Tjekliste: Sådan finder du den rigtige fyringsolie

Hvis opvarmningen af din bolig foregår gennem et oliefyr, så er du sommetider også nødt til at fylde din olietank med nyt fyringsolie. Det er meget vigtigt, at du ikke blot køber din fyringsolie hos en tilfældig tank eller en vilkårlig virksomhed. Det er nemlig prisen på din fyringsolie, der er med til at diktere, hvorvidt det er billigere for dig at varme huset op med et olie- eller gasfyr, hvorfor du naturligvis skal sørge for at vælge din leverandør af fyringsolie med omhu, så du ikke bruger unødige penge på det. Du skal dog også være klar over, at det heller ikke er nogen synderligt god idé, at du blot investerer i den fyringsolie, der er billigst, for det er sjældent at den kan opvarme en bolig på lige så effektiv vis, som noget olie, der er af en højere kvalitet. Du finder heldigvis en tjekliste lige her, som kan hjælpe dig med at finde den rette fyringsolie.

  1. Køb aldrig det billigste fyringsolie

Der er mange, der tror, at det bedst kan betale sig at vælge den fyringsolie, der har den laveste literpris. Faktum er dog, at det meget hurtigt kan vise sig at være det stikmodsatte, da fyringsolie, der sælger til langt under markedspris ofte også er af en lavere kvalitet, hvilket betyder, at der skal bruges mere olie til at skabe den samme mængde varme, som hvis du bare havde investeret i en mere kvalitetsrigtig fyringsolie. Derfor kan det meget hurtigt vise sig at være den billigste fyringsolie, der faktisk er den dyreste, fordi den er så ineffektiv og uholdbar, at den i sidste ende bruger langt mere olie end en fyringsolie, der er af højere kvalitet og dermed også er langt mere effektiv. Du kommer kun til at fortryde dit valg, hvis du vælger det billige alternativ.

  1. Vælg altid fyringsolien med additiver

Der er mange ting at have styr på, når du skal købe fyringsolie. Det inkluderer blandt andet også det faktum, at du udelukkende bør investere i fyringsolie, hvor der er blevet tilsat additiver. Grunden til, at dette skal være et fokusområde for dig er, at det kun er kvalitetsolier, der har fået tilsat additiver. Det er et middel, der bliver tilsat olien for at beskytte dit oliefyr mod sod og andre former for aflejringer, og det er naturligvis med til at sikre dig, at du bruger færrest mulig penge på at vedligeholde dit fyr. Det betyder også, at levetiden på dit fyr forlænges, hvilket også er med til at spare dig penge i det lange løb, da du ikke skal tænke på, at du skal udskifte dit oliefyr indenfor det næste lange stykke tid, hvilket ofte er en meget bekostelig affære.

  1. Køb miljørigtig fyringsolie og skån miljøet

Det er slet ikke alle, der er af den opfattelse, at de synes det miljømæssig aspekt af købet er vigtigt, men oftest forholder det sig også således, at den miljørigtige fyringsolie samtidig også er den, der er klart mest effektiv, hvorfor der faktisk er penge at spare på den lange bane. Hvis du derimod mener, at det er en prioritet for dig, så skal du sørge for at vælge en olie, der har et lavt indhold af svovl, da det vil nedsætte dit forbrug og samtidig vil det også sørge for, at der bliver udledt mindre røggas gennem din skorsten. Du vil derfor både kunne skåne miljøet og din egen pengepung, hvorfor det er en sand win-win-situation. Du skal naturligvis være opmærksom på, at det meste fyringsolie på markedet i dag er lavet med henblik på at skåne miljøet mest muligt.