Gode og effektive måder at tørre dit tøj på

Tøj der skal tørre er uden tvivl en stor del af den gennemsnitlige danskers husholdning. Derfor er det et område vi har valgt at se lidt nærmere på. Her på siden har vi undersøgt nogle forskellige muligheder du kan tørre dit tøj på – både dyre og billige, miljøvenlige og ikke miljøvenlige muligheder. Disse muligheder bliver nærmere beskrevet herunder.

Tørretumbleren er danskernes favorit

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at tørretumbleren er danskernes favorit, når det kommer til at tørre tøj. Den helt store fordel ved tørretumbleren er, at det er hurtigt og nemt at tørre tøjet. Du smider blot det våde tøj ind i tromlen, hvorefter tumbleren klare resten. Denne metode er selvfølgelig en af de mindst miljøvenlige og dyrest sammenlignet med nogle af de andre metoder herunder.

Hæng tøjet udenfor og gør miljøet en tjeneste

Hvis du virkelig gerne vil spare penge og gøre miljøet en kæmpe tjeneste, så er der ikke andet for end at hænge tøjet til tørre udenfor i den frie natur. På den måde behøver du ikke at tænde for tørretumbleren, hvilket sparer dig for en masse udgifter til strøm osv. Derudover er det også ekstremt miljøvenligt at tørre tøjet udenfor, da du ikke skal bruge vand, el, varme eller noget som helst for at få tøjet tørt. Tøjet tørre i form af vinden som blæser – og som du nok ved, så koster vinden udenfor ikke noget som helst.

Lad tøjet hænge foran pejsen eller brændeovnen

En anden mulighed som også er billig er at lade tøjet tørre foran pejsen eller brændeovnen. På den måde kan du udnytte den eksisterende varme fra brændeovnen til din fordel. Derudover har tøjet det med at tørre hurtigt, når det hænger foran en brændeovn eller pejs, da varmen er kraftig, når du kommer tæt på. Denne metode er selvfølgelig ikke ligeså miljøvenlig som foregående, da du trods alt skal bruge brændsel for at få noget varme ud af ovnen.

Find billig kvalietsbrænde her.

Opbevar tøjet på en optimal måde, når det er tørt

Når tøjet er blevet tørt, skal det helst forblive sådan. I den forbindelse er det en god ide at opbevare tøjet på en optimal og tør måde, så det ikke ender med at blive fugtigt igen.

Læg det på plads med det samme

Et godt råd er at lægge tøjet på plads med det samme, når det er tørt. På den måde fjerner du risikoen for, at det bliver vådt igen. Et godt eksempel er tøj som er hængt til tørre udenfor på en lummer sommerdag. På sådan en dag kan vejret hurtigt skifte, hvorfor det anbefales at få tøjet ind ligeså snart, at det er tørt. Ellers risikerer du, at der kommer en stor byge som vil ”forpludre” hele tørreprocessen.

Tøjskabe sikrer dig struktur og orden på tøjet

I forhold til at opbevare tøjet på en god måde, så anbefales det at bruge tøjskabe. Tøjskabe er lavet særligt til opbevaring af tøj. Et godt tøjskab indeholder typisk 1-3 skuffer, en masse hylder og måske en bøjlestang til skjorter og lignende. Sådan et skab er uden tvivl værd at anskaffe dig, hvis du på nuværende tidspunkt ikke rigtig har struktur på din tøjopbevaring.