Altan

Stilrene altaner med god udsigt

I dag er det muligt at få mange forskellige typer af altaner i flere forskellige designs. Med en altan kan du opnå en fantastisk udsigt over det område du bor i. Hvem vil ikke gerne nyde morgenkaffen på balkonen alt imens man nyder solens varme stråler og fuglenes blide og elegante kvidren? Denne side fokuserer på altaner og de spørgsmål, der måtte opstå ved køb af en altan.

Mangler du et godt tilbud på en altan?

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på opførelse af en altan her

BedreByg.dk samarbejder med 3byggetilbud.dk om at kunne tilbyde dig 3 gratis tilbud på altaner helt uden forpligtelser.

Det eneste du skal gøre er at udfylde en enkelt formular, hvor du kort beskriver opgaven. Herefter kan du se frem til at modtage tre tilbud på en altan inden der er gået 3 arbejdsdage.

Gå til tilbud på altaner her

Hvad er en altan?

En altan er en forlængelse af et hus/bygning, der fungerer som et gulv/tagterrasse. Typisk er altaner understøttet af søjler af den ene eller anden slags og har monteret et rækværk (primært af sikkerhedsmæssige grunde). Altaner kan også være understøttet af en form for underbygning. Det kan være, at du har en garage i forlængelse med dit hus, der bliver brugt som underbygning til balkonen. For at benytte en underbygning som understøttelse kræves det, at underbygningen ikke er i samme højde som hovedbygningen.

Altaner er ikke etableret med et decideret tag. Dog er det muligt at få et skærmtag, der er specialudviklet til balkoner. Der er mange som spørg, om der er forskel på altaner og balkoner. Det er der ikke.

Leder du efter et tilbud på en altan/balkon? Så besøg BedreByg.dk og hør nærmere.Er der meget vedligehold forbundet med altaner?

I dag kan du få mange balkoner, der ikke kræver det store vedligeholdelsesarbejde. Typisk er det gulvet på altanen som kræver en kærlig hånd engang i mellem. Har du et altangulv, der er lavet af hårdttræ, så bør du være ekstra opmærksom nu. Hårdttræ er kendt for at indeholde naturlige olier. Med tiden udvaskes disse olier af det hårde træ. Når udvaskningen finder sted, vil du opleve, at træet ændrer farve til noget, der ligner en sølvgrå nuance. Hvis du ikke er interesseret i disse sølvgrå nuancer, så anbefales det at oliebehandle træet. På den måde sikrer du træets rødbrune glød. Hvis du vælger ikke at oliebehandle dit balkongulv, er der mulighed for små revner i træet, der på sigt kan udvikle sig til mere omfattende revner.

Hvad koster en altan?

Prisen på en balkon afhænger i høj grad af størrelsen samt materialevalget. Der er heller ingen tvivl om, at prisen på altaner også afhænger af valg af leverandør. Der er altid nogle som kan gøre det billigere end andre osv. BedreByg.dk anbefaler at indhente 3 gratis tilbud på altaner for at få en fornemmelse af, hvor prisniveauet ligger på lige netop din balkon.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24051″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en altan her[/button]

Hvorfor have en altan?

Der kan være mange grunde til at etablere en balkon i forbindelse med dit hus. Der er helt sikkert mange mennesker, der vælger at få lavet en altan, fordi de mangler et sted, hvor de kan slappe af og nyde omgivelserne i fulde drag. Hvis du spørger en altanejer, hvorfor han/hun har valgt at få en altan, så er svaret typisk: ”For at nyde min morgenkaffe i fulde drag alt imens solen står op og fuglene kvidrer”.

Der er også mange mennesker, som får anlagt en stor balkon, fordi de mangler et godt fællessted, hvor hele familien kan samles og eventuelt spise middag sammen. Der er ingen tvivl om, at en altan bringer nyt liv til huset og ikke mindst fornyet livsglæde hos de mennesker, der benytter sig af den.

[learn_more caption=”Altan FAQ”]

Hvad er forskellen på en altan og en balkon?

Tro det eller ej. Der er faktisk ingen forskel på en altan og en balkon. Det er to ord, som beskriver samme ting.

Er en byggetilladelse nødvendig for at etablere en balkon?

Da der er tale om en facadeændring, så er det nødvendigt med en byggetilladelse fra kommunen. Du skal vedhæfte målskitsen sammen med byggetilladelsen. I nogle tilfælde vil kommunen have statiske beregninger. Disse beregninger får du bare altanfirmaet til at sende til kommunen.

Må jeg male min altan?

Altanens varmforzinkede overflade kan godt tåle at blive malet på. Dog er det vigtigt at benytte en maling, der er beregnet til varmforzinkede overflader. Det bedste du kan gøre ved din helt nye altan, er at vente 10-12 måneder med at male den – så er du sikker på, at du bibeholder den pæne overflade.

Hvor mange personer kan være på altanen?

Det er forskelligt fra altan til altan, hvor mange mennesker der er plads til. Typisk er der plads 3-6 personer på de mindre balkoner. Og ved de lidt større balkoner er der selvfølgelig plads til nogle flere.

[/learn_more]

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til altaner, så er du meget velkommen til at smide en kommentar i kommentarfeltet herunder. Det er ikke sikkert, at vi kan svare på dit spørgsmål, men vi vil gøre vores bedste. Hvis det er et meget kompliceret spørgsmål, så vil vi hellere end gerne hjælpe dig med at finde svaret på det. Så tøv ikke med at byde ind. Håber du har fået noget ud af at læse indlægget om balkoner.