Installering af træpillefyr til biobrændsel

Har du også fået øjnene op for den fantastiske og billige varme som et træpillefyr kan give? I så fald giver det meget god mening at læse med her, hvor du kan blive klogere på installering af et træpillefyr.

Biobrændsel er fremtiden

Der skal bestemt ikke herske nogen tvivl om, at biobrændsel er fremtiden inden for energi og varme. Derfor er det en super god ide allerede nu at overveje denne varmekilde, hvis du for eksempel på nuværende tidspunkt har et olie- eller gasfyr.

Den helt store fordel ved biobrændsel er nemlig, at det er uhyre miljøvenligt samtidig med, at det er billigere at bruge i forhold til olie og gas. Der er altså mange penge at spare ved at anskaffe dig et træpillefyr, så du har mulighed for at udnytte biobrændsel bedst muligt.

Indret dit fyrrum så det er klar til pillefyret

Det er vigtigt, at dit fyrrum er indrettet sådan, at vægge og loft til de omkringliggende rum kan modstå brand i minimum 60 minutter. Dette kan du sikre ved, at væggene er opført i mursten, gasbeton eller beton. Døren indtil fyrrummet skal være en branddør, som minimum kan modstå flammer i 30 minutter. Der skal være en åbning i form af et vindue eller en lem, som skal være ud til det fri, på mindst 0,5 x 0,5 meter. Gulvet skal være ubrændbart og med en afstand på 300 mm og 500 mm ud fra forsiden af fyret.

Derudover må du kun opbevare 5 kubikmeter træpiller i fyrrummet, hvor 1 af de 5 kubikmeter er i brændselsmagasinet. Husk også at træpillerne skal været opbevaret i poser, sække eller lignende. Hvis du har mere end de 5 kubikmeter træpiller kan du f.eks. opbevare dem udenfor fyrrummet i en silo. Fordelen ved dette er, at du ikke selv skal fylde træpiller på fyret, da det bliver klaret helt automatisk.

Få en professionel til at klare installeringen

I langt de fleste tilfælde anbefales det at få et professionelt firma til at montere og installere dit træpillefyr. Der er nemlig tale om en række avancerede opgaver, der skal løses, hvorfor det ikke kan betale sig at gå i gang med at løse dem selv.

Derudover tager det typisk ikke mere end en lille dag at montere et træpillefyr, hvorfor du ikke behøver at forvente at skulle af med de helt store penge for arbejdet. Hvis du gerne vil have et godt tilbud på montering af træpillefyr, så anbefales det at bruge en eller flere af de populære tilbudstjenester.

Anskaf dig en container til at skille dig af med oliefyret

Det er i øvrigt en god ide at leje en container eller en stor trailer i forbindelse med transporten af oliefyret. Oliefyret er typisk en ret så stor sag at ”bakse” med, og det er langt nemmere at skille sig af med fyret ved hjælp af en stor container, der kan køres på lossepladsen eller lignende.

Klik her og få dig et godt og billigt tilbud på leje af container.