Få hjælp af en advokat til dit boligkøb

Hvis du gerne vil købe en bolig, bør du overveje at kontakte en boligadvokat. En boligadvokat kan først og fremmest hjælpe dig med de mange juridiske aspekter, der hører til et boligkøb. Der skal blandt andet udarbejdes en købskontrakt og et skøde.

Men faktisk kan en god boligadvokat også hjælpe dig på flere andre områder af din bolighandel, så den forløber mere gnidningsfrit og effektivt. Klik her for mere information om, hvordan en boligadvokat kan assistere dig under din bolighandel.

En advokat inden for bolighandel kan meget mere end jura

Du var måske allerede indstillet på, at en juridisk uddannet person skulle gennemlæse dine juridiske dokumenter i forbindelse med boligkøbet. Men var du også godt klar over, at en god boligadvokat faktisk kan hjælpe dig med meget mere end det?

En kompetent advokat inden for bolighandel kan overtage hele din købsproces. Det betyder helt konkret, at din advokat varetager al kontakt til både mægler, pengeinstitut og lignende aktører.

Når du hyrer en advokat, får du et sikkerhedsnet

Når du udliciterer din bolighandel til en advokat, er det også ham eller hende, der overtager ansvaret for handlen. Det betyder mere præcist, at det bliver din advokats ansvar, at der ikke sker fejl under handlen. Hvis der gør, er det også din advokat, der skal udbedre fejlene igen. Det giver dig en langt større tryghed.

Skulle det ske, at din advokat begår fejl, vil han eller hun have en lovpligtig forsikring. Det betyder for dig, at du har mulighed for at blive kompenseret for de eventuelle fejl, som din boligadvokat måtte have begået.

Heldigvis kommer det ikke helt derud med de langt de fleste bolighandler. En kompetent boligadvokat ved nemlig godt, hvad det hele drejer sig om. Derfor er vedkommende også opmærksomme på skæve formuleringer og kryptiske paragraffer, der potentielt kan stille dig ugunstigt i bolighandlen.

Ejendomsmægleren varetager ikke dine interesser

Når du hyrer en boligadvokat, får du også en fagperson med på sin side. Det lyder muligvis lidt dramatisk, men i en bolighandel er der en skæv magtbalance. Det skyldes, at der er en sælger, som oftest har kontaktet en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren kan både virke flink, oprigtig og sjov, men vedkommende er altså ansat til at varetage sælgers interesser. Derfor står du i princippet alene mod to aktører.

Når du ansætter en advokat inden for bolighandel, får du derfor en medspiller. Advokatens job er at varetage dine interesser, så du ender med den bedst mulige købsaftale.

Skriv en kommentar