Byggeri med omtanke hos silkeborg arkitekter

I dette indlæg ser vi nærmere på en lokal virksomhed, nemlig Silkeborg arkitekterne Constructa.

Virksomheden er baseret på tværfaglige samarbejder, og synergien opstår, når alle parter sammen er med til at skabe et produkt, der er større end de enkelte parters egne kompetencer.

Ofte kommer projekterne i luften, som resultat af tæt samspil mellem husejeren, ingeniøren og arkitekten, og netop faciliteringen og udførelsen af dette samspil og samarbejde under hele byggeprocessen, er et af fokuspunkterne hos Constructa..

Samarbejde fra start til slut

Det kommer fx. til udtryk gennem byggeprojekter, hvor husejeren eller virksomhedsejerkredsen selv kommer mere på banen. Ikke bare i planlægningsfasen, men hele vejen til det færdige produkt.

Det ses fx. på et byggeprojekt som denne smukke søvilla, som ligger smukt placeret ved Sunds.

Her var opgaven at skabe en løsning, som på den ene side udnytter den smukke placering med masser af vandudsigt og charme, og på den anden side skabe en privat atmosfære, kombineret med de store vinduespartier ud mod vandet.

Hele byggeriet er planlagt, så bygningen nærmest stræber mod vandet, i det at formen er to-delt, nærmest som en vinge, der peger ned mod søen.

Virksomheden ledes af Christian Aagaard Nielsen og Lars Hansen. Christian har en byggeteknisk baggrund fagligt set, og har også arbejdet med bygherrerådgivning, og sammen med partneren Lars leder og fordeler han det daglige arbejde. Virksomheden tæller i dag godt og vel 20 ansatte, hvoraf 8 er bygningskonstruktører, 8 er ingeniører foruden arkitekterne.

Constructa har hovedkontor Kastaniehøjvej 4 i Silkeborg og der ligger et søsterkontor i Bjerringbro, hvorfra de betjener kunderne fra hele Østjylland fra Viborg, Silkeborg, Århus og opland.

På Sjælland ligger kontoret i Frederiksværk, og der er desuden også kontor og tegnestue i Horsens, hvor der ligeledes sidder arkitekter og tegnere.

Optimisme og fremgang trods krise i arkitektbranchen

Senest har Constructa gjort sig bemærket med et større kirkebyggeri ved Århus. Århus Valgmenighed er på mange måder et imponerende byggeri, da det er en gammel industribygning, som er ombygget til at være folkekirke, med plads til +500 mand om søndagen.

Den er desuden bygget med en ny type mursten, som giver muligheder for nogle smukke mønstre og konturer på ydermure såvel som indermure.

Kirkebyggeriet var en udfordring, fordi det på den ene side skulle respektere traditionen indenfor kirkelivet, og på den anden side skulle passe ind i lokalmiljøet, hvor der ligger både villaer og erhvervsbyggeri og grænser op til den store bygning.

På byggeriet har Constructa fungeret som rådgivende ingeniører, og desuden haft et tæt samarbejde med det århusianske arkitektfirma Exners, so har været med inde over den arkitektoniske stil samt valg af materialer og mursten.