Derfor bliver der fortsat foretaget forældrekøb i stor stil

Det kan være et stort og dyrt skridt, når børn forlader forældrenes hjem for at flytte hjemmefra. Hvad nu hvis der var en økonomisk gevinst for både dig og dit barn ved det?

Ved at lave et såkaldt forældrekøb køber du som forældre en bolig for derefter at leje den ud til dit barn.

Med forældrekøb kan barnet komme til at bo i en bolig til en overkommelig pris, alt imens du som forælder får sparet penge op i form af ejendom. Samtidig skal dit barn ikke kæmpe med andre omkring de eftertragtede studieboliger, kollegieværelser og billige lejeboliger, der findes på markedet.

I denne artikel vil vi beskrive tre fordele ved forældrekøb, så du kan blive mere oplyst om dine muligheder ved et forældrekøb.

Muligheden for at hjælpe dit barn

Selvom der ofte er noget at hente rent økonomisk, ser mange forældre det primært som en god mulighed for at hjælpe deres børn med at flytte hjemmefra, når de laver forældrekøb. Det er en stor beslutning at flytte hjemmefra, og at kunne hjælpe med at give dit barn tag over hovedet kan være til megen hjælp og i øvrigt også give stor tryghed.

Forældrekøb kan altså ses som en måde at hjælpe dine børn på. Samtidig ses det som en god langtidsinvestering, der potentielt kan give en økonomisk gevinst på sigt.

Dit barn kan søge boligsikring

Eftersom dit barn er lejer af boligen, kan der søges boligsikring, også kendt som boligstøtte. Det vil altså hjælpe dit barn yderligere økonomisk, når huslejen og faste udgifter skal betales hver måned. I det lange løb vil det kunne have stor indflydelse på barnets økonomi.

Med boligsikring vil lejeren altså kunne få nogle ekstra kroner om måneden. Beløbet bliver udregnet baseret på lejlighedens størrelse, lejerens økonomi og antallet af beboere, der er registreret på adressen.

Ejendomsværdien kan være stigende

Man siger gerne, at investering i mursten er noget nær den bedste investering, man kan foretage sig. Det er naturligvis en sandhed med modifikationer, men man ser generelt, at værdien på boliger i mange tilfælde stiger på lang sigt.

Derfor kan det være en rigtig god investering at lave et forældrekøb. Det forstærkes af, at der ofte vil være tale om køb af en lejlighed i studieområder, hvor efterspørgslen på ejer- og lejerboliger typisk er høj.

Andre aspekter ved forældrekøb

Udover ovenstående er der også nogle skatte- og udgiftsmæssige aspekter ved forældrekøb, som I bør være opmærksomme på. Undersøg derfor altid alle jeres muligheder, inden I bevæger jer ud i en investering af denne størrelse.

Vi håber, at I er blevet en smule klogere på mulighederne for forældrekøb og vil undersøge det som en mulighed for at investere i fremtiden.

Skriv en kommentar