Guide: Sådan finder du din drømmebolig

Skal du snart ud at kigge efter din drømmebolig eller er jagten allerede begyndt? Der er mange overvejelser i forbindelse med at finde drømmeboligen, da boligkøb er en af de største beslutninger vi tager i livet. Vi har derfor lavet en guide til hvordan du finder din drømmebolig her.

Overvej hvad din drømmebolig skal kunne

Når du skal ud at kigge efter din drømmebolig, kan du starte med at tænke over hvad din drømmebolig skal kunne. Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan man definere en god bolig og du har garanteret dine helt egne idéer til, hvad din drømmebolig skal kunne.

Du har garanteret allerede tænkt over hvilken beliggenhed din drømmebolig har. Måske går du efter en bolig i en lille by hvor der er et godt lokalliv og naturen i nærheden. Det kan også være du er på udkig efter en lejebolig i København, hvor du er i nærheden af det summende byliv.

Uanset hvad din drømmebolig er, er det en fordel hvis du på forhånd tænker over hvad du egentlig er på udkig efter. På den måde bliver det nemmere at finde drømmeboligen, når jagten er skudt i gang.

Du kan med fordel også tænke over hvor stor en bolig du er på udkig efter og hvad der ellers skal være, for at det bliver din drømmebolig. Det kan fx være du godt kunne tænke dig en bolig med brændeovn, en flot udsigt, gode legepladser i nærheden eller noget helt andet.

Tag i banken før boligjagten begynder

Inden du begynder den helt store boligjagt er det en fordel hvis du tager et smut forbi banken. De fleste skal låne penge i banken, for at få råd til at købe bolig, og det er rart at vide på forhånd, hvor mange penge banken gerne vil låne dig.

Hvis du først tager i banken efter du har fundet drømmeboligen risikerer du, at banken ikke vil låne dig nok penge til boligen, og så skal du ud og kigge efter en anden bolig bagefter – og derfor er det vigtigt at starte med en tur i banken.

Hvis banken kun vil låne dig penge til noget af boligen, kan du dog også overveje alternative lånemuligheder som fx et pantebrevslån. Det er dog vigtigt, at du har styr på de forskellige lånemuligheder, så du ikke risikerer, at få en dårlig økonomi, efter du er flyttet ind i din nye bolig.

Kom i kontakt med ejendomsmæglere

Når du er i gang med at kigge på boliger, er det en fordel, hvis du tager kontakt til de forskellige ejendomsmæglere. Ejendomsmæglerne er dem, der har det bedste overblik over boligmarkedet i deres by, og de kan derfor hjælpe dig med at finde din drømmebolig.

Du kan finde ejendomsmæglere i de byer, som du kigger på bolig i, og fortælle dem om hvilken bolig du søger, og bede dem om at kontakte dig, hvis de får en bolig, som kunne være noget for dig. Du kan fx fortælle, hvis du gerne vil have en bolig med gode muligheder som fx er tæt på gode skoler og legepladser med sjovt legepladsudstyr.

Hvis du fortæller ejendomsmæglere hvad du søger, bliver det nemmere for dem at finde noget som du kan bruge. Og de vil garanteret gerne holde dig opdateret, når de får en ny bolig. Ejendomsmæglerne er nemlig altid interesseret i at sælge boligerne hurtigt igen.

Hav tålmodighed

Når du har startet boligjagten, er det vigtigt, at du har tålmodighed. Det kan godt tage lang tid at finde den helt rigtige bolig, da den ikke nødvendigvis lige venter på dig rundt om hjørnet.

Og da boligkøb er en stor beslutning, gælder det om at have is i maven og vente til den helt rigtige bolig dukker op. Ellers kan det være du ender med at købe en bolig, som du egentlig ikke bliver rigtig glad for i længden – og det er rigtig ærgerligt.

Tænk i muligheder

Når du er ude at kigge på boliger er det en klar fordel, hvis du prøver at tænke i de muligheder der er ved den enkelte bolig.

Hvis du fx er ude at kigge på en bolig med mørke vægge, som er fyldt med møbler, kan det godt blive svært, at tænke hvordan den bolig kan blive til din drømmebolig. Men hvis du husker at tænke over, hvad lidt lys maling og en rensning af vinduerne kan gøre ved en mørk stue, er du godt på vej til at finde ud af, hvordan et hus kan blive til din drømmebolig.

Hvis du er ude at kigge på en bolig med tomme rum, er det en god idé, hvis du prøver at forestille dig, hvor flot det kan blive med at par gode møbler. Prøv fx at tænk over hvor god en stue kan blive med en rummelig usofa sammen med at flot sofabord.

Det kan godt være svært at forestille sig, hvad en bolig kan blive til, men det er vigtigt at prøve, da du ellers risikerer at sortere en god bolig fra.

Få hjælp til de praktiske papirer

Når du har fundet drømmeboligen kan du overveje at få hjælp til de praktiske papirer. Der er flere papirer der skal ordnes i forbindelse med et boligkøb og for at være sikker på at det hele forløber korrekt, er det en stor fordel, hvis du allierer dig med en boligadvokat.

En boligadvokat kan guide dig gennem hele boligkøbet, og samtidig lave de juridiske papirer for dig, så du ikke selv skal bøvle med det, men i stedet kan fokusere på indretningen af din nye drømmebolig.

Skriv en kommentar