Luft til vand varmepumpe


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

Få en mindre varmeregning med en luft til vand varmepumpe

Hvis du gerne vil spare en betydelig sum penge på din varmeregne samt reducere din boligs CO2, så er en luft til vand varmepumpe lige noget for dig. Hvis du i dag benytter dig af et olie- eller gasfyr til opvarmning af huset, kan du spare rigtig mange penge ved at udskifte til en luft-vand varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe omdanner varmen i luften til varmt vand, der efterfølgende bliver sendt ind i husets radiatorer – det varme vand kan også benyttes til gulvvarme. Hvis du overvejer at udskifte dit gamle oliefyr ud med en ny luft-vand varmepumpe, kan du med fordel beholde de gamle radiatorer. Varmepumpen kan nemlig kobles på de eksisterede radiatorer uden problemer.

BedreByg.dk anbefaler

Modtag 3 gratis og uforpligtende tilbud på en luft-vand varmepumpe

Overvejer du at investere i en luft-vand varmepumpe? Vi anbefaler, at du benytter 3byggetilbud.dks service, hvor du kvit og frit kan indhente tre gratis og uforpligtende tilbud på en luft til vand varmepumpe.

Det eneste du skal gøre er at udfylde én formular, hvor du kort beskriver dit behov. Efterfølgende vil du modtage 3 gratis tilbud inden der er gået 3 arbejdsdage.

Gå til tilbud på luft-vand varmepumper her

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en pumpe, der suger varme fra luften til sig, hvorefter denne varme bliver omdannet til et varmt vand. Dette er uhyre smart, da denne varme vand kan bruges med stor fordel i husets radiatorer og til gulvvarme. En luft-vand varmepumpe kan altså kobles til huset på ingen tid, hvis du allerede i forvejen har opsat radiatorer og lagt gulvvarmeslanger.

Hvis du gerne vil vide om varmepumper, så anbefaler vi at læse vores store artikel/guide på denne side. Hvis du har spørgsmål til luft-vand varmepumper skal du være mere end velkommen til at benytte dig af kommentarfeltet nederst på siden. Så svarer vi på dit spørgsmål hurtigst muligt.

En luft til vand varmepumpe fungerer bedst om sommeren. Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at en luft-vand varmepumpe fungerer bedst om sommeren, da luften indeholder mest varme på det tidspunkt. Derfor kan en luft-vand varmepumpe nogle gange ikke være nok til at opvarme et helt hus om vinteren grundet den kolde temperatur. Det kan derfor være nødvendigt at supplere din varmepumpe med andre opvarmningsmetoder såsom solceller, en forbedret isolering, energivenlige vinduer og lignende.

VIDEO: Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe (videoen er lavet af NaturvarmeVest )

Placering af luft til vand varmepumpen

Langt de fleste danskere vælger at placere deres varmepumpe i kælderen eller bryggerset. Og det bør du også gøre, hvis du vil have det maksimale ud af din varmepumpe. Placerer du din varmepumpe for langt væk fra huset, vil du tabe en stor del af varmen. Derfor er kælderen/bryggerset et oplagt valg, da det er tæt på huset. En varmepumpe kan godt støje en smule (det er meget lidt), hvorfor placeringen i kælderen er at foretrække, da du ikke vil lægge mærke til støjen i resten af huset.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24070″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på et varmepumpeanlæg[/button]

Pris på en luft til vand varmepumpe

Typisk vil prisen på en luft til vand varmepumpe inklusiv opsætning være mellem 50.000 kr. og 100.000 kr. Dette kan for mange virke som et stort beløb at skulle betale. Dog er det vigtigt at huske på, at varmepumpen typisk er tilbagebetalt i løbet af 8 år. Og efter de ca. 8 år begynder du for alvor at kunne mærke besparelserne på din varmeregning.

Hvis du overvejer at investere i en varmepumpe, er det meget vigtigt, at du tænker langsigtet og ikke kortsigtet. For det er nemlig på lang sigt, at du opnår de rigtig gode besparelser. En luft til vand varmepumpe holder typisk i 15-20 år – det vil altså sige, at du får ca. 12 år med rigtig gode besparelser.

Tilbud på en varmepumpe inklusiv opsætning: Hvis du er på jagt efter nogle tilbud på en luft-vand varmepumpe, så anbefaler vi at benytte dig af 3byggetilbud.dks service. Denne service giver dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på en varmepumpe. Disse tilbud er indhentet fra installatører, der bor i nærheden af dig. For at disse installatører bliver taget i betragtning af dig, har de presset deres priser helt i bund. Hvis du gerne vil gerne have 3 gratis tilbud, skal du bruge linket i den stribede boks øverst på siden.

Finansiering af luft-vand varmepumpe:

Du kan med stor fordel ansøge om et lån i banken til at finansiere din luft til vand varmepumpe. Banken ser nemlig i langt de fleste tilfælde meget positivt på, at du investerer i en varmepumpe, da den er med til at reducere husets udgifter til varme. Med en mindskelse af varmeregningen vil du få et større pusterum rent privat økonomisk. Samtidig vil en investering i en varmepumpe også få husets værdi til at stige herunder en øget friværdi – og det er noget banken kan lide.

ren energi med en luft til vand varmepumpe
En luft til vand varmepumpe er baseret på ren energi

Anerkendte producenter

I Danmark findes der efterhånden et hav af forskellige typer luft til vand varmepumper og ikke mindst forskellige producenter. Det betyder, at de varmepumper du finder på markedet har et relativt stort prisspænd. Vi hos BedreByg.dk anbefaler at glemme prisen for en stund og i stedet fokusere på varmepumpens effektivitet. For det handler nemlig om den langvarige besparelse og ikke den kortvarige.

Hvilke modeller er gode?

Der er ingen tvivl om, at de store mærker som Bosch, Danfoss og Panasonic laver nogle fantastiske varmepumper, der virkelig kan hjælpe dig med at spare på din varmeregning. Varmepumper fra ovenstående mærker er mærket med energiklassen A+++, hvilket gør dem til nogle af de bedste på markedet. Prisen på de absolut bedste modeller fra de store mærker ligger på omkring de 20.000 kr. Til den pris får du et super godt varmepumpeanlæg, der både kan opvarme din bolig, men også nedkøle den på varme sommerdage.

Hvis du vil have et uforpligtende tilbud på en varmepumpe, kan du med fordel benytte dig af tilbudslinket i den stribede boks øverst på siden.

Hvordan måler jeg varmepumpens effektivitet?

Hvis du vil se på, hvor gode og effektive varmepumperne er i forhold til hinanden, så skal du kigge nærmere på det såkaldte COP-tal. Hvis du gerne vil vide mere om COP-tal, så kan du læse forklaringen på COP-tal her.

Jo højere en effektivitet din varmepumpe har, jo højere besparelse vil du opnå. Derfor kan det i mange tilfælde overhovedet ikke betale sig at købe en relativ billig varmepumpe, da effekten på sigt slet ikke vil være i nærheden af, hvad du kan forvente med en varmepumpe, der koster lidt mere.

Du bør vælge en luft til vand varmepumpe, hvis…

–       du ønsker en billigere opvarmning af dit hus

–       du ønsker at udlede mindre CO2

–       du ønsker en opvarmningsmåde, der holder i 15-20 år

–       du ønsker en opvarmningsmåde, der kræver minimal vedligeholdelse (kun én gang om året)

Du kan spare tusindvis af kroner ved at udskifte din elvarme, oliefyr eller gasfyr med et varmepumpeanlæg. En luft-vand varmepumpe opvarmer dit hus på en yderst billig og effektiv måde, der samtidig er meget miljøvenligt. En luft til vand varmepumpe er ideel til dig, der bor i et større hus med familie.

Fungerer luft-vand varmepumpen også om vinteren?

Tro det eller lad vær. Varmepumper der er købt inden for de seneste par år fungerer faktisk også om vinteren. I helt ned til 20 minus grader kan din luft til vand varmepumpe faktisk opvarme dit hus.

Selvom temperaturen siger -20 grader udenfor, så er der stadig varme i luften. Og denne varme kan din varmepumpe få fingrene i for at omdanne den til varmt vand i dit hus.

Dog skal du vide, at varmepumpen ikke fungerer ligeså optimalt om sommeren som om vinteren. Så hvis du har en anden måde at opvarme dit hus på, så anbefales det i nogle tilfælde at tænde for denne opvarmningsmetode og slukke for varmepumpen. På den måde slider du ikke varmepumpen så meget og den forbliver effektiv.

Benyt dig af en professionel varmepumpe installatør

Hvis du vil have det bedste resultat med din varmepumpe, så skal du benytte dig af en professionel installatør. Han eller hun kan guide og rådgive dig på bedst mulige vis og besidder samtidig de nødvendige kompetencer det kræves for at opstille en varmepumpe korrekt. Installationen af varmepumpen skal udføres af en certificeret installatør.

Du kan med fordel indgå en vedligeholdelsesaftale med din installatør. Varmepumpen skal nemlig tjekkes én gang om året, hvor den samtidig også skal renses. Det er faktisk lovbestemt, at din varmepumpe skal tjekkes én gang om året.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24070″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på et varmepumpeanlæg[/button]

Er dit hus isoleret godt nok? Kan det svare sig at investere i en varmepumpe?

Inden du begiver dig ud i at investere i en varmepumpe, er det vigtigt at få undersøgt din boligs isolering. For er dit hus/bolig ikke isoleret godt nok, så kan det faktisk i nogle tilfælde slet ikke betale sig at investere i en varmepumpe. I og med at varmepumpens formål er at opvarme huset, kan denne opvarmning hurtigt vise sig at være spild, hvis varmen bare får lov til at suse ud af huset igen. Derfor får du altså det bedste resultat med en luft til vand varmepumpe, hvis dit hus er isoleret godt nok.

Er du i tvivl om, hvor god en isolering dit hus har, så kan du med fordel tage kontakt til en fagkyndig. Han eller hun kan give dig et isoleringstjek, så du har 100% styr på, hvordan det står til med din isolering.

Spørgsmål eller kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til luft til vand varmepumper, skal du være hjertelig velkommen til at benytte dig af nedenstående kommentarfelt. Vi sidder klar til at svare dig og giver gerne et godt råd med på vejen.