Det sidste lille trick der gør forskellen på varmeregningen

Som husejer ved man jo godt, at isolering er vigtig. Varme der suser ud, og kulde der suser ind, betyder både dårligt indeklima og en helt igennem overflødigt dyr varmeregning. Du har derfor sikkert allerede været alle de store ting igennem. Måske har du både efterisoleret og sørget for at have gode termoruder. Men selv med god isolering kan det trække om tæerne. Her er det sidste lille trick, der gør den store forskel.

Sørg for tætte døre og vinduer

Du har måske lagt mærke til, at det trækker fra vinduerne og dørene i dit hus. Alligevel synes du ikke, at de ligefrem trænger til at blive skiftet. Det er heller ikke sikkert det er nødvendigt. I stedet skal du sørge for at tjekke tætningslisterne mindst en gang om året, så du er sikker på, de stadig holder tæt. Gør de ikke det, er det vigtigt for både indeklimaet og varmeregningen, at du får lukket utæthederne. Heldigvis kan du let købe og montere nye tætningslister til vinduer og døre.

Lille indsats med stor effekt

Det er både billig og utroligt let at sætte tætningslister på dine vinduer og døre, men virkningen lader sig ikke overse. Det er ikke alene effektivt for at undgå træk og kulde, selvom det selvfølgelig er en rigtig god grund i sig selv. Tætte døre og vinduer har også en lyddæmpende effekt. Du kan derfor også med fordel tjekke dine tætningslister indendørs for at minimere støj mellem husets forskellige rum. Alt i alt er det altså en lille investering, der hurtigt betaler sig, ved både et udpræget forbedret indeklima og penge sparet på varmeregningen.

Let selv at montere

Mange forbedringer i hjemmet kræver hjælp fra fagfolk, og det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse. Det er dog ikke tilfældet med tætningslister. De er super lette at montere, og du kan helt sikkert gøre det selv uanset dine håndværksmæssige færdigheder. Køber du for eksempel plastlister fra Primo, får du et produkt, der er utroligt let at arbejde med. Langt de fleste tætningslister kan nemt klippes til, så de passer i størrelsen. Når du har klippet dem til, klæber du dem simpelthen bare på og de kan så let clipses eller stiftes fast. Ved at købe tætningslister i plast får du altså et produkt, der let kan tilpasses, og som bonus risikerer du ikke, at de flækker, når du sætter dem fast.

Vælg de rigtige

Det er naturligvis vigtigt at vælge de rette tætningslister, hvis det skal have den ønskede effekt. For at de skal holde tæt, skal de have den rette størrelse. Materialet er også vigtigt. Som nævnt er plastlister lette at arbejde med, når de skal monteres. Derudover er de både vejrbestandige og vedligeholdelsesfri, hvilket sikrer dig, at de holder tæt i mange år frem. Når det praktiske er overstået, er det tid til at tænke på det æstetiske. Her er der også gode muligheder, da plastlister fås i mange forskellige typer og farver, der kan passe på vinduer og døre i alle materialer.

Skriv en kommentar