Regnvandsanlæg

Det er muligt at få tilskud til et regnvandsanlæg

Hvis du har planer om at købe et regnvandsanlæg, så bør du undersøge mulighederne for at få et tilskud. Her i landet har vi nogle energiselskaber og forsyningsfirmaer, der er villige til at give et tilslutningsbidrag. Det betyder, at du kan spare en klækkelig sum penge på dit regnvandsanlæg.

En investering i et regnvandsanlæg er meget fornuftig. Anlægget er meget miljøvenligt og du kan  samtidig spare en masse penge på en lavere vandregning. Helt konkret placeres der en tank i din have, der huser alt regnvandet. Når regnvandet så skal bruges, suges det op fra tanken og bliver filtreret, hvorefter det er klar til brug i husholdningen. Du kan læse mere om regnvandsanlæg her.

Hvor meget kan jeg få i tilskud?

Det er svært at give et præcist svar på, hvad du kan få i tilskud, da det i høj grad afhænger af den kommune du bor i eller det energiselskab du er medlem af. Som hovedregel kan du max. få 40% af tilslutningsbidraget udbetalt pr. bolig. Tilslutningsbidraget kan variere fra ca. 10.000 til 20.000 kr. afhængig af, hvilken kommune du befinder dig i.

Hvordan søger jeg om tilskud?

Det er relativ simpelt at søge om et tilskud. Først og fremmest skal du forhøre dig hos din kommune eller forsyningsfirma, om det er muligt at få et tilslutningsbidrag til dit regnvandsanlæg. Herefter ansøger du så om tilladelse til at du må benytte dig af nedsivet regnvand. Dette er en nødvendig og individuel foranstaltning, der skal være på plads inden etableringen af regnvandsanlægget kan starte. Når tilladelsen er på plads skal du have opgaven udført af professionelle kloakarbejdere. Når opgaven er fuldført, kan du nu ansøge om at få tilbagebetalt tilslutningsbidraget. Bliver du godkendt, får du beløbet tilbagebetalt mod at du viser de fakturaer, der har været impliceret i forløbet.