3 måder at holde gode firmaarrangementer på

Fællesskab på arbejdspladsen er utroligt vigtig for medarbejdernes lyst til at gå på arbejde, og godt sammenhold og arbejdsånd vil blive reflekteret i selve arbejdet. Fællesskab er noget, man er sammen om at skabe på arbejdspladsen, og man kan gøre det på lige den måde, man har lyst til. Et klassisk bud på sådan et arrangement er en firmafest, men der findes også andre løsninger. Skal du holde et firmaarrangement for at forbedre sammenholdet mellem medarbejderne på jobbet, så finder du her 3 forskellige måder at gøre det på.

Hold julefrokost i firmaets egne lokaler

Julefrokost er næsten et must på enhver arbejdsplads med respekt for sig selv. Den årlige firmajulefrokost er noget, mange medarbejdere ser frem til i flere måneder op til jul, og der er ofte høje forventninger omkring arrangementet, der hvert år forventes at overskride forrige års. Der kan derfor ligge lidt af et pres på dem, der står for at planlægge sådan en julefrokost, men i stedet for at tænke på at skulle præstere, bør man i stedet fokusere på at gøre det sjovt og hyggeligt. Så kommer den gode præstation næsten helt af sig selv.

Én måde man kan gøre julefrokosten både sjov og hyggelig, uden budgettet bliver overskredet allerede ved leje af lokale, er at holde julefrokosten i firmaets egne lokaler. Ryd kantinen og brug så i stedet budgettet på at pynte op, hyre god underholdning eller sørge for lækker mad og en bar i verdensklasse.

Udendørs sommerfest

Seks måneder efter julefrokosten begynder det at være længe side, man har været til firmafest og der er stadig meget lang tid, til man skal afsted igen. Derfor er det oplagt med en sommerfest, og her kan man med fordel holde den udenfor, så den adskiller sig fra julefrokosten. Find et godt tilbud på teltudlejning og lej et stort telt, der har plads til alle medarbejdere og den gode fest, de kommer til at skabe. Sommerfesten behøver ikke ligesom den traditionsfyldte julefrokost at lægge op til en fest, der varer til langt ud på natten. Den kan sagtens være kombineret med teambuilding eller nogle andre sjove aktiviteter i løbet af dagen og så fungere som en afrunding på dagen. Holder man sommerfesten udenfor og i et stort festtelt, har man måske også lidt mere plads til rådighed, end hvis man holder den indenfor, hvilket giver nogle helt andre muligheder og en langt større fleksibilitet.

Tag ud af huset

Det er sjovt at blive i firmaets egne lokaler, men nogle gange trænger man til lidt forandring, og det er desuden kun godt for fællesskabet, at man ser sine kolleger uden for firmaets fire vægge. Et firmaarrangement behøver ikke nødvendigvis at være lig med fest og farver – det kan ligeså godt være noget, der er stille og roligt men alligevel sjovt og mindeværdigt. Det er en rigtig god idé at planlægge nogle arrangementer ud af huset engang i mellem. Og det behøver igen ikke at være noget stort; det bliver af ingen af medarbejderne forventet, at man skal ud at rejse eller spise på Michelin restaurant på firmaets regning.

Det er en klassiker at tage ud at spise, og det er slet ikke uden grund. En ganske almindelig, gennemsnitlig restaurant med god mad er et fint sted at tage hen. Kan man bestille noget lækkert mad og sætte en god samtale i gang med sine kolleger, har man ramt plet. Det er netop det, der er hele pointen. Det behøver som sagt ikke at være noget stort – bare dét at være sammen med sine kolleger et helt andet sted end på arbejdspladsen og i løbet af arbejdsdagen giver rigtig meget.

Vil man gøre noget lidt større for at forbedre fællesskabet på jobbet, kan man invitere medarbejderne med til nogle aktiviteter, hvor de er nødt til at være aktive. Ikke nødvendigvis fysiske aktive, selvom det nogle gange også er sjovt, men mere aktive end at sidde ned og snakke over en middag. Det kan for eksempel være teambuilding, musik eller et madlavningskursus.

Skriv en kommentar