Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185
Der er rigtig mange overvejelser i forbindelse med boligkøb. En del af dem handler om din fremtid dvs. størrelsen på boligen i forhold til børn og familie, eller hvor kan man forestille sig at bo i forhold til arbejde. Der er selvfølgelig også store overvejelser i forhold til hvor meget det hele skal koste, og der nemlig en del omkostninger når man gerne vil købe bolig
Hvad skal lånet koste?
Det er vigtigt at man har en idé om, hvad man vil låne for, men er man ny på boligmarkedet og aldrig har prøvet at forhandle et lån, så kan strukturerne på et lån nok komme bag på en. Der er F1- F3 – og F5-lån, afdragsfrit eller fastforrentet over 30 år eller mindre, med muligheder for genforhandling og listen kan blive ved. Lånet forandrer sig efter din løn, tidligere gæld eller endda hvor i landet du kunne tænke dig at bo.
Derfor er det rigtig smart at bruge en låneberegner. Et lån kan som regel være opdelt i et realkreditlån på omkring 70% af lånet og herefter et banklån på omkring 15%. De resterende 5% skal du selv have liggende i form af en udbetaling. Det kan være lidt mange tal at jonglere, og derfor kan en låneberegner være behjælpsom – især til at regne det hele ud i forhold til indkomst osv.
Ejendomsmæglere
De fleste er klar over at mæglere selvfølgelig også koster – Men det er de færreste førstegangskøbere som ved præcis hvor meget. I nogle lande tager de en vis procentdel af salget, men i Danmark er den praksis meget sjælden. I stedet koster det salærer, og et salær kan til gengæld variere meget fra mægler til mægler. Man skal forberede sig på at betale mellem 50.000 – 100.000 kr. for de fleste store traditionelle mæglere – hvis man skal sælge. Det er fordi man ofte kan forhandle sig til forskellige prislejer, og det er derfor mange af de store gamle mæglere ikke har priser på deres forside. Dog begynder rigtig mange danskere at finde frem til nogen nyere og smartere løsninger i form af ejendomsmæglere som har faste priser for deres services, og som ikke nødvendigvis har udstillingsvinduer og dyre kontorer.
Købsrådgivning kan man også få brug for, og det er en god hjælp at få, især hvis man er førstegangskøber. Købsrådgivere hjælper dig med at finde boligen, og kan hjælpe dig med ikke at betale for meget. Det kan f.eks. være, hvis boligen er i en værre forfatning end sælger vil indrømme, og en rådgiver kender højst sandsynligt også markedet godt nok til at forhandle en god pris hjem på dine vegne. Derfor kan det være smart, hvis man er ny på markedet. Rådgivning kommer desuden også med meget faste priser, og derfor kan du hurtigt få et overblik over budgettet.
Køberkartotek
Det sidste der kan være smart, hvis man ikke vil bruge mange penge eller tid på boligsider, kan man skrive sig op til et køberkartotek. Når man er registreret, skal man blot vente på at der dukker en bolig op, som passer til éns kriterier, og herefter bliver man kontaktet og får unik mulighed for at se på boligen. Her kan man undgå udbudsrunder og alt for mange købere der sværmer om en bolig, og her er også meget at spare.