Mangler du ekstra mandskab til dit byggeprojekt?

Det kræver mange hænder at bygge nyt og renovere, derfor kan man hurtigt komme til at mangle arbejdskraft. Det kræver tid og overskud at finde ekstra bemanding, men det er der heldigvis råd for!

Outsource opgaven

I stedet for selv at søge efter en ny medarbejder kan du hyre et firma med forstand på rekruttering til at klare det for dig. Her kommer du i kontakt med professionelle, som sidder med lignende opgaver hver dag, og derfor er gearet til at finde den helt rigtige person som ekstra arbejdskraft i din virksomhed.

Fordelen ved at finde sin arbejdskraft gennem et sådant firma ligger især i, at deres ansatte er eksperter i at matche virksomhed med ledige. Man er dermed sikret kvalitet for pengene og har selv sparet tid og energi. Med outsourcing kan man altså selv fokusere på virksomhedens kerneopgaver frem for at gå gennem en lang ansættelsesprocess.

Ydermere har rekrutteringsbureauerne erfarne fagfolk, som ved hvilke tegn man skal kigge efter, og som forstår sig på kvaliteten af god arbejdskraft. Man kan derfor forvente, at firmaet har kørt et baggrundstjek på kandidaterne og derved kan stå inde for deres udsendte i forhold til krav om eksempelvis dansk svendebrev, straffeattest, arbejds- og opholdstilladelse samt har været i kontakt med deres referencer.

Vikariat

De fleste kan nikke genkendende til, at der er, i nogle perioder er mere at lave end i andre. Derfor ser man ofte, at manglen på arbejdskraft kommer og går alt efter efterspørgslen på markedet. Den optimale løsning kan derved ligge i at finde en vikar, som kan træde til, i de perioder hvor kalenderen er booket.

Ved et vikariat kan samarbejdet køre over både længere og kortere perioder. Med denne ansættelsesmetode er der færre krav til virksomheden at overholde, og det gør det muligt at få forskellige kompetente arbejdere alt efter behov.

Med et vikariat garderer man sig mod uforudsete lønomkostninger, da man “kun” skal betale en fast timeløn. Bureauet står nemlig inde for sociale omkostninger, pension og lignende.

Med vikariater sikrer du altså din virksomhed større fleksibilitet og kan derved opnå konkurrencemæssige fordele frem for andre, som ikke har mulighed for på samme måde at regulere i deres medarbejderstab.

Try and Hire

Skulle den travle periode vise sig at være mere konstant er det sandsynligt, at man kigger efter en mere længerevarende løsning. Her kommer muligheden for Try and Hire i spil.

Vælger man en Try and Hire ansættelse, starter man et vikariat med henblik på fastansættelse. Man får altså en medarbejder ud, hvor man kan afprøve, hvordan de fungerer i ens virksomhed, før man forpligter sig til at ansætte dem mere permanent. Viser det sig, at de er den rette person til en fastansættelse, kan man herefter tilbyde dem en mere permanent stilling. Skulle det modsatte være tilfældet er man ikke forpligtet til at fortsætte samarbejdet.

Hvem kan man henvende sig til?

Hvis man ønsker at benytte sig af outsourcing i forhold til rekruttering af mandskab, findes der forskellige rekrutterings- og vikarbureauer rundt om i Danmark. Nogle af firmaerne har specialiseret sig inden for konkrete brancher, hvor andre når ud til flere forskellige områder.

Ansættelse gennem disse bureauer kan ofte gå hurtigere, end hvis man tager sagen i egen hånd, da firmaerne har kendskab til dygtige og kvalificerede ledige. Sædvanligvis vil man se, at virksomheder, som tilbyder denne serviceydelser, har en dybdegående database, så de nemt kan finde kompetente medarbejdere.

Når man skal vælge et bureau, skal man gøre sig nogle tanker om hvad man forventer af samarbejdet. Man kan for eksempel undersøge om firmaet tager højde for eventuelle overenskomster og se på hvilken kvalitet de udlover kontra hvilken pris de tager.

Skriv en kommentar