Tilstandsrapport

Tilstandsrapport – få gennemgået din bolig for fejl og mangler

Er du på jagt efter en professionel gennemgang af din boligs synlige skader og boligens generelle tilstand, så er det en tilstandsrapport du skal have fat i. Er du ved at sælge dit hus, og vil du gerne undgå at skulle hæfte for eventuelle skjulte skader ved din bolig, så er det nødvendigt med en tilstandsrapport, der er udført af en professionel. Rapporten er en del af det såkaldte huseftersyn, som også omfatter tjek af huset el installationer med et el eftersyn.

Hvem skal bestille en tilstandsrapport?

Det er sælgeren af huset/ejendommen, der skal bestille en rapport hos byggesagkyndig. Som alternativ kan du få en ejendomsmægler til at tage kontakt til et forsikringsselskab, der efterfølgende finder en byggesagkyndig. Dog skal du være opmærksom på, at din ejendomsmægler ikke må formidle direkte kontakt mellem dig som sælger og byggesagkyndig.

Hvordan foretager en byggesagkyndig en tilstandsrapport? Se videoen herunder og find ud af det.

http://www.youtube.com/watch?v=dsA2EXsZVsg

Hvad er prisen på en tilstandsrapport?

Prisen på en tilstandsrapport afhænger meget af størrelsen på dit hus. Dog ligger prisen ca. mellem 4.000 og 10.000 kroner.

Gyldighedsperiode

Tilstandsrapporten gælder fra den dag byggesagkyndige indberetter rapporten. Herefter er rapporten gyldig i seks måneder. Der er mulighed for at få tilstandsrapporten fornyet for en lavere pris end det du gav for den.

Er et huseftersyn nødvendigt?

Der er ingen tvivl om, at et huseftersyn er en glimrende ide, hvis du skal sælge dit hus – er du køber af huset, så er det også en god ide. Et eftersyn er nødvendigt, hvis du vil undgå at hæfte for skjulte skader. Får køber er det også en nødvendighed, hvis man vil lave en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring sikrer køberen mod skjulte skader.

Søger du tilbud på tilstandsrapporter?

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport

BedreByg.dk anbefaler at indhente 3 tilbud helt uden forpligtelser via 3byggetilbud.dk.

Du sparer en masse tid ved ikke selv at skulle indhente tre tilbud fra leverandører og ved at bruge 3byggetilbud.dk er du sikret professionelle håndværkere.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport her

Billig tilstandsrapport
Det er vigtigt at få tjekket sit hus fra kælder til loft, når der skal laves en tilstandsrapport.

Det kan ikke betale sig at skjule eventuelle skader for køber

Det kan ikke betale sig at skjule skader eller ulovlige installationer. Gør du dette kan du nemlig på et senere tidspunkt blive holdt ansvarlig af køberen af dit hus – og den sag har du næsten tabt på forhånd. Det bedste du kan gøre som sælger er at åbne op for hele dit hus uden at skjule/gemme noget som helst. Det er vigtigt, at den byggesagkyndige har adgang til hele din bolig – ellers får du ikke en retvisende tilstandsrapport.

Hvis den byggesagkyndige ikke kan komme til alle husets rum og lofter, vil den del af boligen, der ikke er tilgængelig, blive angivet som utilgængelig. Hvis noget står markeret som utilgængelig, vil mange købere blive bange og i værste fald springe fra. Nogle købere vil også forsøge sig med en lavere salgspris, hvilket går udover dig rent økonomisk. Derfor skal du give din byggesagkyndig adgang til alt, så du slipper for at skulle stå over for ubehagelige overraskelser.

Billig tilstandsrapport – Hvor kan jeg finde det?

Det er svært at give et konkret svar på, hvor du kan finde billige tilstandsrapporter, da prisen som sagt afhænger meget af din boligs størrelse. Dog anbefaler vi, at du indhenter 3 gratis og uforpligtende tilbud via 3byggetilbud.dk. På den måde kan du nemlig, hvor det er billigst i dit nærområde.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24842″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport[/button]

Har du kommentarer eller spørgsmål?

Hvis du har noget at tilføje eller gerne vil have svar på spørgsmål, så giv endelig besked i kommentarfeltet herunder. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at klæde dig godt på, når du skal have bestilt en tilstandsrapport.