Husk at sikre dit hjem efter corona, indbrudstyvene kan være desperate

Corona har ikke kun påvirket vores samfund negativt. Vi står nemlig i en meget positiv udvikling i forhold til antal udførte indbrud det første kvartal i 2020. Vi var dog allerede på vej i denne retning i 2019, tallene fra 2019 følge Danmarks Statistik viser at det kun er blevet udført 24.553 indbrud i de danske hjem, hvilket er de laveste antal anmeldte indbrud siden 1982.

Færre indbrud i coronaperioden, de fleste steder i Danmark

I 1. kvartal 2020 har antal anmelde indbrud mindsket endnu mere i de fleste regioner som f.eks. region hovedstaden har – 25,6 % anmeldt et indbrud end tidligere periode og i region Syddanmark – 31,6 %. Det er kun en region i Danmark der tallene går i den modsatte retning og det er region Midtjylland hvor beboerne i regionen oplevet en stigning på 30 % i 1. kvartal 2020.

Sure tider for indbrudstyvene, tror låsesmeden

Nicolai som er låsesmed hos Norh låsesmed Hellerup tror at coronatider er lige med sure tider for indbrudstyvene – Det fleste af os er hjemme og derfor er det selvfølgelig meget mere omstændigt for tyverne at finde gode steder at lave indbrud i. Vi burde lige præcist derfor passe ekstra godt på vores boliger nu, når vi er på vej tilbage til en mere normal hverdag igen. Det findes nemlig en risiko for at tyverne er desperate og mangler penge efter en hård periode i deres branche. siger Nicolai.

Det behøver ikke være meget omsætning at forbedre sine odds imod indbrud. Det findes nemlig små ting som du selv kan gøre for at forebygge indbudt i dit hjem og der findes selvfølgelig nogle tiltag som en låsesmed kan tage sig af. Her er en liste på hvad du kan gøre eller på hvad du kan bruge låsesmeden til, for at indbrudssikre dit hjem;

  • Sætte skor udenfor døre når du tager afsted (dette kan forvirre tyven, da det ligner at i hjemme eller har gæster)
  • Omstille dine låse, hvis du ikke har styr på alle dine nøgler
  • Skifte din gamle fem stiftede låse ud til en ny sikker låse
  • Køb klistermærke der advarsler for hund, overvågning eller alarm
  • Invester i en alarm, overvågning eller i en sikkerhedsdør
  • Hvis du bor i stuen eller i hus, montere gitre på dine vinduer

Hvis du søger hjælp til noget af ovenstående, men er i tvivl om hvad der er bedst for dig, så kan det være en god idé at kontakte en sikkerhedstekniker det formidler eller tager sig af alle ovenstående punker. Norh Entreprise en autoriseret elektriker og låsesmed som tager sig af alle indbrudssikringsopgaver, som du ikke kan klare selv. Læs mere her.

Skriv en kommentar