Husk dette når du begynder dit byggeprojekt

Hvis det er første gang du skal renovere dit hus eller starte et helt nyt byggeprojekt, så er der flere ting, som man ikke altid tænker over, inden man går i gang. Her har vi samlet en liste med ting, som er værd at huske, inden man går i gang.

Undersøg ejendommen inden du indhenter tilbud

Inden man går i gang med sit projekt, har man formentlig allerede en idé om, hvad der skal gøres. Måske skal du kun have renoveret altanen eller skiftet taget ud, men uanset omfanget af opgaven, er det utroligt vigtigt du er sikker på, der ikke gemmer sig uforudsete ting, som i sidste ende kan koste dyrt. Inden du indhenter tilbud fra firmaer, er det altså vigtigt, du har kontrolleret det pågældende sted i huset, og sikret der ikke er ting du har overset.

Hvordan skal projektet finansieres

En meget stor del af projektet er selvfølgelig økonomien. Hvad der er penge til, bestemmer stort set, hvilket resultat du kan ende ud med. Medmindre du selv sidder på en større formue, og dermed selv kan finansiere projektet, har du formentlig brug for at få lidt hjælp til finansieringen. Dette kan gøres på flere måder, hvis ikke du kan låne pengene privat, kan det være værd at overveje at låne pengene andet steds. Lån er en hurtig og smart måde, for at kunne opføre projektet nu og her, men over længere tid kunne betale pengene tilbage. Derfor skal økonomien altså ikke stå i vejen for dit projekt, tag for eksempel et privatlån og lån til nybyggeriet her.

Alene eller med rådgivning

Hvis du før har opført et byggeprojekt, har du allerede erfaring med at kontakte firmaer, indhente tilbud og føre projektet i hus. Men er du helt ny i branchen, kan det nemt blive forvirrende og dyrt. Derfor er det værd at overveje, om du selv vil ligge den tid og energi det kræver i projektet, eller om du vil have hjælp udefra. Man kan nemlig få hjælp af rådgivningsfirmaer, som kan klare de fleste opgaver for dig, og som sørger for at kvalitetstjekke, hvorefter de konstant kan kontaktes og holder dig opdateret. Firmaerne har til opgave at overse projektet, og bliver altså betalt for at være din højre hånd. Så du ikke selv behøver at lave de tidskrævende opgaver, men har nogen som konstant har et overblik over projektet og kan opdatere dig løbene.

Kvalitetstilsyn

Når først du har økonomien i orden, har fået indhentet tilbud, og skudt projektet i gang, er det selvfølgelig vigtigt at holde øje med, hvordan projektet forløber sig. For at sikre sig, at du ikke bliver snydt af dovne håndværkere, er det utroligt smart at møde op på byggepladsen flere gange og tage fremskridtsbilleder. På den måde har du dokumentation på, hvor langt projektet er nået på forskellige datoer, og kan derved få et overblik over, om tidsplanen bliver overholdt. Udover det, er det også en god måde at være sikker på, at der ikke er sket misforståelser i kommunikationen, og der rent faktisk bliver gjort det, som der var aftalt.

Skriv en kommentar