Derfor bør du overveje at bygge et lavenergihus

Lavenergihuse kan vise sig at være en fantastisk investering. Derfor er det værd at overveje allerede nu om det ikke er denne type hus du bør bygge i stedet for det ”almindelige” parcelhus, der koster meget at holde varmet op.

Lavenergihuse koster næsten ingenting i varme

En af de absolut største fordele ved et lavenergihus er selvfølgelig, at huset har et meget lille forbrug af varme. Lavenergihuse er kendetegnet ved, at de er uhyre gode til at holde på varmen pga. den stærke isolering og ikke mindst energivenlige konstruktion.

Derudover er indeklimaet også i absolut topklasse, hvilket i den grad er en fordel for dig, der gerne vil undgå svamp og råd – og hvem vil ikke gerne det? Svamp og råd er i den grad noget, der kan føre dyre regninger med sig.

I fremtiden vil et lavenergihus være meget attraktivt

Der er ingen tvivl om, at lavenergihuse i fremtiden vil være meget attraktive for eventuelle boligkøbere, der gerne vil have et hus, hvor de ikke behøver at betale særligt dyre varmeregninger.

Derudover forventes det også, at prisen på et lavenergihus vil være ganske høj i forbindelse med, at det er så billigt at bo i. Det vil altså sige, at det er en kæmpe fordel for dig at bygge et lavenergihus, hvis du engang i fremtiden overvejer at sælge det og samtidig tjene en god sum penge på det.

Gør det selv tip

Hvis du selv overvejer at give dig i kast med at bygge et lavenergihus – eller måske bare hjælpe håndværkerne med at bygge det – så er det uhyre vigtigt, at du har det rette arbejdstøj.

Når du bygger hus eller lignende, er det en meget dum ide at gå i dit normale tøj, da det først og fremmest bliver svinet til på ”0,5”. Derudover er arbejdstøj også meget mere komfortabelt at have på, da det giver dig en større bevægelsesfrihed samtidig med, at det kan tåle at blive brugt.

Er det dyrt at bygge et lavenergihus?

Dette spørgsmål er der mange mennesker, som søger svar på hver eneste dag. Og det ærlige svar er: Ja. Det er forholdsvist dyrt at bygge et lavenergihus, men det er vigtigt, at du husker, at denne type hus er uhyre billig i varme.

Det vil sige, at du på ganske få år har tjent ”det dyre” hjem igen. Der er ingen tvivl om, at et lavenergihus vil spare dig for mange flere penge end et almindeligt hus, der er dyr at varme op og holde kørende.

Derfor er det vigtigt, at du ikke lader dig skræmme for meget af den pris, du får oplyst på et nyt lavenergihus. Det er en god ide at sammenligne de besparelser du kan opnå med et lavenergihus i forhold til et ”gennemsnitligt” hus.

Ved at sammenligne disse hustyper bliver du meget hurtig klar over, at det i den grad kan betale sig at ofre for eksempel 400.000 kr. ekstra med henblik på at få et hus, der har et minimalt forbrug af varme.

God fornøjelse med dit lavenergihus!