Find en energivenlig bolig i København

Som boligsøgende er det ofte en større udfordring at finde den rette bolig i København – specielt hvis du leder efter en energivenlig bolig med et behageligt indeklima. Udover det skal du også overveje, om du vil investere i en bolig, som på sigt kan blive profitabel. I artiklen her kigger vi nærmere på, hvorfor det kan være fordelagtigt at købe en nybygget lejlighed, når du flytter til hovedstaden.

Det er nemmere at finde en nybygget bolig

Boligmarkedet for lejligheder er ofte en uoverskuelig affære. For eksempel er det svært at finde noget, der både matcher ens ønsker til både pris og beliggenhed. Og når det endelig lykkes, er der næsten altid mange om buddet – og det er sjældent en selv, der står forrest i køen til nøglerne. Nybyggede ejerlejligheder kommer der til gengæld flere af i hele Storkøbenhavn, og derfor er de markant nemmere at finde. De vil ofte også være placeret i attraktive områder med hurtig og nem adgang til diverse indkøbsmuligheder, grønne fællesområder og daginstitutioner. Byggestandarden på ejerlejligheder og almindelige huse er ofte også højere – specielt i hovedstadsområdet. For eksempel bliver nybyggeri i København ofte bygget af materialer, som sikrer et lavt varmeforbrug, et behageligt indeklima og en minimal belastning af miljøet. 

Større fleksibilitet ved nybyggeri

Når du køber en ejerlejlighed, har du også større fleksibilitet – både hvad angår det økonomiske aspekt, men også i forhold til renoveringer og eventuel fremleje. For eksempel kan du selv bestemme, hvordan den månedlige ydelse skal se ud – endda til en lav realkreditrente. Du kan også frit fremleje din lejlighed eller et værelse ud til for eksempel en boligtrængende studerende, hvilket ikke er tilfældet med en andelslejlighed. Da ejerboliger følger boligmarkedet, som handler om udbud og efterspørgsel, kan du desuden sælge din bolig igen til en god markedspris. Det er heller ikke tilfældet med andelsboliger, som følger den enkelte andelsforenings samlede økonomi.  

Skriv en kommentar