Luft til luft varmepumpe

Spar på varmeregningen med en luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe omdanner luften udenfor til en varm luft, der kan opvarme dit hus på en meget energivenlig måde. Med en luft til luft varmepumpe kan du spare mange penge på din varmeregning. Derfor bliver denne type varmepumpe anset af rigtig mange danskere for at være en af de bedste og mest fornuftige investeringer du kan gøre for dig og dit hjem.

Denne artikel vil omhandle luft til luft varmepumper. Du skal læse denne artikel, hvis du gerne vil vide mere om denne type varmepumpe herunder fordele/ulemper, priser, levetid osv. Hvis du søger et tilbud på en luft til luft varmepumpe, kan du med fordel benytte dig af de forskellige tilbudsbokse du kan finde her på siden. Ved at benytte dig af dem får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på en luft til luft varmepumpe.

BedreByg.dk anbefaler

Få en mindre varmeregning – modtag 3 gratis tilbud på en varmepumpe

Det eneste du skal gøre for at modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud er at udfylde én formular, hvor du kort beskriver din opgave.

Herefter vil du modtage 3 tilbud fra montører i nærområdet som du frit kan vælge og vrage imellem.

Gå til tilbud på luft til luft varmepumpe her

Luft til luft varmepumper er meget populære

I Danmark bliver der solgt flest luft til luft varmepumper, og det har noget med prisen at gøre. Du kan få en luft til luft varmepumpe til ca. 20.000 kr., hvorimod en varmepumpe, der får sin varme via jordvarme, vil koste dig omkring de 100.000 kr. Der er altså en markant forskel i pris på de to typer varmepumper.

Grunden til at jordvarme-varmepumpen er dyrere skyldes i høj grad dens effektivitet ift. en luft til luft varmepumpe. Dog kan det ikke betale sig at investere i den dyre varmepumpe, hvis dit behov ikke er derefter. Er du i tvivl om, hvilket behov du har, så skal du være hjertelig velkommen til at skrive til os via nedenstående kommentarfelt.

Hvad er levetiden på en luft til luft varmepumpe?

luft til luft varmepumpe
Få et bedre indeklima med en luft til luft varmepumpe

Ved køb af det som bliver betegnet som en almindelig luft-luft varmepumpe, skal du forvente, at den kan holde i ca. 10 år. Efter de 10 år har pumpen mistet en stor del af sin effektivitet, hvorfor det er på tide at købe en ny.

Hvornår er varmepumpen tjent hjem igen?

En luft til luft varmepumpe har typisk tjent sig selv hjem igen i løbet af 4-5 år afhængig af pumpens mærke og specifikationer. Det vil altså sige, at luft til luft varmepumper er et oplagt valg til sommerhuset eller en mindre bolig. Dog skal du være bevidst om, at en luft til luft varmepumpe ikke er at foretrække til større hjem/boliger, da dens effektivitet ikke er høj nok til at kunne opvarme et stort hus. En luft-luft varmepumpe er uhyre let at vedligeholde. Det kræver blot en årlig rengøring af pumpens filter – også er den klar til at køre i endnu et år.

Placering af luft-luft varmepumpen: Et godt råd er at placere din varmepumpe et sted, hvor du ikke opholder dig så tit som du eksempelvis gør i soveværelset og stuen. En luft til luft varmepumpe giver en lille summe/brumme-lyd fra sig, hvorfor det er oplagt at placere din varmepumpe i en baggang, bryggers, udeskue eller lignende. Det er vigtigt at fastslå, at lyden ikke er voldsom høj, men stadig kan virke en smule irriterende, hvis du eksempelvis placerer varmepumpen i et rum, hvor du opholder dig tit.

VIDEO: Se hvordan en luft til luft varmepumpe fungerer. (Videoen er lavet af NaturvarmeVest)

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

Der er ingen tvivl om, at priserne på en luft-luft varmepumpe varierer meget afhængig af producent og kvalitet. Typisk vil prisen ligge mellem 10.000 kr. og 20.000 kr.

Hvis du er på jagt efter en kraftig og effektiv varmepumpe med dertilhørende højt COP-tal, anbefales det at købe de modeller, der koster i omegnen af 20.000 kr. Hvis dit behov ikke er så omfattende og du kan nøjes med en billigere model, så er det selvfølgelig oplagt at vælge en model, der koster omkring de 10.000 kr.

Dog skal du være opmærksom på, at det i langt de fleste tilfælde rent faktisk ikke kan betale sig at købe en luft-luft varmepumpe til ”kun” 10.000 kr. Ved at investere 10.000 kr. ekstra får du altså en varmepumpe med en langt højere effektivitetsgrad. Og det er netop graden af effektivitet, der tjener din varmepumpe hurtigt hjem igen.

En luft-luft varmepumpe skal ikke købes fordi den er billig her og nu, men fordi den kan give dig en langvarig besparelse på din varmeregning. Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal købe og hvor mange penge du skal give for en, så anbefaler vi, at du tager kontakt til en fagkyndig. Han eller hun kan hurtigt rådgive dig til den bedste løsning.

Finansiering af en varmepumpe

Hvis du ikke lige har pengene til en luft-luft varmepumpe, så kan du med fordel ansøge om et lån hos din bank. I langt de fleste tilfælde vil banken meget gerne yde dig et lån, da en luft-luft varmepumpe vil mindske husets varmeregning og dermed give et større pusterum i privatøkonomien. Ydermere vil husets værdi stige og dette vil også bidrage til en øget friværdi, hvilket er noget banken ser positivt på.

Tilbud på varmepumper

Hvis du gerne vil have gratis tilbud på en luft til luft varmepumpe, anbefaler vi at benytte dig af linket i den stribede boks øverst på siden. Vi samarbejder nemlig med 3byggetilbud.dk om at give dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på en varmepumpe. Du slipper for at skulle indhente en masse tilbud selv, hvilket sparer dig for en masse tid.

Producenter af luft-luft varmepumper

Hvis du gerne vil sikre dig en solid og kvalitetsfyldt varmepumpe, anbefales det at købe en varmepumpe fra en af følgende producenter: Bosch, Panasonic og Toshiba. Disse tre mærker er nogle af de største inden for varmepumpeverdenen. Derfor er prisen også typisk lidt højere end ved andre producenter, men der er ingen tvivl om, at du får langt de bedste varmepumper fra ovenstående producenter.

Vidste du? Din luft til luft varmepumpe kan faktisk bruges til at agere aircondition på ekstra varme sommerdage. Så hvis du en dag synes der er rigeligt varmt indenfor, så kan du med fordel få din luft-luft varmepumpe til at blæse kold luft ind i huset i stedet for varm.

Derfor skal du anskaffe dig en luft til luft varmepumpe

Du bør anskaffe dig en luft-luft varmepumpe, da den kan hjælpe dig med at spare på din varmeregning allerede efter første dag den er installeret. For relativt få penge (mellem 10.000 kr. og 20.000 kr.) kan du installere en varmepumpe, der kan spare dig for mange tusinde kroner hvert eneste år. En luft-luft varmepumpe er nem at opsætte og vedligeholde. Du skal blot rense pumpens filter en gang om året, også fungerer den i fuld vigør. På blot 4-5 år er din varmepumpe tjent hjem igen og herefter vil besparelserne kun blive større.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24070″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på et varmepumpeanlæg[/button]

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Hvis du sidder inde med nogle spørgsmål eller kommentarer, er du mere end velkommen til at dele dem i kommentarfeltet herunder. BedreByg.dk værdsætter alle kommentarer. Hvis du har erfaringer med en luft til luft varmepumpe, så må du også meget gerne dele dem i kommentarfeltet.