Byggesagkyndig – Få den bedste pris på en byggesagkyndig!

Det kan være en stor mundfuld at skulle gå i gang med et byggeprojekt. Hvor starter du lige? Hvad er de rette procedurer? Og hvordan kan du nogensinde få overblik over alle projektets aspekter, hvis du er helt alene?

Heldigvis er der råd for dette! Du kan nemlig få hjælp fra en byggesagkyndig, der hjælper dig med alt det praktiske og tekniske. Læs her, hvordan du finder den bedst på en byggesagkyndig.

Hvad er en byggesagkyndig?

En byggesagkyndig er – kort fortalt – en person, som forstår alle aspekter ved et byggeprojekt. En person, som ved, hvordan en tilstandsrapport skal se ud, og som forstår sig på at hente de bedste håndværkertilbud ind, så du i sidste ende sparer mange penge.

En byggesagkyndig har typisk en baggrund som enten arkitekt, bygningskonstruktør eller ingeniør, og det giver dem en høj faglig baggrund og byggeteknisk erfaring. Du betaler den for at være et bindeled mellem dig og de myndigheder, der står for opførelsen og vedligeholdelsen af bygninger.

En byggesagkyndig har mange roller

Der er mange ting, du skal have styr på, når du skal bygge et nyt hjem. Tilstandsrapporter, energirapporter, købsrådgivning, ejerskifteforsikring – alt dét har den byggesagkyndige styr på.

Men en byggesagkyndig er også en konsulent og en sparringspartner, som hjælper dig med at få det bedste ud af dine penge og dine planer. Det er en person, der har mange kontakter, og som derfor er garant for, at du ikke skal bruge tid på at suse rundt i byen for at jagte de bedste håndværkertilbud.

Hvad er en typisk byggesagkyndig pris?

En byggesagkyndig pris kan variere meget. Det kommer an på, hvem du hyrer, og hvilke opgaver du skal have løst. Men du kan som regel gå ud fra, at den type pris ligger på mellem 3.000 kroner og 10.000 kroner. Men hvis du nu har flere opgaver, der skal løses på én gang, kan du ofte forhandle dig frem til en rabat – en slags ”samlet pakke”, om du vil.

Men pris afhænger også af noget andet: Markedsprisen, der er bestemt af loven. Der er nemlig nogle priser, der er fastsat af staten, og det betyder, at du skal have lige så mange penge op af lommen ved én byggesagkyndig, som du skal ved en anden.

Sådan finder du den bedste pris på en byggesagkyndig

På trods af dette er det alligevel en god ide at undersøge markedet for den bedste pris. For langt de fleste opgaver, en byggesagkyndig står for, er stadig til fri forhandling. Og langt de fleste priser er ikke sat 100 procent fast, men kan derimod forhandles ned.

Det kræver dog, at du sætter dig lidt ind i branchen. Du kan gå på Google og finde frem til, hvad en typisk byggesagkyndig typisk tager for en typisk opgave. Når du ved dét, har du også meget bedre mulighed for at prutte en pris ned, når du endelig skal forhandle.

Og bare rolig, du skal ikke bruge lang tid på nettet for at danne dig et godt overblik! Du kan let få 3 tilbud online, så vælger du blot den rette pris.

Ring rundt og dan dig et billede – det kan godt betale sig!

På trods af at du har Google lige ved hånden, er der faktisk noget andet, du også har ved hånden – og som helt sikkert vil gå langt hurtigere. Din telefon. Grib knoglen og ring rundt. Snak uformelt med de forskellige sagkyndige og hør, hvad de tænker om priser i forhold til dine opgaver.

Og husk på, at du ikke behøver at takke ja til noget med det samme. Det er helt fair, hvis du siger ”Tak for snakken. Jeg skal lige høre mig ad rundt om ved dine kolleger, og så kan det være, jeg vender tilbage”. Det har de ofte forståelse for, og så åbner det faktisk op for en ny mulighed; som regel vil de sænke deres priser, hvis der er udsigt til, at du går over til deres konkurrenter.

Skriv en kommentar