Fuldend brusenichen med et lækkert gulvafløb

Et velfungerende gulvafløb er helt afgørende for, at brusenichen fungerer. Ligeledes betyder afløbets look meget for brusenichens og badeværelsets samlede udtryk, og hvis du går op i design og ønsker et badeværelse, som står knivskarpt, er det vigtigt at vælge et gulvafløb, som stilmæssigt passer til resten af rummets interiør. Takket være ny dansk teknologi er det blevet en del nemmere at få funktionalitet til at gå hånd i hånd med udseendet. I denne guide kan du læse om mulighederne for at bygge et stilrent gulvafløb ind i din brusekabine.

Sådan fungerer det moderne gulvafløb

Gulvafløbets funktion giver sig selv, nemlig at aflede spildevand fra brusekabinen, når du er i bad. Effektiv afledning af spildevand skal prioriteres meget højt, da det er få materialer, der kan tåle at være udsat for fugt og vand over længere tid. Hvis spildevandet ikke bliver ledt ud af brusenichen, kan du således risikere fugtskader som råd og skimmelsvamp i de omkringliggende væg- og gulvkonstruktioner. Traditionelt har man garderet sig mod vandskader ved at placere gulvafløbet i midten af brusekabinen, så afløbsvandet ikke kommer i nærheden af de omkringliggende vægge. Dette er imidlertid en omfattende løsning, fordi et centralt placeret gulvafløb kræver fald fra alle fire sider, for at vandet finder hen i afløbet. I dag er det – takket være en dansk opfindelse – muligt at placere et gulvafløb op imod væggen af brusenichen eller i brusenichens hjørne. Dette skyldes de såkaldte ”vægflanger”, der er monteret på afløbet og forhindrer kontakt mellem vand og vægge/gulv. Flangerne sidder bag ved fliserne og kan derfor ikke ses, når først afløbet er monteret. Dette muliggør kombinationen af formfuldendt æstetik og 100 % sikker beskyttelse mod vandskader.

Gulvafløb til det minimalistiske badeværelse

Rigtigt mange danskere vælger en minimalistisk stil, når badeværelset skal indrettes. Det minimalistiske badeværelse er karakteriseret ved bl.a. lyse farver, enkle mønstre, rene linjer og få, men gennemgående materialer. Disse principper kan med fordel medtænkes, når du vælger dit gulvafløb. Et oplagt materiale til afløbet er børstet rustfrit stål. Dette vil give afløbet et eksklusivt, men stadig afdæmpet look, som passer perfekt til det minimalistiske badeværelse. Du kan vælge at montere afløbet med en rist, eller du kan udskifte risten med et panel i stål eller frostet glas. Hos nogle firmaer tilbydes der endda custom-løsninger, hvor panelet på afløbet beklædes med en flise, der matcher brusenichens øvrige fliser. Dette giver illusionen af, at der slet ikke er noget afløb, og at vandet bare forsvinder ned i gulvet. Således har du altså flere muligheder for at vælge et gulvafløb, der passer til den stil, du ønsker.

Gennemtænk dit badeværelses look

Et af de vigtigste råd, når du skal indrette dit badeværelse, er at gennemtænke interiøret, så alle delene af badeværelset passer sammen. Dette kommer til at give et indtryk af harmoni og balance. Når du har monteret dit gulvafløb, kan du begynde at indrette badeværelset med detaljer, som vil spille godt sammen med afløbet. Uanset om dit afløb er sort, kobberfarvet eller i poleret stål, vil det se godt ud, hvis resten af badeværelsets elementer – sæbehylde, håndklædeholder, toiletbørste osv. – er fremstillet i samme design. Hvis du på denne måde kan få integreret gulvafløbet som en del af badeværelsets samlede udtryk, har du et stilrent badeværelse, som med garanti vil vække misundelse blandt familie og venner.

Skriv en kommentar