gang med at bygge et nyt hus? Skal du have lavet en ny støbning af dit fundament? Eller ønsker du blot at vide mere om fundamenter?

Om du skal det ene eller andet betyder ingenting – du er kommet til det rette sted.

Fundamentet er uden tvivl en af de vigtigste ting at have i fuldstændig orden, når du eksempelvis skal bygge et helt nyt hus, ny tilbygning eller blot et nyt drivhus. Hvis du ikke har et velfungerende fundament, vil dit hus i løbet af nogle år opleve nogle voldsomme konsekvenser. Revner i murerne, ustabilt gulv – ja i værste tilfælde vil dele af dit hus styrte sammen. Bare rolig – det sker selvfølgelig ikke for dig, hvis du vælger den rette håndværker til at støbe dit fundament. Du kan finde den rette håndværker ved at følge nedenstående link.

Derfor skal du altid bruge professionelle håndværkere til at lave dit fundament.

Hvis du ikke har et ordentligt fundament, kan det være ligemeget hvor godt og solidt resten af dit hus er bygget – det vil simpelthen blive ødelagt på sigt.

Når du skal til at bygge et nyt hus eller tilbygning, vil du helt sikkert se efter ting, hvor du kan spare nogle penge eksempelvis ved at lave noget af arbejdet selv. Det kan du også sagtens gøre, men du må bestemt ikke spare på fundamentet. Du kan ikke bare slå op i en bog og se hvor dybt du skal grave og hvor bredt fundamentet skal være. Det afhænger nemlig af jordens beskaffenhed.

Her i Danmark skal fundamentets underkant minimum være 90 cm under terræn, da det er frostfri dybde. Ligger dit fundament under 90 cm under terræn, vil jorden, som ligger lige under fundamentet og det som skal bære al vægten fra huset, fryse til. Da frossen jord fylder mere, vil jorden ”sætte” sig når det bliver tørvejr, og du vil efterfølgende se sætningsskader på dit hus.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på støbning af fundament

Er du ikke geolog og bygningsingeniør, og vil du gerne have en god start på dit nye byggeprojekt – så anbefaler vi, at du får tilbud fra professionelle virksomheder, som står klar til at give dig god rådgivning og ikke mindst konkurrencedygtige priser på dit nye fundament.

5 gode grunde til at bruge 3byggetilbud.dk

  • Du får professionel rådgivning
  • Du slipper for bekymringer
  • Du kan ikke ”bare” lave et fundament om, hvis det viser sig ikke at holde
  • Få op til 3 tilbud fra dygtige virksomheder som kan deres kram
  • Det er gratis og uforpligtende

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på støbning af fundament her

Sådan virker det

Når du har indtastet dine oplysninger i formularen, bliver disse sendt til 3byggetilbud.dk. 3byggetilbud.dk giver dig herefter tre tilbud på et professionelt fundament som du kan vælge og vrage imellem. Du er sikret gode og lave priser ved at benytte dig af denne service, da leverandørerne er i en intern priskrig for netop at få dig som kunde. Det er altså DIG, der står med de bedste kort på hånden.

Hvis du ikke finder nogle af tilbuddene interessante, kan du med god samvittighed slette mailen og prøve at indhente et tilbud andetsteds. Det er dog meget sjældent, at de tilbud der bliver givet til dig og hundredevis af andre danskere, de ikke falder i god jord.

Vidste du? Hundredevis af danskere benytter hver dag denne form for indhentning af tilbud, når de er på udkig efter et godt tilbud på støbning af fundament.

Men som før nævnt skal fundamentet minimum være 90 cm under terræn, men det er kun i forhold til frost. Du skal nemlig også tænke på, at jord ikke bare er jord. Jord som tørv og gytje er såkaldte ”bløde” aflejringer og det må du bestemt ikke bygge dit hus på. Gør du det, vil huset sætte sig så meget, at der er risiko for sammenstyrtning. Derfor er det en god idé at få en geolog til at tage prøver af din jord for at konstatere, hvilke jordtyper du har på din grund. Jordtypen skal nemlig bruges til at beregne hvor dybt og bredt dit fundament skal være.

Er der tale om store mængder af tørv og gytje, vil du typisk være nødsaget til at skulle lave såkaldte pælefunderinger. Som navnet antyder, er pælefunderinger et fundament, som står på pæle. Pælene bankes så langt ned i jorden indtil der er et ordentlig bærelag huset kan bygges på. Denne metode er meget dyrere end almindelig randfundamenter, men bruges normalt også kun ved større byggerier. Ved almindelig parcelhuse er det som regel altid muligt at ligge et randfundament – dog afhænger dybden igen af, hvilken jord der er tale om.

Vil du vide mere om støbning af fundamenter?

Hvad er et fundament?

Et fundament (bliver også benævnt som en sokkel) er i sin grundform en part af et bygværk. Typisk fungerer fundamentet / soklen som den bærende/nederste del på en bygning. Langt de fleste fundamenter der i dag bliver brugt til bygninger herunder huse, villaer, drivhuse og lignende, de er støbt i beton. Hvis du (uden at træde nogen over tæerne) tilhører en ældre generation, vil du sikkert kunne huske, at man tidligere har brugt marksten (syldsten), der blev gravet ned og placeret lidt nede i jorden. Dette var dog langt fra en bæredygtig løsning, da bygningens vægge på sigt kunne synke længere ned eller skride, hvilket medførte revner og andre alvorlige eftervirkninger.

Fundament priserFundamentet er husets grundsten. Få 3 uforpligtende tilbud på fundamenter her

Prisen på støbning af fundament er meget svær at fastsætte, da det i høj grad handler om valg af leverandør samt omfanget af den opgave du stiller din håndværker/murer.

Dog kan vi hos BedreByg.dk give dig denne vejledende pris på støbning af fundament, der har følgende omfang (følgende pris er baseret på egne erfaringer):

  • Eksisterende fundament blev fjernet
  • Der blev udført kloakarbejde
  • Opfyldning med og komprimering af sand
  • Udgravningen til fundamentet (7,2 x 5,1 meter)
  • Støbning af fundament (to lecablokke i top, afretning af sandlaget, 22 cm polystyren isolering, armeringsnet)
  • Derudover blev gulvet støbt, så det var klar til klinker

I alt: 43.900 kr. inklusive moms osv.

Det er dog vigtigt at huske på, at prisen på fundamenter kan variere meget afhængig af, hvor du indhenter dit tilbud.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24066″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på et fundament[/button]

Hvordan laver man et fundament?

Nogle mennesker med den rette erfaring vælger at lave fundamentet selv. Hvis du besidder evnerne til at lave et sikkert og bæredygtigt fundament, så kan det selvfølgelig ikke betale sig at få en håndværker til at gøre det (medmindre du ikke har tid, så er det jo en anden sag). Dog er det langt de færreste, der ikke er uddannet inden for murerbranchen, som besidder de korrekte evner til at lave bæredygtige fundamenter.

Da vi fra BedreByg.dk ikke har en specifik viden om, hvordan man laver et fundament, så har vi meget svært ved at give et fyldestgørende og dybdegående svar på spørgsmålet. Dog kan vi være behjælpelige med tre overordnede ting, der skal være styr på, hvis du overvejer at lave dig et fundament selv.

Du skal have styr på

  • De udvendige mål på fundamentet
  • Udgravningen af selve randfundamentet
  • Randfundamentet skal fyldes med beton

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du helt præcist støber et fundament, så anbefales det, at du tager fat i en murer eller anden byggekyndig.

Kom godt fra start og undgå fugt i fundamentet

Der er desværre mange danskere, der vælger den ”lette” og meget billige løsning, når de skal have støbt et fundament. Det kan i det store hele ikke betale sig, da sokkel og fundament er husets ”grundsten”. Hvis ikke grundstenen er i orden, vil konsekvenserne deraf kunne opleves mange år frem – og hvem gider at bruge meget af sin tid på at bekymre sig om en dårlig sokkel eller et vakkelvornt fundament?

En meget alvorlig konsekvens af et dårligt fundament kan være en fugtskade. I og med at fundamentet er i tæt kontakt med jorden, kan risikoen for fugt i fundamentet være betydelig høj, hvis ikke dit fundament er bygget korrekt. Hvis du vil undgå fugt i fundamentet/soklen, så bør du nøje undersøge underlaget ved din sokkel. Du skal sikre, at underlaget er placeret i en frostfri dybde. Hvis ikke placeringen er korrekt, kan du være så uheldig, at dine mure/vægge bliver løftet op grundet det tilfrosne vand – og det bliver en meget dyr skade at lave.

Derfor: Vælg den korrekte løsning fra start og minimér risikoen for fremtidige fejl.

Vi anbefaler, at du benytter dig af 3byggetilbud.dk’s service, hvis du er på jagt efter den korrekte løsning. Med den kan du som tidligere nævnt, indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på kompetente håndværkere, der har forstand på det de arbejder med – støbning af fundamenter. Udover dette er du samtidig sikret et godt tilbud, der er til at betale sig fra.

Tak fordi du læste med

Her på BedreByg.dk gør vi en stor dyd ud af at formidle viden om byggeri, interiør, bolig, energirigtig varme og lignende. Vi ønsker at guide dig på bedste vis samt give dig en masse brugbar viden som du kan bruge i det daglige, når du eksempelvis er på udkig efter et tilbud på et nyt fundament.

Hvis du har fundet fejl eller mangler i vores artikler, må du meget gerne gøre os opmærksomme på det ved at skrive i nedenstående kommentarfelt. Vi indrømmer gerne, at vi ikke er eksperter på alle områder, og det er bl.a. derfor, at vi elsker at få kommentarer fra vores læsere, så vi kan gøre vores artikler ekstra gode både for dig og de mange andre læsere. Tak på forhånd!