Maling i Hvide farver – gode råd om lyse farver når du skal male

Hvid er ikke bare hvid – der findes rigtig mange nuancer af hvid og hvilken hvid du skal vælge kan være meget mere kompliceret end hvis du skal vælge mellem de mere bastante farver som blå eller grøn.

Kort fortalt om de mest almindelige hvide farver: http://www.maling-halvpris.dk/faglig-viden-om-maling/hvide-farver/

Råhvid er tonet i en Hvid med lidt Okkergul farve. Lys-råhvid er tonet med lidt sort. Modehvid er svær at læse, men kan indeholde lidt blå. For de nævnte farver gælder at de kan være forskellig afhængig af hvilken producent man får den fra, om det fx er Flügger eller Dyrup. Farven RAL9010 er lidt en blanding af de to men farven er altid ens mellem producenterne, da den er udvalgt fra RAL farveskemaet. Bemærk også at et kært barn kan have mange navne, så det kan være svært at finde rundt i. F.eks. kan Lys-Råhvid også hedde RAL 9002, Grå hvid, Grey white.

Hvis man skal male karme og paneler vil man sjældent bruge Hvid, der vil man altid bruge en knækket hvid af en slags. Det kan være farven 9010 som er en slags standard for hvide vinduesrammer.

En hvid, uden noget som helst andet er som udgangspunkt sart, men den vil være god at brug i loftet da den giver et godt lys nedad.

væggen vil de færreste bruge Hvid, det vil være Lys-Råhvid, Råhvid eller Modehvid for at undgå væggen bliver for sart, en smule støv eller spindelvæv bliver hurtigt synligt.

Hvis du bor i boligforening eller til leje kan der være krav til hvilke farver du skal vælge til paneler, vægge og lofter. Det er næsten altid en af de nævnte standardfarver og ofte fra en bestemt producent i en forud bestemt glans.