Ny juniorseng: Byg-selv eller køb færdig?

Er det blevet tid til, at junior skal have en ny seng? I så fald har du et utal af muligheder at vælge mellem på det danske marked.

Har du mod på det, er der dog selvfølgelig også den mulighed, at du bygger den selv. Dette kan tolkes på flere måder, da det kan betyde, at du køber et samlesæt, eller at du ganske enkelt konstruerer sengen fra bunden.

Der er selvfølgelig fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor du skal vurdere, hvad der giver bedst mening for dig.

Lav en unik seng fra bunden

Vil du gerne give junior en seng, der ikke ses andre steder, er du nødt til at kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt. Ved at designe og konstruere sengen fra bunden, har du nemlig friheden til at skabe noget helt unikt.

Det kan være, at din søn gerne vil have en seng med en gamerhule under. Det kan også være, at din datter gerne vil have en høj seng med en form for walk-in closet under. Der er mange muligheder, hvis man er villig til at konstruere sengen selv.

Faktum er dog, at det ikke er alle, der er villige eller har evnerne til dette. Hvis junior ikke stiller store krav til sengen, andet end at den skal være god at sove i, er det måske en bedre løsning at købe en af de mange færdige juniorsenge på markedet.

Mange muligheder for køb af færdig juniorseng

I dag er markedet nærmest ved at flyde over med juniorsenge. Du skal derfor ikke være bekymret for, om du kan finde en ideel én af slagsen. Det er gældende, uanset hvem der skal bruge sengen, og hvad der bliver stillet af krav til den.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er stor forskel på de mange senge. Eksempelvis er de ikke alle lige store, hvorfor de kan være ukomfortable at sove i som følge af pladsmangel. Derfor er størrelsen vigtig at holde øje med.

Hertil adskiller de sig også på en lang række andre punkter, hvilket betyder, at man skal være omhyggelig, når man køber ny seng til junior. Er du i tvivl om, hvad du egentlig bør have med i tankerne, når du skal vælge, er det især nedenstående faktorer, der er vigtige:

  • Hvor stor skal den være?
  • Hvilken type seng (køjeseng, højseng e.l.)?
  • Skal den have opbevaringsplads?
  • Med eller uden sengeramme?

Skriv en kommentar