Nye fliser

Synes du din have er kedelig? Så anlæg nye fliser!

Hvis du går rundt og er lidt ked eller træt af din haves udseende, så kan du tit og ofte pifte haven lidt op ved at lægge nye fliser. Flotte fliser er med til at give haven nyt liv.

Det er ikke altid, at nye blomster er nok til at pifte hele haven op. Mange vælger at få anlagt en terrasse, hvis de synes deres have er kedelig. Anlægningen af en terrasse er en glimrende ide, hvis du ønsker en have med mere liv og harmoni.

Hyr en professionel brolægger og imponér din nabo

Overvejer at du at købe nye fliser, der skal pryde din have på smuk vis, så anbefales det kraftigt at hyre en professionel brolægger. Brolæggeren har nemlig uddannelse og erfaring bag sig, hvilket gør ham/hende i stand til at lægge dine fliser på en meget flot måde.

En professionel brolægger kan især hjælpe dig, hvis du synes din have trænger til nyt liv. I dag findes der et hav af forskellige typer af fliser, hvorfor der kan laves mange forskellige mønstre og belægninger. Hvem vil ikke gerne have en unik terrasse? Og det er netop hvad du kan forvente ved at hyre en belægningsarbejder.

Tæt dialog giver et fantastisk resultat

Der er ingen tvivl om, at jo tættere dialog du har med din brolægger, jo bedre et resultat kan du regne med at få. Det er nemlig vigtigt for håndværkeren, at han/hun kender dine behov og ønsker ned til mindste detalje. Hvis ikke brolæggeren kender til dit behov, så ender det tit med et utilfredsstillende resultat. Derfor: Få en god snak med din håndværker, så der er styr på behov og forventninger til arbejdet.

Sådan vedligeholder du dine fliser

Når dine fliser er blevet lagt og du er tilfreds med resultatet, så er det vigtigt at vide, at fliser kræver vedligehold, hvis de skal forblive flotte. Men hvordan vedligeholder jeg mine fliser i haven?

Efter nogle år kan fliserne godt begynde at se mindre attraktive ud, men du kan med jævnlig vedligehold få dine fliser til at fremstå flotte. Det fliser typisk bliver ramt af er ukrudt og alger. Hvis du vil af med disse, kan du benytte dig af en højtryksrenser. Dog er det vigtigt at vide, at du ikke skal holde højtryksrenseren for tæt på fliserne, da der er risiko, at du ødelægger underlaget. En god tommelfingerregel er at højtryksrense i en vinkel af 30 grader (fra vandret). Så burde du være på den sikre side.

Højtryksrenseren kan være hård ved fliserne, og der findes faktisk et bedre alternativ, men det kræver dog en større indsats fra dig. Noget så enkelt som kost og vand kan faktisk gøre dine fliser meget flotte igen. Ved at bruge kost i stedet for højtryksrenser, er du mere skånsom over for fliserne. Vask din terrasse 2-3 gange om året, og du slipper for irriterende alger og ukrudt.

Har du andre smarte metoder til at få rengjort fliser på, så del dem gerne i kommentarfeltet herunder.